Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta Pankkijärjestelmä

Miten maailman väestöräjähdys pysäytetään?

Varsinainen kysymys kuuluu, miten rahoitetaan 2 miljardin maailman köyhimmän naisen ja tytön kouluttaminen?

Jos yhden rahattoman ja hädin tuskin lukutaitoisen naisen tai tytön tehokoulutus "riittävälle tasolle" onnistuisi keskimäärin 11 vuodessa ja kustantaisi 3000 $ / lukukausi, fyrkkaa tarvittaisiin yhteensä 66 000 miljardia $, eli 6000 miljardia $ lukuvuotta kohden. Vertailun vuoksi; Suomen kokonaisverokertymän ollessa 99 miljardia / vuosi, projektin korottomaan kustantamiseen tarvittaisiin 60 Suomen verokertymä, tai noin 7 % koko maailman bruttokansantuotteesta.

"Mistä näitä euroja oikein tulee?"

 


Sain juuri luettua Ville Iivarisen ansiokkaan, nykyistä rahajärjestelmäämme käsittelevän teoksen: "RAHA - Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla?".

Ymmärrän hyvin, etteivät tavalliset ihmiset ole tietoisia siitä mistä kaikki ympärillämme oleva raha on oikein peräisin, mutta se ettei asiasta ole tietoa edes yhteiskunnan ylimällä tasolla on sekä käsittämätöntä, että myös pelottavaa. Ohessa muutamia Iivarisen keräämiä teorioita siitä mistä rahat oikein tulevat:

Tilirahan muuttaminen keskuspankkirahaksi

 

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

— Henry Ford

 

Pankit horjuvat, kansa jännittää ja maksaa

Brexit näytti olevan taas kerran liikaa globaalin pankkijärjestelmän Jenga-pelille (kts. liitteenä oleva sarjakuva):

Avoin kirje Huoltovarmuuskeskukselle - maksujärjestelmästä perusinfraa

Kreikan ns. suunnitelma B on kuohuttanut Kreikassa ja Kreikan ulkopuolella. Käytännössä suunnitelma oli ottaa tarvittaessa käyttöön rinnakkainen sähkönsiirtoverkko, jolla turvattaisiin sähköverkon toimintakyky siinä tapauksessa, jos ulkomaille johtavat suurjännitekaapelit vaurioituisivat.

Regulaatioasevarustelu – Haitallisen tuen oireidenhoidon järkyttävä hinta

Pankkien regulointi on kallista oireidenhoitoa ongelmille, jotka johtuvat valmiiksikin kalliista ja tuhoisasti finanssialaa vääristävästä subventiosta (eli tuesta): ilmaisesta talletustakauksesta. Olisi todella paljon tehokkaampi, reilumpi ja halvempi ratkaisu poistaa subventio laittamalla takaukselle hinta ja tehdä talousjärjestelmästä niin robusti (tai antifragiili), ettei yksikään yritys olisi ikinä "too big to fail".

 

Eu-vastaiset ehdokkaat pelottavat valtaeliittiä

Yrityslobbarit sekä maailman valtaeliitti on tietojen mukaan lähestyvistä eurovaaleista huolissaan, koska EU-kriittiset puolueet ovat lisänneet kannatustaan mm. Saksassa, jossa EU-kriittinen AfD-puolue on gallupeissa nyt suurimmassa suosiossaan.

 

Totuus I:stä ja II-maailmansodasta oli Saksan nouseva talousmahti

Saksa oli vielä 1900-luvun alussa yksityisomisteisista pankeista riippumaton maa ja heidän maansa talousjärjestelmä alkoi jo ensimmäisten 1900-luvun alun vuosien aikana uhata Rothschildien pyörittämää ja ylläpitämää yksityisten pankkien globaalia kilpailua. Tämä johti aina siihen, että Rothschildit saivat aloitettua I-maailmansodan 1909.

 

Talous käy tuulivoimalla

Kapitalistinen talousjärjestelmä on vempele, joka toimii tuulivoimalan tavoin. Se kääntyy rahatuulen mukaan, pyörii rahavirran nopeuden mukaan ja lakkaa toimimasta tai rikkoutuu  myrskyssä. Tyynellä säällä siitä aiheutuu ainoastaan ylläpitokulut, ei mitään tuottoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä