Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Päivän uutisvirtaa 15.5.

Tervehdys,

mulla päivät menee aika paljon siihen ku seuraan uutisvirtaa ampparit.com sivustolta. Kun lopetin aktivismin niin syntyi elämään tyhjiö ja kun mikroleväprojekti on nyt tauolla, niin kulutan päiväni pääasiassa lukemalla uutisia.

Aattelin tänne kaataa kaikki uutiset mitkä ainakin omasta mielestä mielekkäitä tän päivän uutisvirrassa. 

"Lähi-idän tilanne kiristyy – USA tyhjentää Irakin lähetystön"

https://www.verkkouutiset.fi/lahi-idan-tilanne-kiristyy-usa-tyhjentaa-ir...

Kommentti: Sodassa ja rakkaudessahan on kaikki sallittua. Itsehän epäilen, että USA tai liittolaisensa itse nuo öljytankkerit ovat sabotoineet jotta voivat nyt käyttää tuota väittämää, että Iran on niiden takana: osana sodanlietsontaa. Tarkemmat tiedot sabotaaseista nimittäin ovat yhä hämärän peitossa, joten asia jäänee siis arvailujen varaan jokatapauksessa.

Jos Iran olisi sabotoinut tankkerit, niin miksi näin heppoisesti? Luulisi, että olisi ollut järkevää sabotoida ne niin että öljytkin olisivat jotenkin menneet hukkaan. Nyt öljyt kuitenkin säästyivät mikä mielestäni puoltaa sitä, että tuo sabotaasi on ollut ihan muiden toimijoiden tekosia.

--

"Alabamassa hyväksyttiin Yhdysvaltojen tiukin aborttilaki – edes raiskauksen tai insestin uhri ei saa keskeyttää raskautta"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alabamassa-hyvaksyttiin-yhdysvaltoje...

Kommentti: Trumpinhan tiedetään olevan ns. uskovainen. Yksi näistä uskovaisten kieroilusta on ollut pitkään väittää, että abortti olisi rikos raamatussa. Näin ei kuitenkaan ole: juutalainen laki ei määrittele aborttia rikokseksi. Asiaa on siis pitänyt jälleen "tulkita". 

Miten Amerikka voi olla länsimainen demokratia, kun tällaista tapahtuu? Historia on opettanut, että tällaiset kiellot eivät aiheuta muuta kuin sen, että ns. puoskarit saavat asiakkaita: ja silloin abortin tekevää naista uhkaa myös kuolema, koska hoidot eivät ole lääketieteellisiä.

Minua itseäni suunnattomasti ärsyttää Räsäsen ja Soinin kaltaiset tekopyhät valehtelijat, jotka mustamaalaavat Jumalan ja Kristuksen nimeä Suomessa tällaisilla harhaopeilla: ettäkö abortti olisi murha. Harmillista on myös, että media lähinnä keskittyy toitottamaan näitä heidän valheitaan sensijaan, että joku siellä voisi itse lukea raamatun ja uutisoida siitä: että Soini ja Räsänen yms. kumppanit ovat tekopyhiä valehtelijoita.

--

"Saarnaaja perusteli 17-vuotiaan hyväksikäyttöä ”Jumalan tahdolla” Ruotsissa, kolmea Knutbyn lakkautetun helluntaiseurakunnan saarnaajaa vastaan nostettiin syytteet"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006106112.html?ref=rss

Kommentti: Suomeen pitäisi saada jonkinlainen uskontoasiamies. Kun Suomessakin on näitä eri lahkoja ties kuinka monta, joiden harhaopeissa sitten lapsetkin kasvavat. Minulla on suuri huoli juuri lapsista ja kun on näitä kaikenlaisia "tulkintoja" sitten raamatusta, mitä niissä sovelletaan. Kaikki nämä lahkot pitäisi jotenkin avata ja tutkia, mitä niissä oikein tapahtuu: viranomaisten toimesta. Ja valtion pitäisi myös jollain tapaa ottaa kantaa uskontoon, että minkälaiset "tulkinnat" ovat jopa Suomen lain vastaisia - kuten esim. tämä otsikoissa jatkuvasti oleva uskovaisten lasten seksuaalinen hyväksikäyttö.

--
"Kymmenet tuhannet nuoret yrittävät tappaa itsensä myrkyttämällä USA:ssa – Etenkin tyttöjen itsemurhayritykset lisääntyneet rajusti"

https://yle.fi/uutiset/3-10783557?origin=rss

Kommentti: eipä täs oikeen muuta voi sanoa, kun ei oikein asiat mene millään tavalla hyvään suuntaan Amerikoissa.. Ns. toksinen maskuliinisuus lienee se tärkeä termi tässä, miksi nuoret tytöt ainakin osittain ovat erittäin epäonnellisia tuossa maassa.

--

"Tekeekö Rinne keskustan tuella miljardiluokan veronkiristykset? – Edunvalvoja nosti esiin puhuttelevan käppyrän"

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/770500-tekeeko-rinne-keskustan-tuell...

Kommentti: jotta yhteiskunta voisi kehittyä, tarvitaan jatkuvasti mm. palveluiden uudistamista ja byrokratian muutoksia. Tällainen kaikki maksaa sitten ihan uusien ohjelmistojen kehittämisestä, uusien työntekijöiden kouluttamiseen uudenlaisiin töihin valtiossa ja kunnissa.

Globaali lama on uhannut jo pitkään ja jollain tasolla jo mielestäni alkanutkin. Jotta tällaisessa tilanteessa Suomi voisi selvitä, pitäisi jokaisen ns. kiristää vyötä. Kaikkein järkevintä on siis koventaa verotusta niiden kohdalla, joilla taloudellinen tilanne on jo hyvällä alustalla. Lisäksi tulisi saada aikaan pitkään kaivattu ns. rikkaiden vero ihan vaan tasa-arvoisen yhteiskunnan kehittämisen nimessä ja eriarvoisuuden vähentämisessä, vaikka rikkaiden verotus ei sinänsä paljoakaan valtion kassaan tuottaisi. 

Tietenkin voidaan ajatella, että jos aletaan rokottamaan isoja yrityksiä tuloksen mukaan: se karkoittaa Suomesta sitten yritystoimintaa. Mutta tarvitseeko Suomi todella jättimäisiä monikansallisia yrityksiä kehittyääkseen? Mielestäni Suomen talous olisi paljon vakavaraisemmalla pohjalla, kun sen kehitys painottuisi uusien PK-yritysten luontiin ja sitäkautta niin, että nuorille voitaisiin luoda mielekkäitä, uusia työpaikkoja esim. sirkkafarmien perustaminen on hyvä esimerkki tällaisesta uudesta alasta, joka varmasti monia nuoria kiinnostaisi.

Työllä tulee olla merkitys. Se, että työstä saa rahaa ja olisi ihan sama sitten mitä tekee: on typerä ajatus, koska se aiheuttaa pahoinvointia yhteiskuntaan jos ihminen ei pysty nauttimaan työstään ja voi ajatella, että se työnteko tuottaisi jotain hyödyllistä maailmaan.

Varsinkin nuorissa on vahvasti tällainen ideologia, että ei työn tekemisessä ole mitään järkevä vain rahan itsensä takia: nykyään painotetaan sellaisia asioita kuten ekologisuus ja ihmisarvot.
--

"Netflixiä katsovat lapset säästyvät 400 tunnilta mainoskatkoja vuodessa"

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/a967dafe-283b-4e2c-861d-49278b8d7b25?ref=...

Kommentti: mainokset pitäisi kieltää lailla. Ne ovat kuin tatuointeja aivoihin. Kaikki näkemämme muodostaa siis uusia hermoyhteksiä ja muistoja varsinkin alitajuntaan. 

Ihmisillä on oikeus elää ilman aivotatuointeja. Lisäksi mainokset pilaavat kaupunkien katukuvan. Puhumattakaan siitä, paljonko maksaa ympäristölle valmistaa kaikki ne värimainokset ja paperit, joita postilaatikkoihinkin jaetaan ja ne joutuvat useimmiten roskikseen.

Tänä aikakautena, kun ihmiskunnan herääminen luonnon säilyttämiseen ja planeetan elinkyvyn säilyttämiseen tuntuu viimein heränneen: tarvitaan kovia ratkaisuja, kovina aikoina.

Yksi niistä ratkaisuista on oltava tällaisen kaupallisen turhuuden kitkentä. Kuluttaja osaa kyllä etsiä asiansa vaikka kysymällä kaupan myyjältä tai netistä. Mainokset ovat turhakkeita, vanhan teollisen maailman propagandaa: joista ei mitään käytännön hyötyä ole ihmiskunnalle, päinvastoin.
Lisäksi kun useat mainokset tyrkyttävät seksuaalisuutta ja ennenkaikkea vääristynyttä seksuaalikasvatusta lapsille, missä näytetään vain komeita miehiä ja langanlaihoja naisia: kyse on myös tällä tavalla vahingollisesta asiasta.
--

"Amerikkalaisia ja norjalaisia sotilaita harjoittelee Sodankylässä – mukana myös panssarivaunuja Norjasta"

https://yle.fi/uutiset/3-10781923?origin=rss

Kommentti: minusta sotilasyhteistyön lisääminen naapurimaiden kanssa on hyvä idea. Mutta kun asia ei ole niin, että Suomessa harjoittelisi myös Venäjä. Tälläkään tasolla Suomi ei ole siis pysynyt puolueettomana, mikä mielestäni on taas yksi tärkein perusperiaate ulkosuhteissa.
Sotilasyhteistyö Amerikan ja NATO kanssa on mittavaa - ja alati kasvavaa. Eikö olisi vain reilua myös harjoitella Venäjän kanssa? Jos kaikki valtiot harjoittelisivat keskenään sotimaan, niin kuka lopulta olisi se pahis: jota vastaan harjoitellaan?

Suomen ulkopoliittinen linjaus on vaarallinen. Sitoutumattomuus olisi tullut pitää, eikä Venäjän pelosta lähteä mukaan maailmansodan valmisteluihin - niin sotavarustelun osalta kuin tällaisten harjoitusten osalta.

Suomen yksi tärkein kulmakivi on ollut puolueeton pohjola. Kun tuo kulmakivi on irrotettu ja korvattu sotilaallisilla sitoumuksilla länteen: onko tämä uusi perustuspalikka tosiaan parempi?

Jos ja kun maailmansota taas tulee: onko Suomi silloin hyvässä asemassa, kahden suurvallan sodan pelikenttänä? Nyt ollaan lähdetty sotimaan ja vedetty linjaukset ketkä ovat liittolaisia ja ketkä vihollisia. Suomen ei olisi tarvinnut alkaa vetämään tällaista linjaa - mutta se voidaan vielä purkaa niin kauan, kun aseet eivät ole alkaneet laulamaan.
Viime sota ja sen jatkumot muistuttavat siitä, kuinka liittolaiset sodassa lopulta muuttavatkin ehkä viholliseksi - natsit perääntyessään polttivat kaiken minkä pystyivät Suomessa eli Lapin sota: "Sillat, tiet, rakennukset ja myös kaikki siviilikohteet tuhottiin joukkojen vetäytyessä." - Wikipedia, Lapin sota
--

"Notre Damen kunnostukseen luvatuista rahoista saatu vain murto-osa"

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006106682.html?ref=rss

Kommentti: valtionkirkot ovat suorittaneet ristiretkillään yhden historian suurimmista kansainvälisistä murhatöistä. Ihmettelen usein, että miksi näitä tällaisen ajan rakennuksia ihannoidaan siis? Eikös Hitlerinkin patsaat tuhottu koska hän ja hänen ideologiansa oli niin paha ja epäinhimillinen: miksi siis valtionkirkot ovat yhä jonkinlaisia pyhiä rakennuksia joita tulisi siis suojella?

Lisäksi tässä on se asia, että miten sormia napsauttamalla löytyy miljardeja kunnostaa joku vanha murhalaitoksen röttelö, vaikka Ranskassakin on paljon köyhiä kaduilla? Miksi heitä ei auteta vaan onkin akuutti asia nyt rakentaa uudestaan tämä murhatalo jonka jälleenrakennuksen hintaa ei edes osata arvioida, mutta se tulee viemään miljardeja?

Kuinka monta köyhää ihmistä voitaisiin auttaa Ranskassa miljardeilla? Mitä se hyödyttää ketään että rakennetaan tuo röttelö uudestaan? Itse henkilökohtaisesti toivon että Jumala lähettäisi sinne tulipalon lisäksi vielä jonkun kivan asteroidin niin ei rakennettaisi enää uusiksi.
---

"Oikeus pakottaa Saksan yleisradion esittämään uusnatsistisen puolueen mainosta"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006106862.html?ref=rss

Kommentti: tällaiset ainekset ja niiden tuottama propaganda ovat myrkkyä hyvinvointiyhteiskunnalle. Suomessa tulisi ryhtyä laajempiin toimiin, että esim. SKE kaltaiset rasistiset yhdistykset eivät voi alunperinkään saavuttaa puolueen arvonimeä tai edes yhdistyksen statusta.
Vihan ja rasismin lietsominen saa aina uusia kannattajia, koska monet ihmiset ovat turhautuneita tilanteeseen. Sitä ei kukaan kiistä, etteikö maahanmuutto aiheuttaisi ongelmia: mutta Suomen tulee olla maailman etulinjassa auttamassa pulassa olevia ihmisiä.

Se on suorastaan velvollisuutemme, jos puhumme maasta oikeusvaltiona. Oikeusvaltion periaatteiden purkamista mielivät yksilöt ja puolueetkin osaavat kääriä rikolliset ja ihmisoikeuksia loukkaavat ajatuksensa hyvin usein silkkiseen kääreeseen.

Kuitenkin, vaikka puolueen tai yhdistyksen virallinen kanta ei olisikaan niin rasistinen: tulee sen jäsenistön esim. sosiaalisessa mediassa tai kaduilla tehdyt sanat ja teot ottaa huomioon siinä, kun tällaisten yhdistysten tai puolueiden lainmukaisuutta käsitellään.

Suomessa tulee ryhtyä toden teolla talkoisiin rasismin ja vihan ilmapiirin leviämisen estämiseksi. Siinä meistä jokainen voi olla osana varmasti jollain tasolla vaikka vain siten, että emme anna itsemme vihastua näihin rasisteihin - että asettaisimme pahan pahaa vastaan. Kaikenlainen viha ja väkivalta on hyvinvointiyhteiskuntaa vastaan ja rapauttaa sitä - oli kyse sanoista tai teoista.

Älkäämme siis antako varjon voittaa, sillä jos rasistit saavat ihmisiä vihaiseksi edes itselleen - niin silloinhan viha on jo kasvanut.
--

Sitten tällainen loppukevennys:

"Kennelliiton kaverikoirat toivat viime vuonna iloa 84 000 ihmiselle – erityisesti miehiä toivotaan mukaan toimintaan"

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.429378

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset