Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta Naisten päivä

Erään persun näkökulmasta pahin naisasiaongelma

Näin naisten päivänä kiinnittäisin huomion omasta mielestäni tärkeimpiin kuuluvaan naisasiaongelmaan. Lehdissä on uutisoitu, kuinka nuorien asenne on nykyään yleisesti se, ettei tavoitteena ole sitoutua suhteeseen loppuelämäksi. Erityisesti nuorten miesten asenne on tässä ongelmana. Hesarissa uutisoidaan, että erityisesti on romahtanut 30–34-vuotiaiden miesten halukkuus hankkia lapsia; osuus on pudonnut 65 prosentista 35 prosenttiin. Helsingissä on myös miesten markkinat sukupuolijakauman seurauksena. 

Naisten päivä - tasa-arvon päivä?

Tänään vietetään naistenpäivää. Naistenpäivän yksi tarkoitus on ymmärtääkseni kiinnittä huomiota naisten asemaan yhteiskunnassa: tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen.

Lisäksi on olemassa tasa-arvon päivä (Minna Canthin päivä), sekä naistenviikko, jolloin kuulemma sataa aina?

Onko erilliselle naistenpäivälle nykyisin tarvetta? Naisen eurohan on jo 85 senttiä - kuulemma, vai onko se?

Olisiko tarpeen alkaa viettämään myös miestenpäivää ja miestenviikkoa?

Korupuheet ovat tasa-arvon suurin este

On helppo sanoa kannattavansa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Harvassa ovat ne poliitikot, jotka eivät sanoisi tätä kannattavansa. Vaikeampaa on tehdä tasa-arvosta totta, saada aikaan lainsäädäntöä, jolla korjataan syrjiviä rakenteita. Katteettomat lupaukset ovat suurin este sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiselle. Kokoomuksella, keskustalla ja sosialidemokraateilla on ollut jo vuosikymmeniä aikaa tehdä tarvittavat muutokset. Kehitystä on tapahtunut ainoastaan juhlapuheissa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä