Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Tieteenpuhdistus eli open source: miksi tiede on korruptoitunutta

  • Labratason plasmapoltin. (ei minun, muistaakseni wikipediasta)
    Labratason plasmapoltin. (ei minun, muistaakseni wikipediasta)
  • Liekissä näkyy "tiivistymiä". Voisiko ilmiötä käyttää hyväksi kun injektoidaan palotilaan happea ja vetyä?
    Liekissä näkyy "tiivistymiä". Voisiko ilmiötä käyttää hyväksi kun injektoidaan palotilaan happea ja vetyä?

Kuka tutkii tiedettä? Vai onko itse tieteellinen maailma ilmiöineen, tieteellisen tarkastelun ulkopuolella?

Mielestäni open source on välttämätön globaalien kriisien keskellä - kuten antibioottiongelma. Mitä hyötyä niistä panteista on, kun globaalit ongelmat kasvavat?

Siksi asiaa tulee tarkastella laaja-alaisesti ja perushygienian ja ravinnon saanti kehitysmaihin: on ihmisarvon lisäksi prioriteetti juurikin sen vuoksi, että siellä on loistava alusta itää kaikkien uusien tautien - jotka siirtyvät myös Suomeen lopulta, tavalla tai toisella.

Siksi pidän ratkaisua vähintäänkin kaksipiippuisena, että pitäisi mm. rakentaa mikroleväsysteemejä Afrikkaan jolla voi hygieenisesti kompostoida ulosteetkin - mikrobiologisen turvallisesti ja tuottaa ruokaa, tietenkin säästäen vettä. Jos/kun lääkefirmat tekisivät yhteistyötä, se lisäisi alan kehitystä huimasti. Kun tutkitaan salassa, samoja juttuja: niin osin tehdään samoja virheitä, ja voisi myös oppia muiden virheistä ja tuloksista. Lopulta bisneksellekin on hyväksi, kun tehdään yhteistyötä: niin voidaan sopia markkinaosuuksien jaosta.

Muutoin, vanhassa systeemissä, tarkoitus on ajaa muut markkinoilta: konkurssi on aina iso lasku yhteiskunnalle, monin tavoin. Lisäksi, kun kilpailu kovenee: on heikoimman säästettävä jossain esim. valmistuskustannuksissa, mikä voi merkittävästi laskea tuotteen laadun tasoa. Pahimmillaan, epätoivoinen yritys voi jopa rikkoa lakia ja aiheuttaa ihmisille vaaraa. Sensijaan, kun yhteistyö on jo muodostettu: voidaan tehdä hallittu fuusio, jos markkinat kapenevat jostain syystä.

Itse haluaisin ennenkaikkea osallistua näiden asioiden mm. mikrolevä ideoideni jatkotutkimuksiin tukimusryhmässä vaikka jonkinlaisen assistentin muodossa. Varmasti nimittäin olisi järkevää pitää alkuperäinen keksijä jollain tasolla mukana, jos/kun valtio ottaa näistä ideoista kopin.

Kun tiede perustuu rahaan eikä itse tietoon: on se jo alustavasti korruptoitunut. Korruptiohan tarkoittaa vain yksinkertaisesti, jonkin asian vääristymistä eikä varsinaisesti liity suoraan johonkin rikokseen.

"yliopistoista on tullut yhä suurempaa voittoa tavoittelevia liikeyrityksiä"

https://seura.fi/tv/poiminnat/ulkolinjan-ranskalaisdokumentti-todistaa-etta-yliopistoista-on-tullut-yha-suurempaa-voittoa-tavoittelevia-liikeyrityksia/

--

Toinen keksintöni osana systeemin sähköntuotantoa, on kaasunnuttaa biomassaa vai vaikka muovia, jolla tuotetaan biodieseliä. Dieselillä voi koneen avulla, taas tuottaa sähköä. Diesel on siis energian varastoinnin muoto, kuten akku.

Jätteenkäsittely itsessään, voisi siis olla osa uusiutuvia: kun jätettä mm. muovia syntyy paljon, niin dieseliä syntyisi ylimäärä mitä laitos tarvitsee omaan sähköntuotantoon.

Aattelin siis tehdä tällaisen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_gasification

--

Siihen vaa tarvii ainaki 10 miljooonaa. Mut sit vois erotella vaiks tietokoneista, arvometallit.

Samassa, mahdollisimman kompaktissa ja suljetussa systeemissä: voisi siis käsitellä about kaikkea jätettä pattereihin asti. Tällöin jätteenkäsittelyn hiilijälki ja tehokkuus lisääntyvät.

Lisäksi siin ois kaks muuta reaktoria, ni vois vaiks biojätteestä tehdä biodieseliä.

Täs videot tästä reaktorikokonaisuudesta osana muuta systeemiä:

https://youtu.be/Lq6VG_3Aymk

https://youtu.be/dzHi8laXU_M

--

Itse leväsysteemistä selitys täällä:

http://spirulinasuomi.wordpress.com/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Risto Koivula

"Yksityinen tiede" merkitsisi laindääntövaltaa ja laintulkintavaltaa firmoille, mikä on Suomen perustuslain ja kansainväliten lakien vastaista.

Kokoomus on kuitenkin ajanut lainssädäntö- ja tulkintavaltaa firmoille, jotkut kuten KImmo Sasi oikein kuningasajatuksenaan.

Kyseessä on rikollinen touhu.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/05/tamper...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

No ei se ainakaan kauhean reilua ole, että kun ongelmat lisääntyy planeetalla niin osa porukasta panttaa tietoa, mikä voisi potentiaalisesti siis vähentää kuolemaa ja kärsimystä planeetalla.

Toisaalta tämä käy myös itseeni, koska tämän rokoteideankin pidin panttien takana monta vuotta, kunnes päätin julkaista.

Toivottavasti siitä jotain hyvää syntyisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset