Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta Bakteerit

NASAn uusi rooli urkeni valtameritutkimuksesta

Valtameret vastaavat yli puolesta ilmakehän hapesta ja hiilidioksidista. Ja valtamerten pienet mikrobit, yksisoluiset kasvit ja bakteerit vastaavat puolesta fotosynteesistä, kun maapallon laajat metsät vastaavat toisesta puolesta hapesta ja fotosynteesistä. Tähän päälle tulee ihmisen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt, joista puolet menee hiilinieluihin ja puolet jää ilmakehään. Tämä on kuitenkin laskennallinen suhde, todellisuudessa emme tiedä mistä ilmakehään vuosittain kertyvä hiilidioksidi on peräisin.

Ettäkö luomu terveellistä?

Luomuviljelyssä lannoitus perustuu luonnonmukaisesti tuotettuihin eloperäisiin lannoitteisiin kuten karjanlantaan, komposteihin ja erilaisiin viherlannoituksiin. Tehokaskaan vhannesten ja kasvisten pesu ei poista kaikkia bakteereja.

”Tämä on täysin linjassa sen kanssa, mitä tiedämme salaateista ja muista lehtivihreistä vihanneksista. Bakteereja ei saada pesemällä pois”, sanoo elintarviketurvallisuuden asiantuntija, tohtori Benjamin Chapman.

Näkymättömät aseet

Bakteerit, virukset, ne pienet eliöt elävät kaikkialla, missä on elämää: vedessä, maassa, muissa eliöissä ja myös ihmisessä. Ihmisen iholla ja limakalvoilla on jatkuvasti suuri määrä bakteereja, jotka auttavat ihmisen immuuni puolustusta tauteja aiheuttavia bakteereita vastaan. Nämä bakteerit ovat ihmiskeholle hyödyllisiä ja niitä kutsutaan normaaliflooraksi. Mutta monet bakteerit voivat olla haitallisia eli patogeenisiä.

”Bakteeriologinen vastavakoilu iskee” – outo kuvasarja Petroskoista 1944

”Bakteeriologinen vastavakoilu iskee” – outo kuvasarja Petroskoista 1944

Jatkosodan aikana, vuonna 1943 ilmestyi kirjailija Örnulf Tigerstedtin kirjoittama teos Vastavakoilu iskee. Suomen taistelu neuvostovakoilua vastaan 1919-1939. Otava 1943

http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%96rnulf_Tigerstedt

 

Viruksien tuhoamistaistelu -johdetusti?

Huhutaan keksityn tuomiopäivän virus 1]. Ensinnäkin ei ole varmaa, että juuri ihminen laboratorioissaan olisi tällaisen oivalluksen saanut ja kehittänyt ”kaiken tappavan yksinkertaisen nanobotin”. Saattoi olla niin, että itse virus, prioni tai bakteeri edesauttoivat omaa pikaevoluutiota ja rakentuivat häijymmäksi kuin kemistit suunnittelivatkaan.

Ylivoimainen leikkuri -virukset

Virukset olivat täällä miltei ensimmäisinä. Virukset ovat nyt kaikkialla, ja niiden massa on ylivertaisesti suurempi kuin meidän ihmispopulaation. Virus on heikko, se kuolee lähes heti ilman otollista kasvualustaa. Ihminen on eräs viruksien kasvualusta. Mikä ohjaa viruksia, ja mikä tehtävä niillä on – luonto ei ole tarkoitukseton, vaan kaikilla on tehtävänsä, vai onko kaikki pelkkää puhdasta sattumaa?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä