Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta Sattuma

Vihollisuuksien päivät ja rakkautta käskystä

Sota on äärimmäisin keino herättää mielikuvitusta - se on harhaisen päätelmä totuudesta, jossa täydellisesti sivuutettiin tulkitsija, joka ei kyennyt sovittamaan keinotekoisia todellisuuksia. Eikä ihminen luontaisena olentona ole koskaan onnistunut luomaan jotain niin syvästi elonvastaista, kuin järjestäytynyt yhteiskunta kitkemässä juuriltaan itse luontoa.

Ajasta aikaan: Tarina

Selventävä kantateksti on aluksi syytä lukea täältä.

 

Sattumia, miksi juuri minä?, pörröiset puput ja ihmisapina kuussa.

Ihmiset kun heille tapahtuu jotain erikoista, sanovat, että "tämä ei voi olla sattumaa". Esimerkiksi tapaa romanttisin ajatuksin henkilön, jolla osoittautuu olevan sama syntymäpäivä kuin sinulla. "Tämä ei voi olla sattumaa, tämä on johdatusta".

Seuraavan kerran kun tulee tällaisia hetkiä, niin suorita seuraava ajatusjumppa.

Otat seuraavat viisi minuuttia.

Sattuman sanelema juttu, vai kohtalo?

Joskus ihminen tapaa toisen ihan vaan sattumalta. Sattumalta voi tavata vaikka naapurin kauppareissulla. Joskus taas kohtalo puuttuu peliin. Voiko kohtalo puuttua peliin sattumalta? Voiko sattuma olla kohtalo?

Jos henkilö päättää tänään lähteä töiden jälkeen vaikka kauppakeskukseen jossa hän on sopinut myös tapaavansa tuttavan mutta ajaakin matkalla kolarin minkä vuoksi myöhästyy niin pahasti, että tuo tuttavakaan ei kaupassa odota, ja kännykästäkin on akku loppunut - tai puhelin unohtui kotiin. Onko kyseessä sattuma vai kohtalo?

Aaro Pajari - sotilas ja taistelija

*

Pajarin pojat -näyttely Vapriikissa

"Talvi- ja jatkosodassa useat Pohjois-Hämeen miehet palvelivat kenraali Aaro Pajarin johtamissa joukoissa, talvisodassa Jalkaväkirykmentti 16:ssa Tolvajärvellä ja jatkosodassa 18. Divisioonassa Karjalan kannaksella.

Vapaavuoron puolelta ajatus sattumasta - onko sitä?

Sattumaa ei ole - vai onko? Jotenkin tämä ajatus ja kysymys hiipii mieleeni kun yön hiljaisina tunteina, eli nyt aamuyöstä, lueskelen näitä kaiken maailman blogitekstejä, ja omia vastauksiani, ja muidenkin.

SATTUMA

Miten määritellään sattuma?

Itse määrittelen sen siten, että mikään tapahtuma johon ihminen on osallisena ei ole sattuma. Mutta entä luonnonilmiöt?

Asiasta Wikipediassa

Sattumatutkija kiittää

Kiitän kaikkia lukijoitani. En kirjoita enää Puheenvuoroon. Ylöspanemiani löytää kuitenkin edelleen osoitteesta jukkahelttula.blogspot.fi

Sattuma on seuraus, mutta ei välttämättä kenenkään syy - case "keskiolut Alkoon"

Keskusta on ratsastanut aallonharjalla gallupien johdossa olemalla hiljaa. Vastustajien iloksi se on nyt avannut suunsa. tai no - Stara -niminen julkaisu ( mahtaa ip-lehtiä harmittaa, etteivät ne) oli huomannut, että keskusta oli linkittänyt vaaliohjelmansa yhteyteen alkoholipoliittisen kannanottonsa, jonka mukaan keskiolut olisi siirrettävä kaupoista ja kioskeista Alkoon. Staran uutinen levisi eilen somessa kulovalkean tavoin aiheuttaen melkoisen metelin. Esityksen vastustus oli laajaa. Kilpailevat puolueet riemuitsivat; keskusta oli lirittänyt omille nilkoilleen.

Voiko kohtaloa paeta?

Formula-ajaja Michael Schumacherin kurja tila johdattaa kysymään, onko elämässä joitakin sellaisia voimia, joille ihminen ei itse mitään voi. Onko elämä jollakin tavoin determinoitua, eli väistämättömän kaavan mukaan etenevää, tai onko esimerkiksi niin, että ihmisen elämänkulku on kirjoitettu hänen geeneihinsä?

Eversti Pajarin ”läheltä piti” –tilanne ja muita sattumia sodassa

Eversti Pajarin ”läheltä piti” –tilanne ja muita sattumia sodassa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä