Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n pakotteet

Venäjän kiilastrategia Suomen avulla onnistui taas kerran ilman suurta vaivaa

Jos Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan kaikkein eniten vaikuttava tekijä pitää nimetä, on se helppo tehtävä.

Tuo tekijä on Suomen ja Venäjän välinen noin 1350 kilometriä pitkä maa- ja meriraja. Mikään muu asia ei määritä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältöä vastaavasti kuin tuo onneton raja.

Suomen ja Venäjän yhteisen maarajan tarkka pituus on 1 289,6 kilometriä ja merirajan 54,0 kilometriä.

Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?

Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?

[U] Ukrainan kriisissä on enemmän tarkoitushakuisia arveluja kuin uskottavia täysiä todisteita. Nyt tuomitaan ennen tarkkaa tutkimusta; mikä onkaan se todellinen lännenmiehen tavoite *], kun pakotteita aseteltiin Venäjää vastaan - olemmeko täysin kartalla, mitä kaikkea voi seurata näistä etukäteen asetelluista kaupallisista esteistä, niin meille kuin Venäjälle ja koko maailmankaupalle?)

Venäjän pakotteet purkautumassa?

 

"Venäjän vastaiset pakotteet poistetaan ehkä jo tänä vuonna, Yhdysvaltain pakotepolitiikkaa koordinoiva Daniel Fried sanoi pitäessään puhetta American Universityssä Washingtonissa."

"Hänen mukaansa näyttää siltä, että Venäjä alkaa suhtautua tilanteeseen vakavammin ja toivoo Ukrainan kriisille diplomaattista ratkaisua, Amerikan ääni kertoo.

Yhdysvallat "vastaa kovaa" Venäjän mahdolliseen hyökkäykseen Ukrainassa

Lännessä uskotaan Venäjän valmistelevan uutta hyökkäystä Itä-Ukrainassa. Jotain on arveltu tapahtuvaksi voitonpäivänä 9 toukokuuta tai pian sen jälkeen. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Daniel Fried on antanut puolalaiselle TV24BiS-kanavalle haastattelun, jonka voi tulkita viralliseksi varoitukseksi Venäjälle.

Pariisin terrori-iskut: mitä tekevät muslimit?

Pariisin terrori-iskujen jälkeen on mietittävä miten sellaista väkivaltaa voisi välttää tulevaisuudessa. Suurin vastuu ja mahdollisuudet toimia ovat muslimeilla. Tekevätkö he kaikkensa, ettei tällaista tapahtuisi jatkossa? Vai kuuluuko tällainen väkivalta ja terrorismi luonnollisena osana islamin uskoon?

Venäjäpolitiikka paljasti EU:n todelliset kasvot

Viimeaikainen kriisi Ukrainassa, eli EU:n ja Venäjän välillä on paljastanut EU:n todelliset kasvot.

Nyt voidaan nähdä että EU:sta ei ole mitään hyötyä, yhteistä ja toimivaa pakotelinjaa ei ole.  Isot maat joilla on valta tekevät pakotteet niin että oma taloudellinen tilanne ei siitä kärsi.

Paraneeko hallitus jälkiviisauden taudista?

Tuntuu siltä että hallitus pitää ihmisiä hieman tyhminä. Ehkä lisäksi myös huonomuistisina. Kun Venäjän pakotteista päätettiin, ja seuraukset tiedettiin, ei hallitus opposition viestille korvaansa lotkauttanut siitä, että Suomen kansallisista eduista on pidettävä neuvottelupöydässä kiinni. Nyt jälkikäteen on kyllä suut imelästi avautuneet. - Sitrukset menivät jälleen kerran edelle.

Puukot tuppeen ja järki käteen

Pakotteita, vastapakotteita ja vastapakotteiden vastapakotteita. Lännen ja Venäjän väliset suhteet ovat vähitellen ajautumassa kohti täyttä hulluutta. Seurauksena molemmat osapuolet tulevat kärsimään ja lopputulema voi olla ihan mitä vaan. Pahimmillaan Ukrainan tilanteen eskaloituminen Venäjän ja EU:n ja sen liittolaisten väliseksi proxy-sodaksi ja kenties pahemmaksikin.

Venäjä-pakotteet ovat sotatoimia

EU:n tuoreet Venäjä-pakotteet, joihin myös Yhdysvallat yhtyy, ovat jälleen yksi EU:n aggressio Venäjää kohtaan. Nähdäkseni pakotteet ovat sotatoimia, jotka perustuvat olettamuksiin, eivät tutkittuihin ja todistettuihin faktoihin.

Dear Sergei Rjabkov

Rakas Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov, puhutte vastapakotteista kuultuanne Yhdysvaltojen uhkaavan lisäpakotteilla, jos mitään lientymistä ei Ukrainan tilanteeseen osaltanne tule.

Pakotteiden ja vastapakotteiden sinkoillessa olisi hyvä ehkä miettiä mitä on tullut tehdyksi ja mitä tulisi tehdä, jotta tältä uhittelulta kokonaan vältyttäisiin.

Minua ei teidän pakotteet tapa, eikä myöskään uhittelunne sinänsä kiinnosta, mutta se sekoittaa yleisen ilmapiirin ja lintujen laulukin hiljenee, kun pitää miettiä kuka ketäkin uhkaa ja miksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä