Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Abortti ei ole raamatussa rikos

Sananl. 26:3

Hevoselle piiskaa, aasille ohjat, tyhmyrin selässä soikoon keppi! 

1. Kor 4:19-21

Jotkut teistä ovat ruvenneet rehentelemään siinä luulossa, että minä en tulisikaan luoksenne.

Mutta pian minä tulen, jos Herra suo, ja otan selvää noiden rehentelijöiden voimasta.

Heidän puheistaan en välitä, sillä Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana.

Kumpaa tahdotte: tulenko luoksenne piiska kädessä vai rakastavin ja lempein mielin?

--

Teenkin tästä oman blogin kun Arto Lehkamo (kristillisdemokraatit) kommenttini poisti omasta blogistaan "Vielä kerran abortista" ja esti kommentoinnin jatkossa.

Eikö ole myös muutkaan uskovaiset, pystyneet tätä asiaa keskustelemaan, jotta se voitaisiin koetella raamatun valossa.

Niinpä on hyvä tuoda asia valoon, jotta näiden tietämättömien ihmisten suut tukitaan.

Raamatussa mainitaan, että lapset ovat "kohdun hedelmä" ja siunaus. Kukapa nyt tätä kiistäisi, että on kivaa saada lapsia jos haluaa lapsia.

Lisäksi Jumala on sanonut "lisääntykää ja olkaa hedelmällisiä".

Tämä ei kovin hyvin ole ihmisiltä onnistunut, koska maailmassa on niin paljon ahneutta että kaikille ei riitä edes ruokaa.

Aivan näin ruusuisesti asiat ei siis kuitenkaan mene tässä maailmassa, miten Jumala asian halusi vaan monet joutuvat käymään läpi raskaan abortin tai synnyttämään lapsen, joka kuolee esim. aliravitsemukseen: vaikka uskonnollisista syistä.

Ei voida siis sanoa, että abortti olisi Jumalan tahto tai se, että lapset kuolevat pian jo syntyessään tällä tavoin, ihan vaan "huvin vuoksi". Ottakaa uskonto vakavasti ja lopettakaa lapsellinen lässytys.

Te ette kuitenkaan puhu asiasta näin, vaan väitätte tässä tapahtuneen kuolemansynnin: murhan.

Te olette Jumalaan tässä asiassa vedonneet niin voin vastata Jumalan puolesta teille: toden totta, on tässä tapahtunut kuolemanrikos sillä te pilkkaatte Jumalaa näillä harhaopeillanne, kun liitätte Hänen nimensä näihin teidän juoniinne.

Nämä naiset ovat syyttömiä väittämäänne rikokseen, mutta te olette syyllisiä rikokseen: josta seuraa kuolemanrangaistus raamatun mukaan.

Näen ikäänkuin saman tilanteen, kun fariseukset raahasivat Jeesuksen eteen naisen joka oli tehnyt aviorikoksen - lain mukaanhan, rangaistus on kuolema.

Jeesus kuitenkin sanoi, että synnit on annettu anteeksi ja älä tee enää toiste, nainen sai mennä pois.

Kun Jumala teidät viimeisenä päivänä kohtaa, te joudutte tilille tästä rikoksesta ellette tee asiassa nyt jatkossa kääntymystä ja kukin lähde huolitsemaan omista asioistaan jatkossa.

Silloin ei enää ole tarjolla keppiä, ei piiskaa: vaan tuomiolle, käy tie.

Siksi te vain kokoonnutte harvoin, koska olette niin pahoja ihmisiä joissa rakkautta ei ole. Koska teidän aikanne ei enää kulu seurakuntatyössä, olette sitten poukonneet tänne yhteiskuntaan, julistamaan kukin ties mitä levottomuutta, vastoin oikeutta.

Te riepottelette näitä naisparkoja, koko yhteiskunnan eteen: syytettynä murhasta, vaikka asiasta ei raamatussa rangaistusta edes ole.

Ettekö ole lukeneet, että Jumala ei salli nimeään pilkattavan? Te olette häpäisseet Jumalan nimeä tämän kansan edessä - tämänkin asian tiimoilta. 

Minua itkettää, mutta ei sen takia että te joudutte helvettiin.

Surulliseksi minut tekee ajatella sitä, että niin monien, raskaan kokemuksen läpikäyneen naisen traumaattista tilannetta väännetään tällä  tavoin julkisuudessa, kuin veistä haavassa.

Teitä ei pelasta se, että te jeesustelette pitkin katuja ja toreja.

Haluan vakuuttaa, itse Jumalan lapsena: että suurin osa uskovaisista ei Jumalaa tunne vaan ovat Jumalan vihollisia ja vastustajan leirissä töissä.

Jos meinaat joskus tulla uskoon, niin pysy erossa uskovaisista - että et tule osalliksi heidän synteihinsä.

Tit. 3:8-9

Tämä sana on varma, ja haluan sinun tähdentävän näitä asioita, jotta ne, jotka uskovat Jumalaan, tekisivät ahkerasti hyvää. Tällainen on ihmisille hyväksi ja hyödyksi.

Vältä typeriä väittelyitä, sukuluetteloita sekä lakia koskevia riitoja ja kiistoja, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia

---

Kun vetoat tässä asiassa juutalaiseen lakiin "älä tapa", niin olet varsin mielikuvituksellisen tulkinnan tehnyt väitteidesi tueksi.

Se ikäänkuin on suurin uskovaisten ongelma, että raamattua tulkitaan eli keksitään omasta päästä asioista, mitä siellä ei lue esim. että abortti on murha. Tulkinnat ovat siis raamatun väärentämistä, omiin tarkoituksiin.

Tehän sanotte, että sikiöllä on oikeus elämään. Mitä eroa on sillä, jos nainen tekee abortin tai nainen synnyttää ja lapsi kuolee pian esim. aliravitsemukseen?

Te haluaisitte, että nainen synnyttää: ja sitten lapsi kuolee. Ehkä myös äiti samalla.

Käsittääkseni te uskovaiset, haluatte Suomeen tuoda juutalaista lakia ja sen tulkintoja esim. että abortti olisi lailla kielletty niin ettekö tällöin: vaadi omistusoikeutta näihin sikiöihin?

Vaikka Suomessa ruokaa riittää, näin ei ole suuressa osassa muuta maailmaa. Vai onko teidän tarkoitus julistaa tätä uudenlaista liittoa vain Suomessa - mutta se ei käy esim. Afrikassa?

Johan teidän hapatuksenne paljastuu valheeksi, pelkällä ihmistenkin viisaudella tällä tavoin.

Vanhassa testamentissa Jumala ilmoitti, että kun lapsi syntyy niin tällöin kaikki esikoisena syntyneet lapset: kuuluvat Jumalalle.

Kenelle lapsi kuuluu ennen sitä?

Naiselle, joka sitä kantaa?

Tai ehkä sinulle, kun haluat asiaan sekaantua?

2. Moos. 13:2
    
"Pyhitä minun omakseni jokainen esikoinen israelilaisten keskuudessa, niin ihminen kuin karjaeläin. Jokainen, joka esikoisena tulee äitinsä kohdusta, kuuluu minulle.

--

Käskylle "älä tapa" löytyy monta rikosta ja tuomiota raamatusta.

Ei kuitenkaan abortille ainuttakaan.

Esim.

3. Moos. 24:15-22

Sano israelilaisille: Jokaisen, joka herjaa Jumalaansa, on kannettava vastuu synnistään.

Se, joka pilkkaa Herran nimeä, surmattakoon. Kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi, olipa hän maahan muuttanut siirtolainen tai syntyperäinen israelilainen. Hänet surmattakoon, koska hän on pilkannut Herran nimeä.

"Jos joku surmaa ihmisen, hänet on surmattava.

Joka tappaa toiselle kuuluvan karjaeläimen, korvatkoon sen antamalla eläimen eläimestä.

Jos joku teistä tuottaa toiselle vamman, häntä itseään kohdeltakoon samoin:

murtuma murtumasta, silmä silmästä, hammas hampaasta. Hän itse saakoon saman vamman, jonka hän toiselle aiheutti.

Joka tappaa eläimen, korvatkoon sen, mutta se, joka tappaa ihmisen, surmattakoon.

Sama laki koskee teitä kaikkia, niin siirtolaisia kuin syntyperäisiä israelilaisia, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne."

--

Ainoa laki ja rikos, joka vanhasta testamentista löytyy ja edes etäisesti asiaan liittyy on tämä:

2. Moos. 21:22

Jos ihmiset tappelevat keskenään ja samalla töytäisevät raskaana olevaa naista, niin että hän saa keskenmenon mutta hänelle ei aiheudu muuta vahinkoa, lyöjä maksakoon sakkoa sen mukaan, mitä naisen aviomies vaatii tai miten asia oikeudessa ratkaistaan.

--

Sikiön kuoleminen on raamatun mukaan, asia josta selviää sakoilla. Siksi, että sikiö ei ole ihminen vaan sikiö: jota Jumala vasta "kohdussa kutoo" ihmiseksi.

"Älä tapa" on määritetty rangaistavaksi monin muun tavoin kyllä - mutta ei abortin osalta.

2. Moos. 21:29

Mutta jos härkä on jo entuudestaan tunnettu vihaiseksi ja puskijaksi eikä sen omistaja ole varoituksista huolimatta estänyt sitä karkaamasta ja jos härkä sitten surmaa miehen tai naisen, se kivitettäköön ja myös sen omistaja surmattakoon.

--

Nämä tekopyhät uskovaiset kuitenkin keksivät ihan omia lakejaan ja rikoksia, joita raamatussa ei ole: että abortti, olisikin murha.

Asianhan voi jokainen itse tarkastaa wikipediasta: juutalainen laki ei tuomitse aborttia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Judaism_and_abortion

-

Mehän tiedämme, että Jumala lahjoitti Israelille lain ja sen säädökset - jotta he voisivat elää Jumalan tahdon mukaista elämää.

Laki käsittelee siis kaiken tarpeellisen alkaen vääränlaisista vaatteista sitten kuolemansynteihin.

Jumala siis antoi lain vain Israelin kansalle: ei muille kansoille.

Tämä uusi liitto ja "vapauden laki" taas on annettu kaikille kansoille.

Juutalaisessa laissa, ei ole rangaistusta abortille - asiasta ei edes puhuta.

Jumala ei halunnut eikä halua, että juutaalaista lakia saarnataan esim. Suomessa.

Ikäänkuin tämä lain saarnaaminen ei jo itsessään olisi vastoin Kristusta ja uutta liittoa: niin nämä uskovaiset, ovat vielä keksiken lisäksi keksineet näitä lakeja omasta päästään kuten että "abortti on murha".

Kymmenessä käskyssä on sanottu "älä tapa". Tästä voimme myöhemmin lukea rikoksia, joista seuraa rangaistus: emme kuitenkaan abortista.

Jumalan pilkkaamisesta: seuraa lain mukaan kuolemanrangaistus.

Kun te keksitte omasta päästänne näitä harhaoppejanne ja liitätte siihen mukaan Jumalan nimen: se on Jumalan nimen pilkkaamista.

Jumala ei ole halunnut rangaista abortista vanhassa liitossa eikä varmasti myöskään uudessa liitossa.

Kuten Kristus teidänkaltaisille ihmisille sanoi: te käärmeen sikiöt!

Se on varmasti tavalliselle ihmiselle hämmentävää katsoa tällaista sivusta, kun raamatussa lukee: että uskovat ovat yhtä ja on yhtenäinen opetus, koska on sama Pyhä Henki joka yhdistää.

Valtionkirkko oli oikea harhaopin, valheen ja murhan pesä: nyt siitä on itänyt satoja eri lahkoja, joilla on satoja eri raamatunväärennöksiä.

Vielä hetki sitten, valtionkirkko ja valtio hyvässä yhteistyössä: polttivat roviolla niin homot kuin kristityt, varmasti myös abortin tehneitä naisia.

Vaikka tekopyhät uskovaiset eivät voi tällä tavoin enää olla politiikassa mukana, niin sitä enemmän ne valehtelevat kun eivät voi enää murhata.

Sama murhan henki, näissä ihmisissä kuitenkin vaikuttaa ja siten, nämä tekopyhät uskovaiset ovat Suomen yhteiskunnan suurin sisäinen uhka.

He eivät ainoastaan häpäise Jumalan nimeä, Kristuksen nimeä, juutalaisten nimeä vaan myös Suomen nimeä - kun nämä fariseukset ulkomaillakin edustavat näitä valheitaan politiikan kautta.

Näiden tietämättömien ja kieroontuneiden ihmisten suut pitää tukkia.

Siihen riittää pelkkä Suomenkin laki uskonnonrauhasta, koska he väärentävät raamattua ja siten, eivät ainoastaan riko raamatun lakia niin uudessa kuin vanhassa liitossa: vaan myöskin Suomen lakia.

Mehän tiedämme, että saatana on murhan ja valheen isä: tästä myös tiedämme, kenen lapsia nämä käärmeet ovat.

Siitä me Jumalan lapset tunnistamme toisemme, että meillä on sama rakkaus ja sama opetus: joka on raamattu, väärentämättömänä.

Tulkintahan tarkoittaa sitä, että ihminen voi keksiä omasta päästään asioita: joita raamatussa ei lue. Tulkinta on vain siis moderni sana harhaopille eli harhaanjohtavalle opetukselle.

Tulkintojensa varjolla, valtionkirkko hetki sitten murhasi - tulkintojen avulla, nyt toisella tapaa vainotaan vähemmistöjä.

Nämä raatelevat sudet tarvitsevat aina uhreja, jotta voivat tuntea itsensä sitten paremmiksi ihmisiksi.

Kenenkään Jumalan oman, ei pidä näiden lahkojen kokouksissa käydä tai seurustella kenenkään näiden tekopyhien hapattajien kanssa:

Tit. 3:8-11

Tämä sana on varma, ja haluan sinun tähdentävän näitä asioita, jotta ne, jotka uskovat Jumalaan, tekisivät ahkerasti hyvää. Tällainen on ihmisille hyväksi ja hyödyksi.

Vältä typeriä väittelyitä, sukuluetteloita sekä lakia koskevia riitoja ja kiistoja, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia.

Karta harhaoppista ihmistä, kun ensin olet ojentanut häntä kerran tai kahdesti.

Sinähän tiedät, että tuollainen ihminen on kieroutunut ja tekee syntiä. Hän tuomitsee itse itsensä.

--

Voimme todeta, että Pyhä Henki ei yhdistä näitä erinäisiä lahkoja eikä raamattu - raamattu ei heille kelpaa, niin sitten keksivät näitä omia mielikuvituksellisia tarinoitaan.

Ainoa mikä näitä eri lahkoja lopulta yhdistää: on harhaoppi, tekopyhyys ja rikollisuus.

Jokainen joka Jumalaa pilkkaa, on rikollinen: siitä seuraa kuolema. Koska teille ei ole kelvannut tämä uusi liitto ja Kristus: te olette lain alla ja sen tuomion alaisia.

Ettekö ole lukeneet, että "Jumala ei salli nimeään pilkattavan" ja että "Jumala on tuhkaksi polttava tuli"?

Te olette sokeita ja talutatte sokeita, kummatkin putoavat kuoppaan. Silti te väitätte näkevänne, siksi synti teissä pysyy: koska ette te halua parantua.

Vai kuvitteletteko, että teidät pelastaa teidän "jeesustelu"?

Ei, teitä ei pelasta teidän tyhjät puheenne.

Mitä Kristus tästä sanoi:

Matt. 7:21
    
"Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

--

Jumala on armollinen. Hän on tämän uuden liiton myötä antanut ylitsevuotavan armon.

Siksi teilläkin on yhä tilaisuus käydä uuteen liittoon ja sydämen parannukseen pahoista teoistanne.

Tulee kuitenkin aika, kun ovi suljetaan: sitten ette pääse sisälle, vaikka haluaisittekin.

Matt. 12:37
    
Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi.

--

Nämä ihmiset väittävät, että ovat kristittyjä.

Ei meidän kristittyjen tarkoitus, ole tuoda juutalaista lakia - Suomeen.

Joten mistä ihmeestä he ovat saaneet päähänsä sitten moista alkaa väsäämään ihan puoluevoimin ja valtiollisesti?

Ja kun tässäkin asiassa, kyse on vain näiden harhaoppisten uskovaisten: omista valheista, eikä edes juutalaisesta laista.

Kun nämä ihmiset, siis ihan yleisesti, ovat näin sekaisin ja raamatun kontekstin ulkopuolella - voisi valtiolta olla hyvä veto, vähän availla näitä moninaisia lahkoja Suomessa, että mitä kaikkea muuta sekopäistä siellä tapahtuu esim. lapsille.

Menkää jatkossa te uskovaiset rehellisiin töihin niin että voitte antaa yksinhuoltajille tukea. Tämä vähentäisi abortteja paljon, jos yksinhuoltajia tuettaisiin yhteiskunnassa enemmän.

Tämä toki tarkoittaisi sitä, että teidän pitäisi lopettaa tekopyhä kiihkoilu ja ihan oikeasti alkaa: rakastamaan lähimmäistänne.

Ja siten, teidän ekaksi pitäisi tulla elävään uskoon.

Uuden liiton ehdot ovat raamatussa yksinkertaiset:

Kaste Kristuksen nimeen
Kristuksen tunnustaminen maailmalle
Sydämen parannus

Mikä sinulta siis näistä puuttuu, koska Pyhää Henkeä sinussa ei ole eikä rakkautta?

Aivan oikein Kristus teistä uskonnollisista johtajista sanoi. Ei ole asiat näköjään muuttuneet miksikään sillä tavoin.

Onneksi Räsänen, Soini tai kristillisdemokraatit tai muut aikamme fariseukset eli uskovaiset lakimiehet, nykyään naisetkin: eivät edusta Kristusta vaan harhaajohtavaa opetusta eli tulkintaa eli Jumalan sanan väärentämistä.

Raamatussa ei lue, että abortti olisi lain vastaista - sille ei ole määrätty tuomiota.

Yleensäkin on vain todettava, että uskovaisten tulisi lukea enemmän raamattua - sensijaan, että puhuvat valhetta ja mustamaalaavat tehokkaasti Jumalan nimeä.

Fariseus on vierasperäinen sana, mutta se siis yleisesti tarkoittaa uskovaista ja lainkäyttöä osana uskontoa.

Käsittääkseni Suomen fariseusten tavoite on saattaa abortti Suomen pakanalain avulla kielletyksi.

Mietin tosiaan, mistä moinen halu teille tulee? Kun eihän se ole kielletty, edes Israelin laissa.

Suomen uskovaisilla, rahaa riittäisi vaikka perustaa orpokoteja. Mutta huoli ei kuitenkaan ole lapsista kiinni, vaan vähemmistöjen vainoamisesta.

Pulassa olevat naiset ovat helppo uhri - näille raateleville susille. Suomessa pitäisi valtion reagoida näihin ihmisiin jollain tavalla - jos valtio ei siis oikeasti enää halua, olla osa valtionkirkon politiikkaa - pitää pesäero tehdä.

Luuk. 12:1

Väkeä oli tällä välin kokoontunut tuhatmäärin, niin että ihmiset jo tallasivat toisiaan. Jeesus rupesi ensin puhumaan opetuslapsilleen: "Varokaa fariseusten hapatetta, tekopyhyyttä.

Matt. 23:4,13,27-28

He köyttävät kokoon raskaita ja hankalia taakkoja ja sälyttävät ne ihmisten kannettaviksi, mutta itse he eivät halua niitä sormellaankaan liikauttaa.

 "Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.

"Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa.

Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Arto Lehkamo bannasi minutkin hetkessä. Onkohan hän sama kristitty jolle Jeesus on antanut kaksi Ferraria ja tytärkin oli sannut urheiluauton Jeesukselta?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Se on kyllä jännää, että miksi uskovaisilla sitä rahaa riittää. Jeesushan käski antaa rahat köyhille, koska rikkaan on yhtä helppo päästä taivaaseen kuin "kamelin neulansilmästä".

Näköjään, he eivät siis halua mennä taivaaseen ja opettavat myös muille, että miten ei päästä taivaaseen.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75703-ferrari-mie...

--

Onneksi olen itse köyhä. Tosin vaikka elän tukien varassa, niin Afrikassa olisin näillä rahoillakin kuin kuningas - joten kaikki lienee suhteellista.

Raha on ikävä, korruptoiva asia ja toivottavasti Jumala ei minua saata kiusaukseen, ties vaikka kohta itsellä olisi myös tusina ferraria..

1. Tim. 6:6-10

Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on.

Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois.

Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä.

Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon.

Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä.

--

Tämä on suorastaan aivan absurdia tämä nykyinen uskovaisten meno. Tässä eräs ns. jäävuoren huippu - Jeesus kuulemma tänä päivänä, ei ratsastaisi aasilla vaan ostaisi suihkukoneen - joten pastori kerää nyt kolehtia sille.

Laskin joskus, että Suomessa käytetään mahdottoman paljon enemmän rahaa pelkkään lemmikkien ruokaan verrattuna siihen, mitä valtionkirkko antaa ns. ulkomaanapua. On se varmasti kiva työ, kun saa autot, talot ja lainaa: myös suhteita vallanpitäjiin, eikä tarvitse kuin välillä esiintyä ihmisille, jotka ihailevat sinua.

Unelmatyö siis? Onneksi kovinkaan monen ihmisen moraali ei kestäisi tuollaista hapatusta ja petoksen elämäntapaa. Kuitenkin, ilmainen raha houkuttelee tietynlaisia ihmisiä - ja kun moraalista on luovuttu, niin nämähän ovat kuin rikollisia ja petoksella, saavat rahansa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005700835.html

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Arvoisa Leo Mirala. Minulla on 4 tytärtä joista kaksi ajokortti-ikäistä. Molemmilla vuoden 2001 malliset Fiat Puntot. Toinen Fiat maksoi 500 euroa ja toinen 600 euroa. Heillä ei ole koskaan ollut urheiluautoja.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Eli sinulla on tusina ferraria itselläsi, uutisen mukaan.

Jos oletetaan että yksi ferrari maksaa sata tonnia, sinulla on siis yli miljoona euroa kiinni pelkästään autoissasi.

Köyhissä maissa, lapsi elää alle eurolla per päivä. Voisit siis ruokkia yli miljoona lasta, edes yhden päivän: tai satatuhatta lasta, 10 päivää, 10 tuhatta lasta 100 päivää.

Kuitenkin, mielummin omistat ferrareita. Koetko, että Jumala haluaa, että sinulla on ferrareita ja köyhät kuolevat nälkään?

Uudessa liitossa on sanottu, että meille riittää kun on ruoka ja vaatteet.

Sinun mielestäsi kuitenkin, sinulla pitää olla hallussasi miljoonan lapsen ruoka.

Etkö näe tässäkään asiassa, mitään ristiriitaa?

Lisäksi, tämä alkuperäinen asia on yhä selvittämättä.

Raamatusta en löydä lakia joka määrittelee abortin rikokseksi. Käsky "älä tapa" ei koske sikiöitä, eikä se koske esim. kasveja tai muutakaan.

Ne asiat, mitä käsky "älä tapa" koskee, on eritelty raamatussa lain ja säädösten avulla.

Näistä, ei löydy todeksi väitettänne että abortti on murha. Tai en ainakaan itse löydä?

Eli onko teillä jotain salattua tietoa asiasta vai myönnättekö, että ihan itse keksitte koko asian?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #7

Raamatussa on käsky "koetelkaa kaikki". Miksi te vetäydytte varjoihin, ettekä voi tulla valoon asian kanssa?

1. Tess. 5:21

Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää.

Joh. 3:19-21

Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden.

Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi.

Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat lähtöisin Jumalasta."

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #7

En omista yhtäkään Feraria. Olen tuonut niitä maahan yritykseni kautta edelleen myyntiin vuosina 2002 - 2012. Normaalia liiketoimintaa, jopa kaupparekisteriotteesta löytyvää, laillista, luvallista ja veronalaista. Halvin ostamani Ferrari maksoi vuonna 2002 muistaakseni 18.900 euroa eli vähemmän kuin uusi Skoda. Kallein ostamani maksoi n. 30.000 euroa eli hyvin varustetun Skodan verran. Kaikki on myyty.
Joten unohda miljoonat. Keskity hevosiisi ja kastematoihisi vaan. Todennäköisesti sinulla on hevosissasi enemmän rahaa kiinni kuin minulla ikinä autoissani.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #11

Tämä blogi ei ollut sitä varten, että voit maalailla PR:si vaan puhuttiin raamatusta, josta haluat puhua julkisesti: kysyin jo kerran, miksi et voi tulla valoon tämän aborttiasian kanssa?

Minulla ei ole enää hevosta, mutta se on varsin hyvä kompostinlähde joten arvatenkin hankin sellaisen, kun olisi rahaa. Se toki on rikkautta, kun raamatussa sanotaan: että vaatteet ja ruoka riittävät, sen ylitse on siis kaikki rikkautta ja alitse köyhyyttä.

Jumalan suora tie, se on hyvä.

Hevoset sitäpaitsi on Jumalan luomia ja siten et voi verrata niitä velhouksiin.

Jumalan luoma asia on hyvä, ihmisen paha.

Autot ovat ympäristömyrkkyjen lisäksi aika vaarallisia. Niiden aiheuttamiin onnettomuuksiin kuolee Suomessakin paljon ihmisiä.

Joten asiaa ei mielestäni voi vertailla. Keskitytään siis siihen raamattuun, kun itse kerran haluat asiasta julkisesti puhua: niin etkö olekaan valmis keskustelemaan asiasta mitä edustat?

Mikä sellainen on siis, mitä edustat uskonnollisesti: kun et voi tuoda sitä raamatun valossa koeteltavaksi?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #12

Piti vielä lisätä, että siinä vaiheessa kun alatte rakentamaan sitä abortti-ehkäisy asuntolaa: niin kannattaa hommata myös hevosia koska lapset pitävät niistä.

Samalla vaivalla kun siellä voisi asua myös yleensäkin yksinhuoltajia, eikös niin?

Tehdään sopimus, sitten kun saan rahaa niin paljon kuin sinä, niin ihan ekaksi teen sellaisen. Sitten ainakin häpeät vähän eikös niin?

Jos sinä nyt ihan häpeämättömästi jaat raamatunvastaista opetusta abortista, niin ei sinua voi ketään auttaa: ja on käsky raamatussa, tällaisen keskustelun jälkeen: jokaisen Kristuksen oman, sinua vältellä.

Tit. 3:10-11
Karta harhaoppista ihmistä, kun ensin olet ojentanut häntä kerran tai kahdesti.

Sinähän tiedät, että tuollainen ihminen on kieroutunut ja tekee syntiä. Hän tuomitsee itse itsensä.

Juud. 1:14-15

Heistä on myös ennustanut Henok, Aadamista seitsemäs:

"Katso, Herra tulee pyhiensä tuhatlukuisen joukon kanssa ja panee jokaisen tuomiolle. Hän rankaisee kaikkia jumalattomia jokaisesta teosta, jonka he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikista julkeista puheista, joita nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet."

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Arkoja aiheita, raamattu ja abortti. Viimeksi mainittua minun ei tarvitse (onneksi) tehdä ja toivottavasti en altista ketään tekemään sitä. Tällaiseen ongelmaan tarvitaan aina kaksi, kuin myös raamatun sanomasta riitelemiseen. Nainen sen viime kädessä tietää kuinka abortti sattuu, jos se sitten sattuu.

Ihmiselämää tulisi aina varjella, syntymästä kuolemaan. Siltä se ei vain tässä maailmassa tänään näytä. Kysymys lienee aina sama ja joillekin ratkaisematon, eli milloin ihmiselämä alkaa, tuo Luomiskertomus naisen sisällä. Saako se jatkua ihmiseksi saakka vai keskeytetäänkö se sitä ennen.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Eikö olisikin hieno juttu, jos vauhkoamisen sijasta uskovaiset sensijaan tekisivätkin vaikka "aborttipuhelimen" ja antaisivat myös tukea näille naisille, ja voisivat esim. auttaa rahallisesti ja rakentaa abortti-ehkäisy asuntolan, kun usein kyse on päätöksessä tehdä abortti, myös paljon siitä.

Tällä hetkellä, asia lienee toisinpäin, että uskovaiset ovat vedonneet asiaan murhana ja näiden ihmisten, siis pitäisi vain synnyttää lapsia, usein huonoihin olosuhteisiin, lapsen elämän kannalta. Jos ei alunperinkään, syystä tai toisesta, ole halunnut tulla raskaaksi niin tilanne on tällöin aika ikävä.

Sensijaan että uskovaiset siis tarjoavat tätä tekopyhää hapatusta, että "abortti on murha" niin voitaisiin todella auttaa näitä naisia: ja siten varmasti moni, hyvät olosuhteet saadessaan ja tukea, pitäisi sikiönsä.

Asia on vain siinä, että kuka selväjärkinen ihminen haluaa nykyään olla laisinkaan tekemisissä uskovaisten kanssa? Ettehän te ihmisiä muuten edes tapaa muutoin kun show alkaa ja yleisö päästetään sisään, kerätää esiintymispalkkio ja ovet suljetaan.

Raamatun mukaan, syntymätön lapsi on vielä sikiö. Ei ole siis tieteen uskonnon monimutkaisia kasvuvaiheita vaan lapsi on lapsi, vasta syntyessään.

Asian voit lukea mm. 2. Moos. 21:22

Mielestäni Herran suora tie tässäkin asiassa on hyvä.

Vaikka varjelet sanasi kauniiseen mystiikkaan, tiedän kyllä mikä henki sinussa vaikuttaa.

Sinä vetoat siihen, että solumassakin on jo "lapsi" ja että abortin tekijät, siis tappaisivat ihmisen tarkoituksella.

Raamattu on vastoin sitä mitä opetat, miksi levität harhaanjohtavaa opetusta? Etkö tiedä että tällä tavoin, tuomitset itsesi?

Jaak. 3:1,17-18

Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin.

Mutta ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä.

Vanhurskauden siemen kylvetään rauhan tekoina, ja se tuottaa hedelmän niille, jotka rauhaa rakentavat

Hepr. 12:13-17

"Kulkekaa suoria polkuja", jottei ontuva jalka menisi sijoiltaan vaan pikemminkin parantuisi.

Tavoitelkaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.

Pitäkää huoli siitä, ettei yksikään hukkaa Jumalan armoa eikä mikään katkeruuden verso pääse kasvamaan ja tuottamaan turmiota, sillä yksikin sellainen saastuttaa monet.

Katsokaa, ettei joukossanne ole ketään siveettömästi elävää tai maailmallista, sellaista kuin Esau, joka yhdestä keitosta myi esikoisuutensa.

Tehän tiedätte, että kun hän myöhemmin halusi siunauksen itselleen, hänet hylättiin. Hän ei saanut tilaisuutta parannukseen, vaikka hän sitä itkien anoi.

Ap. t. 2:42-47

Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.

Pelko levisi ihmisten keskuuteen, ja apostolien kätten kautta tapahtui monia ihmeitä ja tunnustekoja.

Uskovat pysyttelivät yhdessä, ja kaikki oli heille yhteistä.

He myivät talonsa ja tavaransa, ja rahoista jaettiin kaikille sen mukaan kuin kukin tarvitsi.

Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin.

He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja päivä päivältä Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat.

Ap. t. 4:31-37

Kun he olivat päättäneet rukouksensa, vavahti paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhästä Hengestä ja julistivat rohkeasti Jumalan sanaa.

Koko uskovien joukolla oli yksi sydän ja yksi sielu. Kukaan ei pitänyt omanaan sitä, minkä omisti, vaan kaikki oli heille yhteistä.

Apostolit todistivat voimallisesti Herran Jeesuksen ylösnousemuksesta, ja Jumalan armo oli heidän kaikkien osana runsain määrin.

Kukaan ei kärsinyt puutetta. Ne, jotka omistivat tilan tai talon, myivät sen ja luovuttivat kauppasumman apostolien haltuun, ja näiltä jokainen sai rahaa tarpeensa mukaan.

Myös Joosef, Kyproksesta kotoisin oleva leeviläinen, jota apostolit kutsuivat Barnabakseksi -- nimi merkitsee: rohkaisija --
myi omistamansa pellon ja toi rahat apostolien jaettavaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset