Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta Mikrolevä

Lipeän (kaliumhydroksidi) reaktiot

En näihin löytänyt vastauksia googlella, joten kokeillaan täällä.

Tehtäessä puun tuhkasta lipeää syntyy kaliumhydroksidia. Kun nesteeseen pumpataan hiilidioksidia, sen pitäisi muuntua kaliumkarbonaatiksi. Tällöin pH laskee käsittääkseni 1.5.

Kuinka hyvin hiilidioksidi sitoutuu nesteeseen verrattuna veteen? Lämpötilan vaikutus?

Entä kun kaliumhydroksidi altistetaan ammoniakkikaasulle? Entä kaliumkarbonaatti?

Hävikkiviikko & 450.000.000 kg/vuosi mikrolevää Suomessa

Karkeasti laskettuna, jokainen suomalainen voisi tuottaa suljetussa kompostoriekosysteemissä biojätteestään spirulinaa 80 kiloa vuodessa itselleen.

Tai kerättynä, voitaisiin laitoksissa sitä tuottaa.

Siinä olisi jo merkittävä arvo ravitsemuksellisesti Suomelle, vaikka kaikki levä syötettäisiin karjalle.

Saatika entä kun käsittelemme kaiken karjan lannan tällä systeemillä: paljonko säästyy vain sen vuoksi luontoa, kun ammoniakki & hiilidioksidi ei haihdu ilmaan lainkaan?

Spirulina mikrolevä - Suomen maatalouden pelastus

paras(1)

(English coming... soon I hope)

Kuvassa Spirulinaa huonolla mikroskoopillani kuvattuna.

Spirulina on siis mikroskooppisen pieni: se kuuluu ryhmään nimeltä "mikrolevät". Sen nimi on tullut sen spiraalimaisesta rakenteesta.

Spirulina muodostaa samanlaisia lauttoja veden päälle, kuin kansanomaisesti tunnettu "sinilevä".

Spirulina voi kuitenkin myös liikkua kasvunesteessään kierimällä ympäri tai käyttämällä kaasurakkuloitaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä