Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

"Loppu on käsillä"

"Loppu on käsillä, ennustaa raportti: Ihmiskunta voi tulla tiensä päähän jo 30 vuoden kuluttua – ”Hävityksen mittakaava olisi valtava”

Tutkijoiden laatimassa skenaariossa ilmaston lämpenemisen kerrannaisvaikutukset ovat vuoteen 2050 mennessä aloittaneet ketjureaktion, joka ei ole enää millään hillittävissä."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9b6f8908-57cc-4f11-9e30-457496291e90

--

No ettei niin paljon pahaa, jottei jotain hyvääkin.

"VTT: Pyrolyysi ratkaisee likaisen muovijätteen kierrätysongelman"

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/a0d66ea7-2bde-4499-a87c-6ee8e1...

--

Eny ny muista kuka poliitikko tällaisista mm. VTT projekteista avautui, että "ituhippien ideologoiden tukeminen pitää lopettaa".

Taisi olla joku ns. isänmaallinen.

Niinistö aikoinaan veti ihan lekkeriksi koko asian kun oli puhetta, että armeijassakin voitaisiin osittain tarjota kasvisruokaa. Oli niin "naurettava" ajatus sitten.

Ihmettelen, millaiset ihmiset haluavat vain nauraa ekosysteemin romahtamiselle? Sehän kiihtyy kokoajan, monin tavoin. Ellei tämä sukupolvi kykene muuttamaan tapojaan ja keksimään ratkaisuja ongelmien hoitamiseen: tiedemaailma on kiistattomasti sitä mieltä, että vähintäänkin globaalisti tulee elämäntottumukset muuttumaan radikaalisti - ellei jopa ihmiskunnan sukupuutto.

Järkevintähän olisi varautua pahimpaan ja toivoa parasta, nyt kun vielä asiat on suht. vakaita taloudessakin. Järkeväähän ei ole pistää asiaa naurunalaiseksi ikäänkuin "poliittisten irtopisteiden" toivossa.

Itse olen suunnitellut VTT kaltaista laitosta hieman pidemmälle. Vaikka ei pääsisikään tavoitteisiin, on ne hyvä olla korkealla. Ilman isoja tavoitteita, ei voi muuten tulla isoja saavutuksia.

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260456-ekologinen-jatelait...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

https://m.youtube.com/watch?v=1C36J8puPjQ

Siinä niitä "ilmastonmuutoksen" maailmanlopun ennustuksia...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Eikähän se aito alkuperäinen maailma ole jo monilla tavoin loppunut. Eikä paluuta takaisin siihen ole, että lapset saisivat syntymälahjakseen oikeuden puhtaaseen ja täysipainoiseen elämään.

Onhan tämä häpeällistä ja väärin, että elämme tällä tavoin: kun varastamme tulevilta ja nykyisiltäkin sukupolvilta oikeuden elämään.

"Suomessa järvivesistä on löydetty mikromuoveja yhtä paljon kuin Itämerestä – kertyy ihmisen elimistöön viikossa pankkikortin verran

Suurin yksittäinen lähde on juomavesi."

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikk...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tarkoitan vaan, että ei ennen ollut ainakaan sitä ongelmaa että saan luottokortin verran muovia kehooni joka viikko..

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo
Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Ilmastohysteria Jehovat nyt aika ajoin ennustelevat maailmanloppua...

Saahan niihin uskoa jos tahtoo...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tieteellä on tapa tehdä ennustuksia jne. Se, toteutuuko nämä ennustukset riippuu hyvin paljon siitä, onko ihmiset valmiita lopettamaan pahat tekonsa.

Ja vaikka lopetettaisiin, ilmastonmuutos on vain yksi tekijä yhtälössä jota eivät mitkää maailman supertietokoneet voi simuloida. On se ekosysteemi sen verran monimutkainen asia, että tarvittavia algoritmejä ei varmaan voida ees ohjelmoida: saatika sitten ajaa niitä koneella.

Asiaan vaikuttaa monta tekijää. Kun otsonikerrosta ei ole saatu korjattua, se päästää lävitseen yhä enemmän vaarallista UVC säteilyä. Usein kuulee puhuttavan siitä, kuinka ihmiset sitten saavat ihosyöpää ja aurinkoa tulisi jopa välttää.

Pahin asia tässä kuitenkin on se, että UVC tappaa valtamerissä elävät mikrobit jotka tuottavat pääosan planeetan hapesta. Kun UVC ulottuu yhä syvemmälle, niin näiden yhteyttävien eliöiden elo tulee yhä vaikeammaksi, hitaammaksi ja lopulta kokonaan mahdottomaksi.

Sinä tunnet, että olisi jonkinlaista uskonnollista hysteriaa: tiedostaa tällaisia tosiasioita. Usein ihminen verhoaa pelkonsa niin, että hän haluaa tehdä jonkun asian naurunalaiseksi.

Pelottaako sinua kun maailma muuttuu niin nopeasti ja sinunkin pitää muuttaa maailmankuvaasi?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kymmenen vuoden päästä on taas miljardi ihmistä enemmän ja niin se jatkuu. Kyllä kasvishöystöjä tarjotaan ratakaiskuski, mutta ei väestön rajoittamista tai vähentämistä.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Spirulina mikrolevällä voidaan säästää vettä ja maan pinta-alaa satoja kertoja verrattuna mihinkään perinteiseen viljelykasviin.

Myöskään ravinnevalumat eivät enää ole ongelma. Mikrolevät yleensäkin ovat ilman muuta tulevaisuuden yksi iso ratkaisu.

Jos siis löytyy todella poliittista tahtoa hakea ratkaisuja, eikä näperrellä asioiden kanssa.

Suomen ensi-ilta Spirulinan kasvatukselle. Tai en löydä esim. kenenkää yliopiston paperia, että olisivat kasvattaneet. On se ihan kivaa olla pioneeri, mutta turhauttavaa koska ketään muu ei sitten halua tehdä samaa asiaa. Vaikka pitäisi.

https://spirulinasuomi.wordpress.com

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin ja tullee uus maailmanjärjestys. Sei ollekkaan pörssin kaatuminen, rahan valhheen paljastuminen, son perustavvaa laatua muutos maailmassa ja ihmiskunta nöyrtyy pikkuelähmäänsä ja lähtee kaupungeista...!

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Niin tai itse näkisin niin, että luonto tulee sitten takaisin kaupunkiin.

Esim. intiassa olisi hyvä asentaa vähän joka kotiin mikrolevä akvaario, joka puhdistaa ilmasta pienhiukkasia. Satoja kertoja tehokkaampaa, kuin mikään muu kasvi. Vain senkin takia, että ilma pukataan nesteen lävitse joka itsessään sitoo tehokkaasti pienimmätkin hiukkaset.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ilmasto on aina muuttunut ja niillä on syklit olemassa niin kuin luonnossakin näkee kaikessa omat syklinsä.

Suomen suuressa nälänhädässä 1600-luvun lopulla kesti muutaman vuoden ja todisteet löytyvät kirkonkirjoista.

Viljelemään päästiin vasta kesäkuussa mutta sitten kylmyys ja aikainen talvi tuli ja tuhosi jo syksyn alussa. Silloin karjaa kuoli, ihmiset kärsineet ja tehneet myös ihmissyöntiä ja uhranneet omat lemmikkieläimensä, lapsiaansa, paljon oli käyty oikeudenkäyntejä.

Minä en tuollaisiin ennusteisiin usko. Joka ikinen maailmanlopun pelottelijat ovat aina yrittäneet ennustaa ja yksikään niistä ei koskaan ole toteutunut.

Englannissakin ennustettiin aikoja sitten, että brittien saari hukkuu puolen metrin hevosen lantaan ennen kuin moottoriajoneuvot saapuivat.

Nyt kun näitä ilmastouskovaisia on sen verran paljon, että ehkäpä olisi hyvä, jos nämä uskovaiset uhraisivat itsensä vähentämällä ihmismäärää oma-aloitteisesti.

Sen verran kyllästynyt olen tähän lähes vuoden verran ilmastolässytykseen, että se pitäisi rinnastaa terrorismiin.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tekeekö se asian vakavuutta yhtään vähemmäksi, että ennenkin on ollu massasukupuuttoja?

Tämä asia, siis ilmastonmuutos, ekosysteemin romahtaminen, ovat kuitenkin tavalla tai toisella liityksissä myös ihmisten tekemisiin täällä.

Pelkkä hiilidioksidi ei kerro koko totuutta eikä edes kovin suurta osaa siitä. Sehän on luonnollinen planeetan kaasu.

Ongelmana ovat ne sadat tuhannet erilaiset kemikaalit, joita myös ilmakehässä leijailee. Tällaisia aerosoleja ja pienhiukkasia yleensäkin, vasta tutkitaan.

Sen verran on kuitenkin selvinnyt jo, että niiden vaikutus on dramaattinen ihmisten terveyteen. Se onkin pitkään jo tiedetty, että ne vaikuttavat dramaattisesti myös ilmakehään ja otsoniin.

Silti tarvittavia toimenpiteitä ei ole aloitettu, vaikka otsonikadon löytämisestä alkaa jo olla aikaa. Tämäkö sukupolvi sitten pitää juhlat ja viettää nopeaa elämää: ja jos seuraavaa sukupolvea enää edes tulee, he sitten saavat syntymälahjaksi kaatuvan maailman niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ekosysteemin ja ilmakehänkin kannalta?

Ei kuulosta kauhean reilulta: joten ehkä sitten parempi olla tekemättä lapsia, miten monet Suomessakin ovat valinneet.

"Tutkimus: Ilmansaasteet tappavat enemmän ihmisiä kuin tupakointi, Suomessa saasteisiin kuolee 4 000 ihmistä vuodessa"

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006032775.html

--

Suomeen tulee valtion lahjoittaa jokaiselle mikrolevä akvaario kotiin, joka puhdistaa ilmaa. Ensin nyt lapsiperheille siis.

Lisäksi jokaiseen kaupungin kadun varteen tulee asentaa pieniä moduuleja, jotta pöly ja pienhiukkaset saadaan tehokkaasti pois ilmasta: ainakin osittain.

Kaupungeissa tulee sallia ainoastaan sähköautot. Niitä voi kaupungin laitamilta vuokrata ja siellä on isot parkkipaikat, mihin voi jättää bensa autonsa. Tällöin syntyy uusi logistiikan ja palvelujen keskus, joka lyö talouskasvua ja työpaikkoja.

Tässä oma mikroleväprojektini, sitä valtion omaa vielä odotellessa:

https://spirulinasuomi.wordpress.com

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Elikkäs, kun tällaisia massasukupuuttoja tiede tuntee, niin viimeisestä alkaakin jo olemaan aikaa.

Joten millainen tulee tästä uudesta, ihmisen katalysoimasta: supermassasukupuutosta?

Voidaanko sanoa varmaksi, että ihmiskunta on elossa vielä vaikkapa 100 vuoden päästä?

Sinänsä, on ihan romanttista itsesuojeluvaistoa NASA jne. jotka haaveilevat kolonisaatiosta avaruuteen. Jotta ihmiskunta saisi sitten siellä "uuden alun" kun asiat meni niin mönkään nyt tällä planeetalla.

Voidaanko varmaksi sanoa, että ihmiskunta asuisi avaruudessa vieläkään vaikka 100 vuodenkaan päästä?

Kaikkein järkevintä ja moraalisinta, olisi nyt ekaksi hoitaa nämä asiat täällä kodissa ennenkuin lähdetään star wars seikkailuihin. Siksipä NASA sun muut määrärahat ja korkeasti koulutetut ihmiset oltaisiin pikemminkin voitu laittaa töihin esim. mikrolevän pariin, sensijaan että tehdään raketteja ja avaruusseikkailuja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event#Lis...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Ilm. 9:20-21

Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä.

He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan(teknologia) eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.

Ilm. 11:18

Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki.

On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret.

On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset