Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Evoluutioteoria, perimä & elämän synty

 • Apinaksi meikattu ihminen. Hienoa taidetta, mutta ei tiedettä.
  Apinaksi meikattu ihminen. Hienoa taidetta, mutta ei tiedettä.
 • Ihmisen ja muiden eläinten kromosomit on fyysisesti erilaisia. Siksi niitä pitää ekaksi geenimuokata, että voidaan edes verrata.
  Ihmisen ja muiden eläinten kromosomit on fyysisesti erilaisia. Siksi niitä pitää ekaksi geenimuokata, että voidaan edes verrata.
 • Ihmisen ja muiden eläinten geenien vertailutesti. Ei näytä lähes lainkaan samalta.
  Ihmisen ja muiden eläinten geenien vertailutesti. Ei näytä lähes lainkaan samalta.
 • ALU geenejä ihmisen ja apinan vertailu: ero on monimutkaisempi, miten laskea pelkällä yhdellä prosenttilaskulla.
  ALU geenejä ihmisen ja apinan vertailu: ero on monimutkaisempi, miten laskea pelkällä yhdellä prosenttilaskulla.
 • Kun vaihdetaan testauksia niin ihminen eroaakin paljon apinoista. Ihminen on sukua Aatamille, ei apinalle. Apinat ovat apinoita.
  Kun vaihdetaan testauksia niin ihminen eroaakin paljon apinoista. Ihminen on sukua Aatamille, ei apinalle. Apinat ovat apinoita.
 • Lisää "roskageenien" vertailua (microRNA): ihmisen ja apinan perimää verrattiin
  Lisää "roskageenien" vertailua (microRNA): ihmisen ja apinan perimää verrattiin
 • Näyttääkö tämä sinusta 99% samalta? Mielestäni parempi luku olisi korkeintaan 50%
  Näyttääkö tämä sinusta 99% samalta? Mielestäni parempi luku olisi korkeintaan 50%
 • Tämän testin mukaan olisimmekin enemmän sukua sialle, kuin apinalle. Porsaita äidin oomme kaikki?
  Tämän testin mukaan olisimmekin enemmän sukua sialle, kuin apinalle. Porsaita äidin oomme kaikki?
 • Ei näytä 99% samanlaiselta, vaan pikemminkin 90% erilaiselta.
  Ei näytä 99% samanlaiselta, vaan pikemminkin 90% erilaiselta.
 • Kuva ihmisen ja apinan kromosomeista. Jotta niitä voidaan digitaalisesti verrata, ensin ne pitää manipuloida saman mittaisiksi.
  Kuva ihmisen ja apinan kromosomeista. Jotta niitä voidaan digitaalisesti verrata, ensin ne pitää manipuloida saman mittaisiksi.
 • Näyttää pikemminkin erilaiselta: ei samanlaiselta.
  Näyttää pikemminkin erilaiselta: ei samanlaiselta.

Olen tässä ensimmäisen osan jatko-osassa vähän yrittänyt näitä asioita availla lisää, yleensäkin elämän ja sen synnyn kannalta, geenien/perimän lisäksi.

Ensimmäisen osan artikkelisarjasta voi lukea täältä:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259585-tiede-todistaa-evol...

--

Tieteistä tulee yhä spesifimpää ja vierasperäisten, myös täysin uusien termien täyttämää: velhokieltä, jonka loitsuja vain harvat arkkivelhot itse ymmärtävät.

Tällöin tiede jättää täyttämättä yhden tärkeimmän funktionsa yhteiskunnassa: toimia kansan sivistäjänä.

Geenitekniikan vapauttaminen laboratorioista mm. maatalouteen: ja siten myös altistaa maailman väestö sille, oli suuri virhe ja vastoin tieteellisen käytännön periaatteita ja eettisiä arvoja.

Kun erotellaan kaksi asiaa: se mikä tiedetään perimästä/geeneistä ja se, mitkä ovat ne monenlaiset ja mielikuvitukselliset olettamukset, jotka ovat versoneet näistä tieteen löydöistä.

Kun tarkastelemme vain niitä asioita, mitä tiedetään: niin huomaamme, että löydökset eivät ole ristiriidassa, raamatun kanssa.

Keskittymällä faktoihin, voimme myös ymmärtää tieteen löydöksiä raamatun kautta.

Tieteen edustajat usein vetoavat, että genetiikka on kuin "salapoliisintyötä".

Olette oikeassa, mutta tulkitsette jälkiä väärillä oletuksilla. Kun oletukset perustuvat raamattuun, tulee kokonaiskuvasta myös tieteen kannalta järkevä ja siten johdonmukainen "elämänpuu".

Ihmiselle ja muille homolajeille (mitkä kuolivat vedenpaisumuksessa eli evolutiivisen yllättäen ja vailla tiedettyä syytä) on toki "yhteinen kantamuoto": tämän miehen nimi on raamatussa Aatami.

Mitokondrion (solun sisällä oleva "solu") DNA periytyy ainoastaan äidiltä.

Solussa on siis kaksi erilaista DNA:ta: itse solun DNA ja sitten tämän "äitisolun" eli mitokondrion geenit.

"Koska mitokondriolla on käytössään oma DNA-sekvenssinsä ja sillä on työkalut proteiinisynteesiin, uskotaan mitokondrion olleen viherhiukkasen ohella alun perin itsenäinen solu. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mitokondrio

--

Bakteereilla, ei ole mitokondriota. Täten niiden seksuaalinen elämä on pääosin sitä, että ne ottavat ympäristöstään uusia geenejä, toisista eliöistä.

Mitokondrion puute ei kuitenkaan vaikuta itsessään, bakteerin pieneen perimään: sillä perimän määrä mitokondrioissa verrattuna itse solun DNA:han: on äärimmäisen pieni.

Vastaavasti, taas esim. kasveilla ja sienillä: on mitokondrio ja suvullinen lisääntyminen, itiöt.

Toisaalta, sienet voivat myös lisääntyä suvuttomasti: joka tekee asiasta taas hankalan.

Tieteen uskonnon tekemä "elämän puu" on yksi sekasotku ja asiaa on mahdoton suoraan sen kautta, selvittää. Koska se perustuu vääriin johtopäätöksiin siis lopulta ja on kasattu väärin ihmisen osalta.

1. Moos. 1:11,24,26+2:7+3:17,19

Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja ...

Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot ...

Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme ...

Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

Ja miehelle hän sanoi: -- Koska teit niin kuin vaimosi sanoi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä, niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.

Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu. Maan tomua sinä olet, maan tomuun sinä palaat.

--

Mitä tapahtuu ihmiselle kun hän kuolee? Hän maatuu ja mikrobit jne. syövät ruumiin - eli maaksi ihminen lopulta muuttuu.

Jumala tuotti, maasta: kaiken muunkin. Jumala teki, maan tomusta ihmisen. Mutta kuten huomaamme, Jumala antoi meille osan omasta hengestään - niin että meistäkin tuli osaksi kuin jumalia myös eliniän puolesta - joka raamatun alussa oli n. tuhat vuotta.

Jumala ei kuitenkaan "kopioinut" itseään, vaan teki "kuvaksi, kaltaiseksi" eli vähän samanlaiseksi - myös ruumiilta.

Ihmisistä ja apinoista koottu "jatkumo" tieteen elämänpuussa on käytännössä hyvin heikosti moderoitu anarkia. Uusia sukupuita ja lajeja luodaan, sitämukaa kun ne eivät sovikaan siihen ajatukseen: että ihminen tuli apinasta.

Ja kun tarkastelemme näitä eri homolajeja, niin huomaamme: että tieteen linja ei olekaan niin yhteneväinen, edes fossiilien osalta minkä voisi median luoman kuvan perusteella, kuvitella.

Tutkijat eivät siis pääse itsekään sopuun, mikä pitäisi laittaa mihinkin ja sitten vain lopulta tehdään uusi homo "sovitteluratkaisuna".

Wikipedian mukaan (artikkelissa neanderinihminen) puhutaan tiedeyhteisössä asiasta nimellä "taksonominen sota".

Tässä muutama esimerkki tästä näiden luokittelun vaikeudesta tiedeyhteisössä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_naledi#Comparisons_to_H._erectus

https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_sapiens_idaltu

--

Se ei siis ole kovin vakaa asia, miten ihmisen kuvitellaan syntyneen apinasta. Itseasiassa, tilanne yhä elää: kun homo naledi löydettiin 2015, se aiheutti taas paineita uudelleenarvioida koko apinaihmisen sukupuuta. On vain pitänyt lopulta sopia jokin "sopupeli" että mikä näistä olisi suora ihmisen esi-isä ja miten eri oletetut sukulinjat olisivat jatkuneet.

Asian selvittämistä ennenkaikkea estää se fakta, että DNA:ta ei ole voitu eristää kuin korkeintaan satoja tuhansia vuosia vanhoista fossilleista - saatika miljoonia vuosia vanhoista.

Vanhin ihmisen DNA on eristetty 110 tuhatta vuotta sitten. Vanhin koskaan DNA on hevosesta n. 700 tuhatta vuotta sitten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_DNA#Results

--

Aihe on vakava myös siten, että se oletus: että ihminen on apinasta, on rasismin jatke.

Koska tällöin, tieteen mukaan Afrikkalaiset ovat enemmän apinoita, kuin muut ihmiset. Afrikkalaiset, ovat kuitenkin oikeasti ihan yhtä ihmisiä kuin muutkin ihmiset - raamatun mukaan.

Evoluutiouskonto luo pohjan sille, että mustaihoisia ihmisiä valkoihoinen voi siis käyttää hyväksi, kuin eläimiä.

Darwin:

"At some future period, not very distant as measured by centuries, the civilised races of man will almost certainly exterminate and replace throughout the world the savage races".

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa, ei kovin kaukana, sivistyneet ihmisrodut mitä todennäköisimmin kuolevat sukupuuttoon ja villi-ihmisten rodut korvaavat ne".

Voiko asiaa suorempaan sanoa? On siis ihmisrotuja, kuten Afrikkalaiset: jotka ovat villi-ihmisiä luonnostaan, kun taas toiset: eli valkoihoiset, ovat sivistyneitä rotuja.

Ei Darwin puhunut kulttuurista, vaan geeneistä. Hän siis väitti, että Afrikan ihminen: on lähes apina kun taas valkoinen mies, on sivistynyt ja jo kaukana apinasta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_racism#Charles_Darwin

--

Aihe geenimuuntelun kautta, liittyy vahvasti rahaan, joten se ikäänkuin luo hyvän kasvualustan: että hyvätkin ideat korruptoituu.

Raamatussa ei ole mitään ristiriitaa tämän kanssa: että ensin Jumala loi kasvit, sitten eläimet ja sitten ihmiset.

Ihmeellistä asiassa on, miten nämä tuhansia vuosia vanhat kirjoitukset: ovat voineet tietää, nykyaikaisen geenitekniikan tietoa,  että missä järjestyksessä luonto on luotu.

Tästä syystä, apinat tulivat tieteen mukaan planeetalle 65 miljoonaa vuotta sitten - ihminen taas tupsahti tänne yllättäen vasta äskettäin ehkä n. 200tuhatta - miljoona vuotta sitten.

Tuota aikaa, tieteen kuitenkin pitäisi jotenkin venyttää: ainakin 5 miljoonaan vuoteen, jotta se sopisi minkään apinan kanssa järkevästi yhteen. Aihe on myös siksi sekava, että ihminenhän oli aluksi vain yksi ihminen ja ihmisen Afrikasta muutto, lienee Nooan jälkeläisten leviäminen muualle maailmaan.

Joten koska olettamus on väärä, niin tuota miljoonia vuosia ei voida kuroa kiinni koskaan.

Elämän ihmeeseen lisää monimuotoisuutta tuo yksinkertainen jäkälä.

Jäkälä on sienisolu, joka sisältää kasvisolun ja sen lisäksi myös voi sisältää kasvisolun lisäksi, bakteerisolun.

IKäänkuin ei tässä jo ihmettä olisi tarpeeksi, että tieteen uskonnon mukaan, kivet alkavat elämään: niin nytpä vielä pöpöt liittoutuvat keskenään ja tekevät uuden elämänmuodon.

Nykytiedehän ei ymmärrä, miten mitokondrio päätti alkaa elämään, solun kanssa - saatika, että miksi sieni, kasvi ja bakteeri päättivät tehdä uuden elämänmuodon.

Raamatun mukaan, eläimilläkin on sielu mutta ihmiseen: Jumala antoi osan omasta hengestään. Siksi, ihminen on rakennettu: rakkauden kuvaksi.

Monet eläimet, rutiinilla syövät jälkeläisensäkin eikä se aiheuta niille moraalisia ongelmia. Ihmisen lopulta luonnosta, erottaa geenien sijasta: tieto oikeasta ja väärästä, tuon puun siemen joka ei meille todellakaan sovikaan kuten on huomattu - historian ja nykypäivänkin valossa.

Ihmisen, Jumala teki kaltaisekseen: muu luomakunta, luotiin erikseen ja eri aikakautena.

Siten on ymmärrettävää, miksi Kristus sanoi: että taivaassa, avioliitto purkautuu. Avio kun perustuu lihan yhtymiselle, mutta ei sielujen yhtymiselle.

Kun erotamme tässä periytymisen asiassa sielun ja lihan, voimme tiedettä myös uskovaisina turvallisesti opiskella: sen oikeassa kontekstissa.

Jokaisella ihmisellä, on oma sielu: mutta genetiikassa, voimme puhua ihmisen lihasta.

Asiaan tutustuneena voin kertoa, että oma johtopäätökseni lopulta oli se: että sillä ei minulle lopulta uskovaisensa ole merkitystä, onko ihminen 10 tuhatta vuotta vai miljoona vuotta vanha. Tällä hetkellä ainoa tieteellinen, täysin kiistaton todiste maailman iästä: on puiden vuosirenkaat ja sehän on n. 13 tuhatta vuotta sitten joten muu todistelu, perustuu oletuksiin kuten radio-ajoitusmenetelmät.

Raamattu ei suoraan kerro kuinka vanha planeetta tai edes ihminen on, ja se on myös hyvä aina täsmentää.

Wikipedian mukaan viimeiset massasukupuutot olivat 640,000, 74,000, ja 13,000 vuotta sitten. Näiden kaikkien kolmen syy on hämärän peitossa.

Neanderinihmisen sukupuutto tapahtui n. 40 tuhatta vuotta sitten. Syytä ei tiedetä, kaikki vain yllättäen kuolivat. Ehkä vedenpaisumus siis oli 40-70 tuhatta vuotta sitten?

https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_extinction

--

Seuraava massasukupuutto on 2 miljoonaa vuotta sitten ja sille on jo ehdotettu muutama syy, joten todennäköisesti tämä ei voi olla vedenpaisumus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event#List_of_extinction_events

--

Jokin noista kolmesta: on vedenpaisumus ja siten, about ihmisen elinikä planeetalla. Kuka tietää, kysehän on vain jonkun ihmisen kirjoittamista numeroista nettiin wikipediassa - ja maailman tietohan on raamatun mukaan hulluutta, joten miksi sitä pitäisi erityisesti uskoa miltään kannalta oletusarvoisesti.

Oletusarvoisesti, kaikki tulee koetella ja pitää se mikä on hyvää joka tässä tapauksessa on tätä maallista tietoa, jossa ei itsessään mitään pahaa ole, mutta onko geenitekniikka todella ihmiskunnan pelastaja?

Geeneistä tiedetään, että enemmän tai vähemmän, geenit ja muut genetiikan mekanismit, säätelevät myös fenotyyppiä.

Jos koodi voitaisiin ymmärtää, niin voitaisiin ohjelmoida pois periytyviä sairauksia ja myös pidentää ihmisen elinkää huomattavasti.

Epäilen, että tässä koskaan onnistutaan: onhan Jumala jo asettanut ihmisen eliniäksi 120 vuotta. Lisäksi kaikenlaiset taudit kuuluvat aina kuvaan kun elämme ihmiskuntana niin syntisesti.

Koska varsinaista aitoa geenimuuntelua ei voida tehdä, niin tiede on joutunut tyytymään siihen, että se kokoaa leikkelemällä näitä sekasikiöitä, eri organismeista eikä se oikeasti: osaa muokata geenejä siis.

Käsittelemme vielä myöhemmin sitä, kun tiede on sanonut: että ihmisellä on eri pari kromosomeja, kuin apinalla siksi että "telomeerit ja geenit fuusioituvat".

Sielunhan sanotaan olevan ikuinen ja siten: se ei ole fysiikan lakien alaisuudessa, kuten aika tai painovoima: geenit tai telomeerit.

Kansanomaisesti, vastuullisen tieteen voisi kiteyttää seuraavaan:

"Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan."

Koska geenejä ja yleensäkin periytymistä (nämä ovat kaksi eri monitahoista asiaa) ymmärretään perin vähän, on edesvastuutonta altistaa siviilejä: kokeelliselle teknologialle.

Kun asiat ovat vielä siis pitkälti koetasolla, niin asiassa suuren mittaluokan virhe on itsessään: ekosysteemin altistaminen näille luonnottomille, geenimanipuloiduille sekasikiöille.

Koska on käytetty mm. bakteerien geenejä soijassa, niin bakteereillahan on kyky: ottaa toisista eliöistä, toisia geenejä.

Entä jos muuntogeeniset organismit, kuten soija, edes jollain tasolla: alkaisivatkin toimia kuin bakteerit yllättäen, muuttaen omaa geeniperimäänsä?

Tämä on vain yksi vaihtoehto, miten ne voisivat osoittautua vaarallisiksi ja pitäisi hävittää. Ehkä kasvit alkavat tuottaa jotain uutta molekyyliä, kuten hullun lehmän tauti: ja 50 vuoden päästä, puolella planeetasta on sata syöpää per ihminen?

Mitä tapahtuisi, jos pitäisi polttaa tuhkaksi: lähes 99% koko maailman soijasta? Mistä saadaan edes uudet siemenet? Siihen myös kuluu itsessään, aika paljon resursseja: kun saastuneet alueet, pitää desinfioida.

Sehän ei muuten ole "ekoterrorismia" jos maanviljelijät köyhissä maissa, polttaa näitä geenikasveja: koska muuten ne saastuttaa sen maan luonnolliset kannat. Kyse on geenikultin hyökkäyksestä ja biologisesta sodankäynnistä: perinteistä viljelyä kohtaan.

Parasta kuitenkin olisi uskoa Kristusta ja antaa niiden tehdä mitä haluavat, ja kääntää toinen poski tai tässä tapauksessa: pelto.

Lakijuttujen ihmemaassa Amerikassa, kun viljelijän pelto saastuu GMO:sta niin joutuu kaikenlisäksi maksamaan korvauksia, koska kyseessä on patentoitu geeniperimä: luomuviljelijän kasveissa.

Suomessa kun maanviljelijöitä ei olla saatu konkurssiin tällä keinolla, niin on kyllä muut keinot löytyneet.

"Jopa 1100 lypsykarjatilaa lopettaa vuoteen 2020 mennessä"

https://yle.fi/uutiset/3-10339874

--

Sen lisäksi, että kyseessä on ympäristön ja ihmisten terveyden tasolla rikos: geenimuuntelu on myös uhka koko maailman ruoantuotannolle. Kuten Suomessa huomaamme, polkuhinnat: aiheuttavat alkuperäisasukkaiden ahdingon.

EU asetti äsken aasian sähköpyörille lähes tupakkaveron kaltaisen lukeman. Kyse on kuulemma "kauppasodasta". Onko Suomen järkevä olla tällaisessa kauppasodan ja sodan systeemissä?

Tässä siis vain yksi skenaario, mitä voi tapahtua: kun aletaan leikkimään Jumalaa tällaisten asioiden kanssa, mitä ei ymmärretä. Että keskeneräinen geenitekniikka, voi potentiaalisesti nyt saastuttaa koko planeetan väestön.

Tein aiheenkin asiasta, nimittäin biologinen sodankäynti:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259817-amerikan-armeijan-d...

--

Eli kun aletaan tekemään hätäisiä, liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä: erittäin keskeneräisen materiaalin perusteella.

Onko tieteen tarkoitus, luoda maailmaamme uusia uhkakuvia? Tällöin se myös epäonnistuu sen primaarissa tarkoituksessa eli lisätä ihmiskunnan hyvinvointia.

Mehän tiedämme, että saatana on valheen ja murhan isä: mutta tieteen papisto ei ymmärrä mikä voima, heidän uskontonsa takana vaikuttaa. Muistakaa, että pidän kuitenkin sen salaliittokortin hihassa koska raha itsessään, luo otollisen kasvualustan: korruptiolle.

Kyllähän tiede eli tieto eli esim. vesimylly, on teknologisesti hyvä ratkaisu. Se ei levitä kuolemaa, kuin syöpä ja on ihmiselle eduksi.

Geenimuuntelu on bisnestä. Yritys muuntelee siemeniä vielä niin, että niiden jälkeläiset eivät idä. Tällöin viljelijät ovat kaikki taas torppareita ja pitää ostaa siemenet - joka satokausi.

Asiassa vaan tosiaan se ongelma, että kun ne saastuneet geenit ovat jo levinneet luonnollisiinkin kantoihin: luomusoijassakin on normaalisti useampi prosentti geenimanipuloitua ainesta mitä Suomessakin myydään, ihmisille.

Norjaan aikoinaan perustettiin jyväjemmarien jääluola: missä on siemeniä sitten edes yhdelle kylälle aloittaa. Alusta.

Hieno homma, yhdelle Norjalaiselle kylälle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Svalbard_Global_Seed_Vault

--

Voisi siis sanoa, että varmuusvarastot globaalisti ovat käytännössä mennyttä.

Pilleritkin ovat hyvää bisnestä, suorastaan sotavarustelun unelma. Jos lääkäritkin, keskittyisivät vain näihin elimiin jne. eikä pillerihuumeisiin, niin heistä voisi olla jotain hyötyä yhteiskunnassa: ei haittaa.

Jokatapauksessa, tässä emme käsittele tätä muuntelua tai kemikaaleja, sen enempää.

Artikkelin tarkoitus on yleensäkin kansantajuisesti selventää, mitä geeneillä ja periytymisellä tarkoitetaan - ja ennenkaikkea se fakta, että tiedekään ei niistä juuri mitään ymmärrä.

Bisneksessäkin lähestymiskulma on tärkeää. On myös hyvä tarkastella asiaa laajalti, jotta voimme oppia siitä optimaalisesti.

Joskus lähestymiskulman muuttaminen saattaa muuttaa näennäisesti itse koko asiaakin.

Tällöin asian selittäminen, voi olla ensialkuun: mahdottoman tuntuista.

Tietty voidaan vain tieteen tavoin lopulta päättää että "ei sillä ole väliä" ne ovat roskageenejä ja ei enää mietitä, miksi tapahtuu jotakin ja miten, vaan aletaan tekemään johtopäätöksiä.

Aluksihan sanottiin ihan pokerina, että 98% ihmisen geeneistä on "roskaa".

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-coding_DNA

--

Jos et ole asiaan tutustunut, niin ehkä ymmärrät paremmin artikkelin jälkeen, miksi geenimuuntelun käyttö on niin paha asia, joka tulee välittömästi lopettaa - myös Suomessa. Ihan vain siis sen takia, että siitä ymmärretään niin älyttömän vähän.

Koska muutokset kohti parempaa tarkoittaa myös sitä, että tulee rehellinen lama, niin tällöin ruoan hinta nousee. Tämä kuitenkin luo pohjaa rehelliselle talouskasvulle, kun metsästäjätkin voivat tienata elantoaan riistalla.

Parempi kuitenkin Suomen rehellinen ja omaehtoinen, kontrolloitu lama: kuin väjäämättä etenevä globaali talousromahdus jota emme voi kontrolloida. Pitää varautua, siis tavalla tai toisella: että kovat ajat on tulossa.

Aiheessa sivuamme tietokoneita ja bittejä eli koodia, jotta voimme luoda vertauskuvan geeneille.

Salaustekniikka eli kryptaus on yleinen asia, joka nettisivustolla. Sen avulla voidaan varmentaa mm. käyttäjien salasanat serverillä.

Kaikki salaus kuitenkin perustuu siihen, että salauksen voi myös purkaa.

Vaikka salaus olisi kuinka hyvä, sen voi ohittaa jos sinulla on avain tai jos löydät aukon.

En usko, että Jumala on erityisesti tehnyt salakieltä geeneistä, vaan niiden monimutkaisuus perustuu ihan käytäntöön, sillä elämä on hyvin monimutkaista: vain karkeasti elinten tasollakin, ihmisruumiissa.

Evoluutiossa, kryptaus on itsessään jo siinä, että periytyminen ja geenit ovat äärettömän monimutkaisia.

Tietokone on ikäänkuin 2 ulotteinen viiva verrattuna 3 ulotteiseen perimän informaatioon.

Lisäksi ongelmaksi ymmärtää geenejä on se, että Jumala on ns. ohjelmoinnissaan käyttänyt useaa eri koodikieltä päällekkäin, samassa käyttöjärjestelmässä esim. epigenetiikka, telomeerit vrt. DNA.

Lisäksi merkittävin ero on se, että bittien eli ykkösen ja nollan sijasta: DNA muodostuukin neljästä eri vaihtoehdosta.

Tällainen "moniulotteinen" tietokone, missä bittien sijasta käytetään 8 merkkistä kvanttia on kehitteillä, kvanttitietokone. Sitä ei kuitenkaan ole saatu edes kokeellisesti täysin, siirrettyä tähän "fyysiseen maailmaan".

Ehkä hyvä niin, ties mitä ne seuraavaksi keksii sen avulla?

Näitä muita koodikieliä perimässä on avattu uusilla termeillä kuten epigenetiikka. Epigenetiikka on varsin nuori tieteenhaara ja suurin osa englanninkielisen wikipedian artikkelin tutkimuksista, on 2000-luvun tällä puolen.

"Epigeneettinen periytyminen tarkoittaa perinnöllisen tiedon siirtoa solun tai eliön jälkeläiselle ilman, että perinnöllinen tieto on koodattuna DNA:n tai RNA:n sekvenssiin."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen

--

Suomeksi asiasta lisää:

"toinen toistaan hämmästyttävämmät tutkimustulokset kertovat elintapojemme vaikuttavan omaan ja jälkeläistemme hyvinvointiin"

https://journal.fi/tt/article/download/49578/14670/

--

Epigenetiikka siis osaltaan selittää sen, miksi mm. Suomen miesten sperman laatu on äskettäin romahtanut. Ja kuten tiedemiehet sanovatkin, se on "hämmästyttävää". Asiat eivät siis oikein menneetkään niin kuin oletettiin.

Haluaisin, että geenitekniikka edistyy. Koska lopulta se tulee todistamaan luomiskertomusta - kuten se tekee jo nytkin, yhä vahvemmin mitä enemmän tutkitaan. Pitää vain erotella faktat, uskomuksista: niin voimme huomata, että asiat ovat kuten raamatussa on sanottu.

Epigenetiikka myös avaa elämäntapojemme vääryyttä esim. vesijohtoveteen lisätään klooriyhdisteitä, ne myös vaikuttavat suoraan perimään. Kuinka suuri osa perimästä, on jollain tapaa vuorovaikutuksessa suoliston ja sen epiteelin säätelemien aineenvaihduntojen: mikrobisymbioosi, suoliston mikrobiston kanssa?

Suoliston mikrobistoa tunnetaan hyvin vähän. Olen aika varma, että jos verrataan "roskageenistöä" mikrobien toimintaan suolistossa, löytyy paljon koodia joka säätelee mikrobiston toimintaa suolessa.

Kun löydämme ne geenit, jotka säätelevät symbioosi ja ne geenit, jotka säätelevät uhkamikrobeja: voimme täten myös tietää ihmisen optimaalisen suolistomikrobiston samalla myös ehkä oppia juuri ne vasta-aineet jne. mitä kukin, geenistön koodaama "rokote" on oppinut mikrobiston kanssa yhteiselosta.

Tämä on siis geenitutkijoille (jos joku sellainen jaksoi tänne asti edes lukea) minun paras neuvoni työnne edistymisessä ihmiskunnan hyväksi, että yritätte selvittää tätä asiaa. Samalla valottuu varmasti suoliston ja sen mikrobiston toiminnan vuorovaikutukset, jonka tuntemus itsessään lisäisi useimpien sairauksien hoitoa ellei jopa parannusta - suolistolla on siis yleiskuntoon suora suhde joka edistää paranemista kun suoliston kunto on optimaalinen.

Geeneissä lienee ns. buffereita, jotka säilyttävät edelliset muutokset varmuuskopiona: ehkä sukupolvia, ehkä toinen bufferi on viikoille.

Tällöin aineenvaihdunta voi nopeassa rytmissä sopeutua ja hyvät ominaisuudet jää talteen. Tällaisessa roskageenin muodossa, on ikäänkuin valmis setup ohjelma: jonka keho voi ottaa käyttöön lennosta, kun toiset osat taas koodaavat sitä missä pitäisi tehdä enemmän töitä ja muuttaa muitakin geenejä jne. ja se vaatii enemmän muutoksia ja tuottaa enemmän aineenvaihduntaa.

En muista niitä enkkutermejä nyt ulkoa miten ne meni, mutta ehkä ymmärrätte tästä mitä tarkoitan: joka liittynee myös epigenetiikkaan juurikin.

Kloorihan on ärhäkkä ja mikrobeja tappava alkuaine. Se myös osaltaan vaikuttaa siis ihmisen suoliston mikrobeihin ja sitäkautta, koko kehon yleisvointiin: mukaanlukien periytyminen.

Nähtäväksi jää miten esim. geenimuunnellun, kemikaalikyllästetyn ruoan syöminen, vaikuttaa ihmisen perimään - tuskinpa mitenkään positiivisesti. Jos ajoitetaan se, koska alkoi geenimanipulointialtistus Suomessa - veikkaan että se korrelloi asian kanssa.

Lasten limuissa käytetty aspartaami on geenimanipuloiduilla bakteereilla tuotettu litku. Sen lisäksi, se aiheuttaa aivoissa samanlaista ylikiihotusta, kuin alkoholi - ei tosin sentään tee känniin, kai?

Asia kun tuntuisi menevän niin, että mitä luonnottomammin elämme, sitä sairaammaksi tulee: niin onko tieteen uskonto, tosiaan "maailman pelastaja"?

Ihminen on  täysin eri kuin muu luonto: siksi meistä ympärillämme, kaikki saastuu ja kuolee, eikä ole osa uutta elämää; kuten muu luonto. Raamatussa siis sanotaan että koko luomakunta palvelee Jumalaa. On siis selvää, mitä voimaa ihmiskunta palvelee.

Ja sehän juuri liittyy sieluun ja sydämeen ja lihan himoihin kuten rahanhimo tai haluaisi arvostetun aseman yhteiskunnassa.

Mitään järkeähän, pahoja asioita ei ole tehdä, koska pahasta: ei mitään hyvää lopulta seuraa.

Siten, ihminen on ikäänkuin luonnonvastainen: evoluutio ei selitä, miksi ihminen on itsetuhoinen ja vaaraksi myös kaikelle muulle elämälle.

Raamatussahan asia on ilmaistu siten, että lopulta Jumala tuhoaa ne, jotka tuhoavat maata. Huomaamme, että ihmiskunta on hyvin syvällä: synneissään, koska jokapäiväinen leipämme on kylvää myrkkyä ja mömmöä, kuluttaa asioita ja tuottaa roskaa.

Ilm. 11:18

Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki. On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret. On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata.

--

Sitä voi sitten näinä lopun aikoina, mietiskellä itse kukin omassa sydämessään, että mikä osuus omalla elämäntavallamme on näihin mm. ilmastonmuutoksiin ja ekosysteemin romahtamiseen. Se kun oli tarkoitus olla kaikille ihmisille, ei vain meille ja sitten tuhoutua.

Onneksi siis Kristuksen välittämän liiton kautta, "armo käy oikeudesta" - muutenhan, joudumme lopulta, oikeuden eteen näistä synneistämme.

Vaikka parantaisimme tapamme nyt heti, miten ne edelliset synnit saisi anteeksi vielä: ilman Kristuksen uhrityötä? Jos jokainen tunnustaisi syntinsä, niin se loisi vähän nöyryyttä ja kukaan ei voisi sanoa, että olisi toista parempi.

Kristus siis toi meille tasa-arvon.

Ihmiset vaan, ei halua olla tasa-arvoisia, vaan jokainen haluaa olla hyvä ja parempi siis toistaan. Tähänhän lapsetkin opetetaan, kilpailemaan ja menestymään. Se on ilon aihe, kun joku voittaa ja suru, jos lapsi jää luokalle.

Jos joku sanoo olevansa hyvä, eiköhän maailmasta aina löydy pahoja ihmisiä joihin voi siis verrata itseään. Tällöin ihminen elää kuplassa, että hän olisi jotenkin muita ihmisiä parempi.

Syntisiähän sitä ollaan kaikki, tavalla tai toisella. Harmi, kun yhteiskunnassa asiat tuntuu taas menevän historian mukaan, että etsitään syyllisiä ongelmiin ja monia ehdokkaita on, keitä syyttää. Itseasiassa, suurin osa vain tavalla tai toisella riitelee ja syyttää toisiaan.

Siitäpä tuskin, mitään muuta yhteistä syntyy: kuin riita ja sisällissota, kun ihmiset vihaavat niin toisiaan kuin valtiovaltaa.

Tiede on pirullinen uskonto siinä mielessä, että se kuitenkin antaa ihmisille "siunauksia" kuten kännykkä. Siksi tieteen papisto mm. yliopistot, ovatkin pitkälti naimisissa valtion kanssa ja rahaa virtaa.

Suomen valtio on hylännyt valtionkirkon ja tehnyt tämän uuden uskonnon kanssa liitot.

Valtionkirkko toki on paha, mutta itse Jumalan sanoma - ei.

Raamattu sanoo että valtion nimittää Jumala, joten se ei meidän Kristuksen omien huoli siten sinänsä ole.

Minun mielestä valtio ja uskonto, eivät sovi yhteen yleensäkään. Jos ei valtio sitten tekisi liittoa Kristuksen kanssa ja siten luopuisi kaikista aseista.

Missä ovat tieteen Lutherit toimittamassa tieteenpuhdistusta?

Palatkaamme takaisin siis itse aiheeseen eli miten erottelemme eli puhdistamme faktat ja uskomukset periytymisessä ja geeneissä.

Koska olettamusten korttitalo on niin hatara, tulemme huomaamaan että se myös sortuu hyvin kevyestä koettelusta eikä kestä lainkaan rasitusta, eli että sen varaan voisi mitään kovin konkreettista: laskea.

Wikipedian ylläpidossa, luonnollisesti on "ei niin vapaan tiedon" edustajia yliopistoista jne. ympäri maailman.

Kyse on siis ns. hyväveliverkoston projektista, joka mielellään toki mainostaa itseään "vapaana" eli missä ketä tahansa voi toimittaa lähteitä ja rakentaa artikkelia, sitämukaa kun tutkimuksia tulee julki.

Näinhän homma toimiikin, kunhan kyse ei ole sellaisesta asiasta, mikä on jo "kiveen hakattu". Tällöin auktoriteetit ovat päättäneet, että keskustelu aiheesta on ohi, ja eikun tuumasta toimeen: tämähän tapahtui jo myös siten, että geenimanipuloitu saasta, levitettiin pitkin planeettaa.

Toivottavasti, seuraukset eivät aiheuta yhtä paljon globaalia kuolemaa, kuin esim. atomipommien ilmakehän mukavat pikku testailu räjäytykset. Plutoniumihan, tulee jälleen maanpinnalle kokoajan mm. siitepölyssä tänäkin päivänä Suomessakin.

Jos on jotain "profetoitu" niin se olisi iso kasvojen menetys,  että tiede päinvastoin todistaisi sen puolesta, että ihminen ilmaantui planeetalle kuin taikaiskusta - eikä siis tullutkaan apinasta, kuten 1800-luvulla päättivät; että ihminen on apinan sukulainen.

Kun siis erottelemme tiedetyn tiedon ja uskomukset: meille pitäisi jäädä kasa asioita, jotka ovat sopusoinnussa raamatun ilmoituksen kanssa.

Tiede on siis tullut äskettäin ymmärtämään monin tavoin, että periytymisestä ja geeneistä ymmärretäänkin todella vähän.

Äskettäin tieteen julkilausuma oli, joka varmasti ei median kauttakaan ole jäänyt kenellekään toimittamatta: että ihminen on lähes apina eli aluksi se oli 98% nykyään ne kai sanoo 95% (perustuen kun verrattiin vain osaa geeneistä) mutta nykyään on ollut pakko myöntää, että tiede ei edes tiedä mitä periytyminen tarkoittaa.

Hämmästyttävää!

Lisäksi esittelemme hieman eri numeroita jopa 50% kun otamme tutkimuksia, missä on käytetty sellaista osaa geeneistä jota ei tunneta ja vertailtu sitten ihmisen ja apinan geenejä.

Matkamme geeneihin alkaa yksinkertaisesta kukkasesta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Paris_japonica

--

Syy miksi kukkanen otetaan esiin on se, että ihmisellä on geeneissä päälle 3 miljardia emäsparia kun taas tällä kukkasella on 150 miljardia.

Yleisesti, kasveilla on suht. pieni perimä joten tässä pienessä n. 30 sentin kukkasessa, lienee jotain erityislaatuista - harmi ettei sitä ole tutkittu sen enempää.

Vastaavasti, kukkasta evolutiivisesti kehittyneemmällä lihansyöjäkasvilla eli kääpiövesiherneellä, on vain n. 63 miljoonaa emäsparia - siis n. 2400 kertaa vähemmän, kuin toisella kukkasella.

Se on hyvä tutkimusaihe geeneissä - kun se edustaa toista ääripäätä kasveissa genomin koon puolesta ja siitä löytyykin muutama tutkimus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Utricularia_gibba

--

Tietokoneissa, olemme tottuneet siihen, että mitä kehittyneempi laite on: sitä enemmän dataa se sisältää, luonnollisesti tähän myös tarvitaan monimutkaisempi käyttöjärjestelmä, enemmän energiaa jne.

Luonnossa, tällaista lineaarista kaavaa ei ole. Maailman pienimmän perimän omistaa arkeoni nimeltä Nanoarchaeum equitans.

Sen perimä on vain n. 500 tuhatta emäsparia.

Se löydettiin vastikään 2002 ja nyt tieteen uskonnon, pitää sen vuoksi piirrellä jälleen uusi pääjakso, jo valmiiksi sekavaan "elämänpuuhunsa".

https://en.wikipedia.org/wiki/Nanoarchaeum_equitans

--

Luulisi 150 miljardin emäsparin kukalla olevan perin monimutkainen aineenvaihdunta, hoidella noita kaikkia geenejänsä. Se kuitenkin on vain suht. vaatimattoman näköinen pieni

Alkeellisimmalla eliöllä listassamme on siis perimää 0.5 miljoonaa, sitten seuraavaksi kasvilla on 150 miljardia, sitten apinalla 3.8 miljardia ja ihmisellä 3.2 miljardia.

Tätä kutsutaan nimellä "C-arvo-paradoksi". Jopa yksisoluisella pöpöllä voi olla enemmän DNA:ta kuin ihmisellä. (Tiedepapit eivät halua, että sitä kutsutaan paradoksiksi, vaan enigmaksi)

https://en.wikipedia.org/wiki/C-value#Variation_among_species

--

Perimä on järjestelty soluissa kromosomeiksi. Ihmisellä niitä on 23 paria.

Yksinkertaisella perhosella taas on on niitä n. 224 paria.

https://en.wikipedia.org/wiki/C-value#Variation_among_species

--

Myöskään tällaisten faktojen vuoksi, itse DNA:sta ei voi vetää kovin pitkiä johtopäätöksiä, suorasta sukulaisuudesta ihmisen ja apinan kesken. Simpanssilla on myös kaksi kromosomia enemmän, kuin ihmisellä.

Tieteen uskonto vain toteaa, että jokin kerta sitten vain syntyi uudenlainen apinaihmislapsi koska "kromosomit fuusioituivat telomeereistä".

Ihmeitä siis tapahtuu - ensin "ei mitään" päätti alkuräjähtää, sitten kivet heräävät eloon - lisäksi kromosomitkin vielä itsekseen fuusioituvat ja apinasta tulee ihminen.

"two ancestral ape chromosomes fused at their telomeres, producing human chromosome"

https://en.wikipedia.org/wiki/Chimpanzee_genome_project

--

Asia ei vain mennyt niin, vaan jos jotain yhdistettiin niin sen teki Jumala: ei apinan geenit.

Simpanssin ja ihmisen geeneillä on siis eroavaisuutta 0.6 miljardia paria - joka on taas n. 20 % ihmisen koko perimästä. Kun siis yritämme verrata kahta eri kirjaa ja toisessa on enemmän sanoja: joudumme heti kättelyssä myöntämään, että ne eroavat ainakin n. 20%.

Emme ymmärrä lainkaan tätä asiaa, että miksi geneettinen perimä ei vain yksinkertaisesti lisäänny, eliön monimutkaisuuden lisääntyessä - kuten tavallisissa tietokoneissa.

Tai yleensäkään, geneettisen materiaalin kertyminen soluun ei käyttäydy lainkaan "järkevästi".

Tiede on siis vedonnut siihen, että tällainen kummallinen asia johtuu vain siitä, että kaikki perimä mitä he eivät osaa selittää: on roskaDNA:ta eli "ei-koodaavaa DNA:ta".

Epäilen kuitenkin, tuntien miten luonto toimii: että yksikään asia, olisi luonnossa ns. turhan takia.

Tiedepapisto voi kuitenkin vältellä näitä asioita tiettyyn pisteeseen asti, sanomalla niitä "roskaksi".

Kun/jos myönnetään, että luonnossa ei muuta roskaa ole kuin ihminen on luonut: niin joudumme myös myöntämään, että emme laisinkaan ymmärrä edes alustavasti periytymisen mekanismeja.

Tällainen totuuden myöntäminen, toisi hieman nöyryyttä tieteeseen ja siten, pitäisi myös vetää pois markkinoilta mm. geenimanipuloidut siemenet.

Talouskupla, lienee kuitenkin "liian iso sortuakseen" joten homma jatkuu - huolimatta tieteestä, tiedehän tulee vasta korkeintaan toisena tieteessä jos silloinkaa; ensin tulee raha ja jos pitää valita tiede tai raha, niin raha aina voittaa ja siten, tiede ei välttämättä aina tule edes toisena mukaan kuvaan - jos se on rahan etu, että tietoa pimitetään tai jopa vääristellään, salassapitosopimuksia ja ties mitä hämäräperäistä.

Eräskin tutkimus genetiikasta maksoi parisataa euroa, että sen olisi voinut netissä lukea. Kenellä on lopulta varaa siis, ostaa tietoa?

Vuonna 1990 aloitettiin projekti jossa ihmisen perimästä oli tarkoitus saada suurin osa luettua digitaaliseksi tietokoneelle.

Vuonna 2003, projekti julistettiin loppuneeksi ja 92% wikipedian mukaan: ihmisen DNA:sta oli saatu kirjattua ylös.

Myöskään ei löydy tietoa, paljonko aukkoja se sisältää ja onko jotain jätetty tarkoituksella pois, millä ei muka "ole väliä" eli on roskadna:ta.

Simpanssin genomia taasen ei ole sekvensoitu tässä määrin, eikä asiasta löydy etsimälläkään tietoa: että paljonko tarkalleen ottaen.

Tutkimuksissa on yleensä kuitenkin verrattu vain muutamia miljoonia/kymmeniä milj. geenejä eli korkeintaan prosenttia simpanssin perimästä: niin nämä lukemat, että ihminen on 99% apina ovat tällaisen koejärjestelyn perusteella: täysin absurdeja.

Koska tiedemiehet tietävät, että mitkä osat on samoja eli koodaa proteiinia: he valitsevat vain ne osat ja voivat sitten pienen prosentin vuoksi sanoa (eli koska 1% geeneistä on samoja lähes kokonaan) että ihminen on apina.

Simpanssin perimää, ei näillä näkymin aiota tuoda julkiseksi: kuten ihmisen. Joten ymmärrätte, millainen juoni on kyseessä: emme voi koskaan verrata 100% ihmisen ja simpanssin perimää. Ehkä ne ovat jo todistaneet itsensä vääräksi, mutta tiedätte kai: liian iso kaatuakseen?

Jos oletetaan että ne aloittaisivat nyt projektin koko genomista, niin simpanssin perimä olisi valmis yli 10 vuoden päästä.

On siis lunastettu, paljon aikaa: pelata aikaa ja ratsastaa tällä uudella "geenitekniikan" todistusaineistolla, jos asiaa miettii tältä kannalta.

Lisäksi tällaiset "geenitekniikan edistymiset" että ollaan voitu myydä yleisölle apinaihminen: juurikin luo sitä PR:ää geenimanipuloitujen siementen myyntiin, koska homman pitäisi ns. olla "hyvin hallussa".

Huhhuh, huokaisee tiedepappi, olipas se lähellä ettei jouduttu perumaan puheita, kun niitä fossiileja ei löytynytkään: nyt on onneksi taas runsaasti aikaa jakaa apinaihmisen "ilosanomaa" ja nostella hyvää palkkaa.

Modernin tieteen pitäisi erottaa nämä apinauskovaiset ja muut geenimuokkaajat ihan omaksi lahkokseen, eroon tieteestä: tieteen uskonpuhdistus siis. Tällöin ne eivät likaisi koko tieteen eli tiedon käsitettä.

Voimme vain kuvitella, paljonko rahaa kului 13 vuoden aikana tähän, että ihmisen DNA saatiin edes osittain tietsalle - pelkästään asialle nimitetty eettinen lautakunta (ELSI) maksoi 18 miljoonaa vuodessa vuonna 2014.

Kuinka monta miljoonaa Afrikan lasta voisi syödä mikrolevää ja aquaponics kalaa näillä rahoilla ja korkeakoulutettujen ihmisten kuten insinöörit, työpanoksella tällä hetkellä - sensijaan, että kuolevat nälkään, janoon ja sairauksiin?

Myös siksi, asia on perin vakava. Puhutaanhan kuitenkin planeetan resursseista jotka tulee ensisijaisesti ohjata ihmiskunnan kehittämiseen, eikä bisnekseen ja oman uskonnon tukemiseen.

Geenien vertailussa on se ongelma, että itse geenien saattaminen digitaalisen muotoon vei 13 vuotta.

Lisäksi asia tehtiin niin, että ensin ihmisen solun 2 metriä pitkä DNA pätkittiin äärimmäisen pieniin palasiin, sitten se syötettiin geenimanipuloidulle bakteerille: ja sitten, geenit kirjattiin digitaalisesti kun näiden bakteerien kopioimat geenit, liitettiin taas yhteen.

Ihan näin sivukommenttina, kun geeniteknologia kerran on yhä lapsenkengissä: niin miten sitä voi käyttää osana, geenitekniikan todistamista? Että geenien tutkimisessa siis, todistusmetodi perustuu: geenimanipuloituihin bakteereihin.

Kun oletuksia, tuetaan oletuksilla niin koko korttitalo sortuu, kun ne alimmat kaatuu.

Tutkimusten antamaan tulokseen voidaan radikaalisti vaikuttaa nimittäin pelkästään sillä, kun valitsemme vain tiettyjä osia perimästä vertailuun.

2 miljoonaa emäsparia käsiteltiin (n. 0.1% ihmisen perimästä). Sitä verrattiin apinaan. Kun mittauksessa otettiin huomioon "roskageenejä" niin tulos laski huomattavasti: 86.7%. Muutoin se olisi ollut 98.6%.

"98.6% sequence identity drops to only 86.7% taking into account the multiple insertions/deletions (indels) dispersed throughout the region. "

http://www.pnas.org/content/100/13/7708.short

--

Tässä oli 16% erona:

"174 putative inversions, 78% overlap with human SDs. Notably, the putative inversion events identified by our method also overlap with chimpanzee SDs in 112 cases (64%)"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1240076/

--

Tässä tutkimuksessa verrattiin osaa "roskegeeneistä". Ero simpanssiin oli 33%.

https://www.nature.com/articles/nature04000

--

Tässä taas verrattiin toista osaa geeneistä ja erotus oli 53%.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3653425/table/T1/?report=ob...

--

Huomaamme, että jos emme vertaa vain niitä alueita joiden tiedetään esim. koodaavan proteiineja: tulokset vaihtuvat suuresti.

Proteiinia osaa nyt tehdä mikä tahansa eliö - mutta ihminen ei eroa eläimistä proteiiniensa takia vaan sukunsa takia eli ihminen ei ole sukua apinalle.

Nykyään tiedetään, että yksi geeni ei määrittele vain yhtä proteiinia - vaan roskadna:n vaikutuksella, se voi muodostaa monia eri proteiineja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing#Adaptive_significance

--

2017 tiedepapisto uutisoi, että miehet eroavat naisista geeneiltään.

20 tuhannesta geenistä 6.500 on erilaisia.

Yli 25% geeneistä on erilaisia. Tämä on hieman ristiriitaista, koska meidänhän piti olla lähes 99% simpanssin kaltaisia geeneiltämme.

Simpanssi on siis enemmän sukua ihmiselle, kuin ihminen: kuulostaako vakuuttavalta?

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4475252/There-6-500-genet...

--

Huomaamme, että geeneistä voidaan tarkoitushakuisuudella: vääntää vaikka mitä numeroita.

Totuus on se, että ihmisen DNA:ta ei ole kokonaan edes kartoitettu - saatika simpanssin.

Fossiileja ei voida DNA-ajoittaa kovin pitkälle. DNA hajoaa nopeasti.

Tieteellä on iso pulma tässä, koska evoluutiolle tulee kiire - synnyttää ihminen n. 5 miljoonaa vuotta sitten.

On ollut siis nykyihmisen ja apinan välimuotoja - tiede olettaa. Näitä välimuotoja kutsutaan "puuttuvaksi linkiksi", kansanomaisesti.

Kuten toteamme wikipediasta, näitä on ällistyttävän vähän. On siis vain ns. ehdokkaita, puuttuvaksi linkiksi. Näistä käsittelemme useita nyt.

Aivan kuin, ei olisikaan ollut olemassa: ihmisen ja apinan välimuotoa. Tätä ei kuitenkaan tieteen uskonto, suostu edes harkitsemaan vaan se, että ihminen on apinasta: on jo kiveen hakattu asia, eikä alkuasetelmaa "voi" muuttaa.

Jos evoluutiota eli lajien luomista, tarkastellaan jatkumona: johon ihmisen loi Jumala, niin tällöin apinoidenkin sukupuu saa "rauhan" ja se on helpompi järjestää.

Mitä tapahtuisi jos valtionkirkko sanoisi, että Jeesus ei ollutkaan Jumalan Poika?

Sama vaikutus olisi sillä, jos tieteen uskonto joutuisi myöntämään, että evoluutiouskonto ei ollutkaan totta - tai ainakin sen, että asiasta yleensäkin on lopulta kovin vähän tietoa ja faktaa, joiden varaan ei voi perustaa muuta kuin uskomuksia ja uskonnon.

Tieteen mukaan, Homo erectus on esi-isämme:

https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_erectus

--

Erectus on laji, jolla on hieman erilainen asema. Wikipedia määrittelee sen "monimuotoiseksi, laajasti vaihtelevaksi" lajiksi.

Yleensä biologiassa olemme tottuneet spesifimpään lajimäärittelyyn. Tieteen on pitänyt tehdä erectuksesta tällainen, jotta siihen voidaan siis yhdistää varsin vapaamielisesti vähän mitä sattuu, ettei koko alkuperäinen asetelma mene uusiksi.

Homo erectuksen "todistusaineisto" koostuu seuraavasti (viime maailmasodassa lähes kaikki näytteet "hävisivät", mutta niistä on wikipedian mukaan tehty "luotettavia kopioita"):

"Nearly all of the original specimens were lost during World War II; however, authentic casts were made"

- 1891 Java Man: reisiluu, kallonpalanen ja hammas.
- 1907 Mauer 1: leukaluu
- 1923 Peking Man: 15 pientä kallonpalasta, 11 leukaluuta ja useampi hammas.
- 1931 Solo Man: kallonpalanen
- 1936 Mojokerto child: kallonpalanen
- 1963 Lantian Man: 2 leukaluuta, kallonpalanen ja 3 hammasta
- 1964 Tautavel Man: kallonpalanen, leukaluu ja 6 hammasta
- 1965 Yuanmou Man: 2 hammasta
- 1978 Dali Man: pääkallo
- 1991 Dmanisi skulls: 5 pääkalloa
- 1993 Nanjing Man: 2 kallonpalasta ja 1 hammas

Koska hampaita ei lasketa tieteessä luurangon osaksi, meillä on siis kasassa tähän mennessä koko arkeologian historian ajalta:

- reisiluu ja kallo leukoineen.

Fossiileja on muitakin, mutta nämä wikipedia esittää päätodisteeksi.

Ihmiskehossa on 206 luuta. Näistä on siis kasassa kolme: kallo, reisiluu ja leuka.

3 jaettuna 206 = n. 1.5%

Ymmärrämme miksi tieteen uskonto hylkäsi fossiilit silmänräpäyksessä, kun tuli tarjolle toinen vaihtoehto eli geenitekniikka, jonka avulla uskonto voi jatkaa taas - ties kuinka kauan?

"Todistusaineisto" on samaal luokkaa mitä geenitekniikka tarjoaa: vain n. prosentin luokkaa geenejä on verrattu.

Näistä 3 luusta on sitten tietokoneella tehty tieteen "vapahtaja": apinaihminen. Muu 98,5% on siis pitänyt keksiä omasta päästä.

Mistä tiede edes tietää näyttikö noiden luiden omistajat apinalta vai ei?

Pelkällä meikilläkin, ihmisen saa näyttämään apinalta vaikka on ihmisen pääkallo.

Tiedepapit, eivät vain käytä meikkiä vaan tekevät tietokoneella apinan ja kasvolihakset, puuttuvat luut jne. "jumalankuvalleen".

Entä jos luiden päälle, laitettaisiinkin ihmisen iho ja kasvolihakset? Kuva näyttäisi aivan erilaiselta.

Kuvat ovat vahva propagandan väline. Suurin osa ihmisistä uskoo mitä näkee ja lukee, jos heidän mielestään lähde on luotettava.

Ja kukapat nyt ei tieteeseen luottaisi? Eihän se ole uskonto, vaan tietoa?

"Tietoa", perustuen 99 prosenttisesti arvaukseen.

Kasasta sekalaisia luita, jotka kuuluivat eri ihmisille ja ehkä myös apinoille: eri aikoina ja eri paikoissa on tietokoneella liimailtu kasaan Homo Erectus joka meikataan tietokoneella: näyttämään apinalta.

Apinoiden fossiileja löytyy puolesta osaa maata. Mutta esi-ihmisen luita: kovin vähän.

Ihan yhtä hyvin voi olla, että puolet erectuksen luista: on apinoiden luita. Ja puolet ihmisten. Sitten näistä on väsätty tietokoneella, ihmisen ja apinan sekasikiö.

Mitään todisteita ei ole, että millainen sen iho, kasvolihakset jne. olisivat olleet esim. kulmakarvat.

Siksi taiteellinen luomus siitä on vähän erilainen, riippuen ketä sen on tiedepapistosta tehnyt. Olisi suorastaan "pyhäinhäväistys" jos joku pukisi sille tietokoneella, apinan ihon ja karvan sijasta: ihmisen ihon.

Nämä kaksi kuvaa, jotka wikipedia esittelee erectuksesta: ovat huomattavan erilaisia, joka kertoo juuri tästä faktasta; että ei ole mitään, minkä pohjalta tehdä niille ihoa ja kasvon lihaksia jne. joten ne pitää vedellä hatusta.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Homo_erectus_n...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ed/Homo_erectus_a...

--

Asian selvittäminen on vaikeaa, sillä muutaman luun perusteella: ei voi kukaan sanoa onko kyseessä ihminen vai joku sukupuuttoon kuollut apinalaji.

Epäilen vahvasti, että erectus on vain sekalainen luiden kokoelma, johon on heitelty niin ihmisen kuin apinan luita: paremman puutteessa ja on siis luotu tällä tavoin edes jokin välimuoto apinan ja ihmisen välillä.

Mielestäni paras kriteeri sille, että ihminen on ilmaantunu: on tulenteko.

Wikipedian artikkelin mukaan, voimme tämän perusteella ajoittaa ihmisen luomisen planeetalle n. 600 tuhatta vuotta sitten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Control_of_fire_by_early_humans

--

Se, että on käytetty työkaluja: ei ole vielä ihmisen merkki. Apinatkin kun osaa mm. metsästää niillä ja ehkä ennen on ollut sen lisäksi, älykkäämpiä apinoita?

https://en.wikipedia.org/wiki/Tool_use_by_animals#Hunting

--

Täten, voimme olettaa että seuraava tieteen ehdottama esi-isä, ei ollut ihminen: vaan apina, koska merkkejä tulenteosta ei löydy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus

--

Siinähän ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, että ihmisen kallo on muuttunut hieman ajan kanssa. Kuten artikkelikuvasta näemme, niin myös eri rotuisten ihmisten kallot ovat nykypäivänäkin, erilaisia.

Lajien kehittyminen on helppo havaita ja ymmärtää esim. katsomalla kuinka monenlaista fenotyyppiä on pelkästä kultakalasta saatu aikaiseksi, varsin lyhyessä ajassa:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_goldfish_varieties

--

Raamatun kannalta, ei siinä ole ristiriitaa että Jumala on luonut elämän samalla kaavalla alusta asti ja meillä on samoja proteiineja kuin bakteerilla tai simpanssilla.

Ongelma on siinä, että ihmisen esi-isä olisi apina: eikä Aatami. Kun tiede siis puhuu sukulaisuudesta apinan kanssa, niin termi on väärä.

Ei tiede tiedä tai voi siis todistaa täysin aukottomasti, mitään mitä tapahtui edes 10 tuhatta vuotta sitten - saatika miljoonia vuosia sitten. Aikakonetta kun ei vielä ole keksitty.

Vanhin kirjallinen tieto ulottuu vain n. 7 tuhannen vuoden päähän. Mistä me todella tiedämme, millaista elämä todella oli vaikkapa 10 tuhatta vuotta sitten?

https://en.wikipedia.org/wiki/Proto-writing

--

Tallennettu historia vain n.5 tuhannen vuoden päähän:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_history

--

Ehkä Jumala käytti muusta elämästä tekemäänsä mallia, tehdäkseen ihmisen sitten erikseen: kaikkeista parhaimmaksi.

Simpanssilla on 13 paria kylkiluita, ihmisellä taas 12. Aatamilla siis aluksi myös, oli 13 kylkiluuta: mutta yksi otettiin pois, nykyään siis meillä on 12 paria.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1327870/?page=12

--

Tämä puhuisi sen puolesta, että vaikka ihminen luotiin "maan pölystä" niin kun Jumala loi kaikki muut lajit, erikseen - niin ihmisessä käytti lihan mallina, apinaa: vähän bakteereja, myöskin banaania ja vähän kaikkea muutakin.

Kun Jumala oli päättänyt luoda hiilipohjaisen elämänmuodon, niin tällä tavoin: ihmisen voidaan todella ajatella olevan, osa jatkumoa; kun Jumala jatkoi luomista.

Ihminen ei kuitenkaan ilmaantunut 5 miljoonaa vuotta sitten, vaan mielestäni korkeintaan miljoona olisi realistisempi. Kun emme oleta, että löytyy apina-esi-isä niin tällöin asia onkin vailla kiistaa: eikös niin paleologit?

Ei Jumala siis luonut ihmistä, apinan kaltaiseksi: vaan Jumala loi elämän, monimuotoiseksi.

Se, mikä oli nämä muut mallit eli luomakunta: on eri asia erityisesti siinä mielessä, että meidän tietoisuus eli tieto on erilainen; eli oikea ja väärä, kaikki kulttuurit ovat kautta aikojen tehneet uskontoja, jokainen niistä myös yleisesti verhonnut häpynsä (joskus naiset ei tosin tissejä).

Ihminen etsii Jumalaa tai on "taikauskoinen". Ateismikin kun on kuitenkin uskonto - se vain uskoo siihen, että Jumala ei olisi olemassa.

Jumala loi meidät kuvakseen myös toisintavoin: että olemme huomattavasti älykkäämpiä kuin mikään eläin.

Siksi apinalle ei onnistu edes tulenteko, joka vaatii monimutkaisempia ajatusmalleja kuten jousi.

"Ensimmäinen kulaus luonnontieteitä tekee sinusta ateistin, mutta kun olet juonut lasin loppuun: uskot Jumalaan."

Ihminen myös etsii oikeutta ja mikä olisi oikea tapa elää - siinä meitä voi lopulta vain auttaa rakkaus.

Muu luonto, on kuin kotinaan: luonnossa. Siellä ihminen on heikoilla, eikä pesää saatika ruokaa ihan helposti löydy - kun siis ihminen heitettiin ulos paratiisista vain vaatteet yllä.

Yhteistyö on siis ihmiskunnan ainut keino selviytyä ollut, alusta asti.

Aatami ei kuitenkaan ollu apina, vaan ihminen: ihminen luotii ihmiseksi, ei apinaksi tai ihmisen ja apinan "välimuodoksi".

Oikea tiede, ei oleta mitään.

Tieteen uskonto, kuitenkin on olettanut 1800-luvulta asti että raamattu - on väärässä.

Ei Darwin ehdottanut mitään tuona aikana tiedeyhteisölle: hän väitti asian olevan totta.

Kun koko asia on alkanut jo ennenkuin fossiilejakaan on löydetty - mihin se on tällöin perustunut kun todisteet ovat yhä tänä päivänä hataria?

Darwin oli aikansa uskovainen joka loi oman uskontonsa: menestyksekkäästi, kuten näemme.

Myös hän, esitti "tieteellisen todistusaineiston" joka on varmasti ollut naurettava - kun asia yhä on tänäkin päivänä, pitkälti vain lastenloruja ja fantasiaa.

Oman käsitykseni mukaan, Darwin vietti liian monta vuotta laivassaan ja tuli vähän tärähtäneeksi.

Se, mitä hän havaitsi matkallaan on lajien kehittyminen eli sama ilmiö minkä näemme koirissa, kun ne on jalostettu sudesta.

Sen ympärille, hän sitten kutoi nämä muut uskontonsa asiat kuten ihmisapinan.

Evoluutiouskonnon syntyessä Darwin siis esitti "todistusaineistonsa" joka oli pääosin hänen omia piirroksiaan jne. eläimistä joita hän näki matkalla. Ei ihmekään, että tiedeyhteisö - yhdessä yleisön kanssa, repesi nauruun ja Darwinista tuli aikansa meemi.

Nykyään kultti piirtelee sitten vain tietokoneilla.

Kun kohu laantui hieman Darwin oli jo saanut opetuslapsensa, jotka tekivät ahkerasti työtä evoluutiouskonnon sanoman levittämiseksi. Vaikka usko raamattuun oli yleistä sinä aikana, niin eivät kaikki Jumalan sanasta pitäneet.

Tiede uskoo, että "yliluonnollista" ei ole olemassa - vaan että alkusolu ilmestyi tänne tyhjästä ja siitä kehittyi lopulta ihminen.

Tällöin se ei enää ole tiedettä, vaan juurikin: uskonto joka pyrkii korvaamaan luomiskertomuksen.

Vallitseva "teoria" on raamattu, eikä sitä ole voitu osoittaa vääräksi. Toisaalta, en minäkään voi todistaa aukottomasti: onko raamattu totta, tieteellisesti.

Tiede ei vain ole rehellinen, että se myöntäisi tämän: että se ei tiedä. Tiede ei myönnä sitä, että se voisi olla väärässä ja raamattu oikeassa.

Kun kaikki tutkimus keskittyy vain siihen, että tätä oletusta voitaisiin jotenkin vahvistaa, niin ajan mittaan: on kerääntynyt ikänkuin todisteeksi se asia, mitä he eivät halua nähdä ja käsitellä.

Siksi he eivät halua puhua kovinkaan näistä fossiileista tai että vedotaan "puuttuvaan linkkiin", koska niistä ei juuri ole edes puhuttavaksi.

Kaikelle luomakunnassa on siis suorastaan riivattu pakko, keksiä luonnollinen ja luonnonlakien alainen selitys. Koska tiedehän on jo päättänyt: että mitään ylitse ei luonnonlakien ole, korkeintaan musta aukko.

Tiedepappeja on alkanut rassaamaan huolella se, kun aika kuluu eikä evoluution vapahtaja saavukaan: ihmisapinaa ei löydy.

Eräs asia joka alkusolun teoriaan liitetään, on kaaosteoria joka taas on periaatteessa sitä, että jos heilutat palapelilaatikkoa tarpeeksi kauan käsissäsi: niin palapelin palaset laatikon sisällä, menisivät kaikki lopulta kohdilleen joskus sattumalta ja palapeli olisi valmis.

Ehkä, ehkä ei siis - mutta jos jatkaisit ikuisuuksiin, niin kai ne joskus menisi, ehkä? Jokatapauksessa, jälleen uusi kortti olettamusten kortistoon jotka sitten muka jotenkin tukevat ja todistavat toisiaan.

Ensin planeetta oli kiehuvaa kiveä, sitten tuli vettä ja ilmakehä: yllättäen myös, aivan kuin taikaiskusta samoina aikoina, ilmaantui myös alkusolu joka pian muunsi ilmakehän happirikkaaksi.

Tiede siis selittää, että jos tarpeeksi kauan salamat ja UV valo iskeytyy veteen: niin veden elottomat alkuaineet, alkavatkin elämään.

Tällainen väitehän itsessään, on fysiikan lakien vastaista ja yliluonnollista: sillä alkuaineilla ei ole tieteen mukaan, mitään hengellistä elämää, joka saattaisi ne tekemään yhteistyötä ja tekemään alkusolua: ja sitten lisääntymään, kohti ihmistä.

Elämän ilmaantuminen näennäisesti perustuu ns. kaaosteoriaan, mutta tosin se palapeli menikin täydellisesti kasaan laatikon sisällä heti ekoilla kerroilla - koska elämä ilmaantui erittäin nopeasti, lähes heti kun meret olivat muodostuneet.

Eli sekin on osa "todistusaineistoa" että alkusolun syntyminen olikin vain yksinkertaisesti "sattuma".

Tämähän ei sinänsä ole kovin uusi uskomus, että maagisesti voisi muuntaa elotonta eläväksi. Se on juutalainen vanha myyttinen tarina.

https://en.wikipedia.org/wiki/Golem

--

Tällaiseen yliluonnottomaan tekoon, pystyy kuitenkin vain Jumala - joka on fysiikan lait ja alkuaineet, myös luonut; ne tottelevat Jumalaa.

Eloton ei muunnu eläväksi salamaniskusta, vaikka se kansaan ehkä vetoaakin - puhua salamasta mikä on monelle pelottava ja mystinen asia itsessään.

Juutalaisia kansantaruja yhdistettynä länsimaalaiseen kauhugenreen siis. Hyvin tuntuvat kuitenkin yhä myyvän - ihmiset kai ovat kuin luonnostaan taikauskoisia?

Tässä suositussa kauhuelokuvassa, raadoista kasaan liimailtu ruumis: herätetään henkiin salamaniskun voimalla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Frankensteinin_hirvi%C3%B6

--

Jos fossiileja oltaisiin tutkittu tieteellisesti, asia olisi tässä vaiheessa: kuten sen esitänkin, että ihminen ilmaantui kuin tyhjästä planeetalle ja havainnot tukevat raamatun "evoluutiota".

Arviolta 107 miljardia ihmistä on elänyt historian aikana.

Vanhimpia fossiileja elämästä löytyy miljardien vuosien takaa.

Missä piileskelevät kaikki oletetut esi-isämme? Planeettaa on kaiveltu muutama sata vuotta - eikä todisteita löydy, luulisi että monelta alkaa usko jo loppumaan?

Ei toki, koska fossiilit tuottivatkin vain päinvastaiset todistusaineiston, mihin tiede uskoo: niin nyt se on hylätty ja sanotaan, ettei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä, koska nykyään asia voidaan "todistaa geenitekniikalla".

Tällä hetkellä, asiantila näyttää siis fossiilien osalta siltä: että ihmiskunta ei syntynyt isosta apinapopulaatiosta ajan kanssa, vaan polveutuu Aatamista ja ihmispopulaatio kasvoi sitten pikkuhiljaa isommaksi, huomioonottaen kaikkien näiden muiden homo-rotujen mystisen massakuoleman, joka lienee siis raamatun vedenpaisumus kun vain Nooa ja perheensä selvisivät Jumalan armosta.

Eri ihmisrodut, mitkä ovat eläneet: on siis jaoteltu erilaisiksi homoiksi ja mukaan on myös ängetty apinoita.

Tällaisen listan tiedepapit sitten ovat koonneet eri ihmisistä ja eri apinoiden luurangoista "todisteeksi" siitä, että ihmisen loi evoluutio - eikä Jumala.

Tieteen mukaan ihminen erosi apinasta näin ympäripyöreästi 300 tuhatta - 2.6 miljoonaa vuotta sitten.

Tästä ei kuitenkaan synny katkeamatonta ketjua, vaan ihmisen kohdalla: evoluutio meneekin yllättäen aivan täysin sekaisin.

Kuten voitte kuvitella, niin 2.3 miljoonan vuoden ajanjaksoon mahtuu monta apinaa ja monta ihmistä.

Vaikka tiede kasaa näitä gallerioita luurangoista ja tekee geenitestejä, missä on edelleenkin: ne todisteet siitä, että ihminen kehittyi väitetyllä tavoin apinasta?

Jos haluat opiskella lisää geeneistä mitä tiede niistä tietää, niin tässä muutama hyvä hakusana joiden uskon olevan tärkeitä tutkimushaaroja:

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=KIR+human+chimpanzee

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=nanog+human+chimp...

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=Pseudogenes+human...

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=Transposable+elem...

https://scholar.google.fi/scholar?start=10&q=Retrotransposon+human+chimp...

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=proteome+human+ch...

https://scholar.google.fi/scholar?hl=en&as_sdt=0,5&q=Homeology+human+chi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tämän artikkelin kommentointi tapahtuu ainoastaan allaolevassa erillisessä blogauksessa, tästä artikkelista poistan kaikki kommentit koska teksti on muutenkin niin pitkä.

Kommentoi siis täällä:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kult...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset