Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Uimahallien ja maauimaloiden mikrobiologinen turvallisuus

  • Levää voi kasvattaa ulkona tai sisällä
    Levää voi kasvattaa ulkona tai sisällä

Kloori on ärhäkkä alkuaine, kaasu.

Sitä käytetään vaihtelevalla menestyksellä Suomessakin vesijohtoveden ja myös maauimaloiden veden puhdistukseen.

Uimahalleissa, varsinkin lapset, usein mukavasti ja helposti: pissaavat veteen.

Tällöin syntyy ravinnetta mikrobeille.

Kun soppaan lisätään mm. kuolleita ihosoluja ja muita ympäristön roskia, syntyy otollinen kasvualusta varsinkin mädätykseen osallistuville bakteereille: ellei vettä ilmasteta eli anneta sille happea.

Kloorin yhdisteitä käytettäessä ei voida täysin poistaa mikrobeja. Muutoin kloorivesi olisi jo ihmisillekin haitallista.

Altaissa voitaisiin sensijaan käyttää mikrolevä Spirulinaa, hieman korkeampaa pH:ta ja suolaa.

Kun kaikki nykyään tuppaa olemaan hapanta sadetta myöten, niin pieni emäskylpy olisi vain tasapainoittava tekijä ihmiskeholle.

Syy, miksi pieniä määriä Spirulinaa kasvatettaisiin altaissa on yksinkertainen: sen on osoitettu olevan taudinaiheuttajille, jopa sairaalabakteereille, hyvä luontainen vihollinen.

Spirulina itsessään ei eritä ihmiselle vaarallisia aineita veteen, mutta se mm. estää virusten jakautumista - sen lisäksi, että on siis antibioottinen eli bakteereja vastaan.

Levää on tutkittu intensiivisesti kohta vuosisata ja levän on todettu olevan kaikin puolin turvallinen - sitä myös käytetään ihonhoitotuotteissa, joten kloorikylvyn ihoa vaurioittavien ominaisuuksien sijasta, ihminen saisi uimalassa käydessään terveyshyötyjä vedestä.

Lisäksi, klooriyhdisteiden valmistaminen on luontoa tuhoava teollisuus, kun sensijaan levän valmistaminen vain sitoo hiilidoksidia ja sitoo raskasmetalleja liukenemattomaan muotoon.

Veden näkyvyys ei huontuisi, koska spirulina olisi toisessa: erillisessä altaassa, jonka kautta vettä kierrätettäisiin puoliläpäisevän kalvon avulla.

Jos takaisintuleva, happirikas vesi vielä säteilytetään UV-valolla: pitäisi singlethapen helposti muodostaa otsonia. Otsonoitu vesi itsessään, on myös desinfioivaa.

Otsonin määrää vedessä voisi helposti säädellä, vähentämällä tai lisäämällä levän yhteyttämistä eli himmentämällä valoja eli kontrolloimalla hapen tuottoa.

Tietenkin käytettäisiin myös muita tavanomaisia tapoja puhdistaa vettä mm. filtterit, näiden lisäksi. Uimaloihin vain tulisi pieni lisärakennus, jossa levää kasvatettaisiin: osana veden kiertoa.

Altaiden väärinkäytölle on yksinkertainen ratkaisu: lämpökamera. Tällöin pitäisi nähdä vedestä selvästi, jos joku rikkoo sääntöjä ja laskee alleen.

Lisäksi asiasta olisi juuri lapsien vuoksi, hyvä tiedottaa isolla kyltillä uimalaan mentäessä, että ei saa pissata.

Levän kasvatuksesta voi lukea lisää täältä:

http://spirulinasuomi.wordpress.com/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kyllä sinä saat lukijan ajattelemaan.

Mitä tuumit noista Itämeren levistä? Ovatko ne niin vaarallisia kuin telkkarissa selitetään. Suuhunsa niitä ei varmaankaan pidä pistää, mutta mahtaako vaikutus iholle olla kovin kummallinen, pois lukien ehkä pienet lapset.

Alan tutkijaa haastateltiin taannoin radiossa. Hän sanoi että leviä on ollut Itämeressä ainakin 1600- luvulta asti. Varmaankin peltojen valumavedet ja kuumat ilmat pahentavat asiaa, mutta kuinka suuri vaara on. Vähän ajan kuluttua kun ilmat kylmenevät ja tuulet yltyvät, levät häviävät.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Tällainen mielipide löytyi netistä:

"....Sinilevä ei ole levä vaan se on bakteeri. Meidän vesi ei ole täynnä levää vaan se on täynnä bakteereita.
Myrkyt ovat bakteereiden aineenvaihdunta tuotteita, eivät mitään levien kukkiin liittyviä ikäviä haittoja.
Ei ole mitään levien kukintoja vaan kyse on bakteereiden massaesiintymästä. Eli vesi on niin täynnä bakteereita, että bakteerit näkyvät! .....

¨¨¨¨¨¨¨¨

Mitä leville tapahtuu kun vedet viilenevät, muuttuvatko ne vaarattomiksi kun ne sekoittuvat ulapalla meriveteen?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tieto on totta.

Sinilevä, eli yhteyttävä bakteeri.

Se siis käyttää hyväkseen hiilidioksidia ja tuottaa happea, kuten kasvit.

Bakteerit lisääntyvät huimaa vauhtia jos olosuhteet ovat optimaaliset.

Ne pitävät lämpimästä vedestä, lisääntyminen alkaa jo siinä n. 20 asteen yläpuolella kiihtymään.

Sinilevät tarvitsevat about samoja aineita kasvaakseen, kuin kasvitkin eli typpeä, kaliumia ja fosforia + hivenaineita, kuten rautaa. Suhteessa kasveihin, sinilevät kuitenkin pitävät enemmän fosforista kuin typestä.

Levät voivat helposti jopa triplata biomassansa päivässä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos litrassa vettä meillä on aluksi 10 grammaa levää, päivän päästä sitä olisi 30 grammaa: seuraavan päivänä 90 grammaa, sitä seuraavana päivänä jo 270 grammaa.

Bakteerit voivat vajota lepotilaan, jolloin ne virkoavat kun olosuhteet ovat taas suotuisat. Tällä tavoin ne selviävät talven ylitse.

Kun tilanteeseen ei ole olemassa mitään ratkaisuja, mielestäni hyvä idea olisi kylvää myrkytöntä spirulina sinilevää mereen. Tällöin "kukinnat" muodostuisivat vain siitä.

Spirulina elää jo luonnollisesti itämeressä. Sitä löydetään erityisesti Puolan edustalta, isoina mattoina merenpohjasta. Kylmä vesi on saanut levän horrokseen ja se vajoaa pohjalle.

Muutoin, se voi käyttää pieniä kaasurakkuloitaan joiden avulla se kelluu. Sinileviä kutsutaan mikroleviksi siitä syystä, että ne ovat mikroskooppisen pieniä.

Kun ne kerääntyvät lautoiksi, niin tällöin niitä todella on huomattavan paljon siis.

Ennen kuin muut levät saavat etulyöntiaseman, voitaisiin esim. tankkereista kylvää spirulina, kuten peltoon kasvit. Kun kasvukausi on ohitse, levä kerätään verkoilla pois.

Itämeri on iso ravinne-allas jota tulee viljellä.

Helpompaa kuin heinänteko?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei,

ilahduttavaa törmätä ihmiseen, joka yhä haluaa ajatella. Se on harvinainen harrastus nykyaikana. Itämerestä ja sinilevästä yleensäkin on pitänyt tehdä artikkeli jossain vaiheessa. Ratkaisuja kun olisi, jos ihmiset haluaisivat asioille tehdä jotain: ihan ensiksi siis, ajatella asioita.

Suurin osa sinilevistä ei tuota myrkkyjä. Ne jotka tuottavat, ovat kuitenkin hengenvaarallisia, sillä myrkyt ovat mm. hermomyrkkyjä ja imeytyvät myös iholta.

Myrkyille altistuminen aiheuttaa ihmisillä mm. ALS tautia joka siis hermoston tuhoutumisen sairaus.

"Recent studies suggest that significant exposure to high levels of cyanobacteria producing toxins such as BMAA can cause amyotrophic lateral sclerosis (ALS). People living within half a mile of cyanobacterially contaminated lakes have had a 2.3-times greater risk of developing ALS than the rest of the population; people around New Hampshire’s Lake Mascoma had an up to 25 times greater risk of ALS than the expected incidence."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Cyanobacteria#Health...

--

Äskettäin uutisoitiin, että Suomen maatalouden saasteet itämereen eivät ole vähentyneet.

https://www.talouselama.fi/uutiset/itameritutkija-...

--

Valoa ei siis ole näkyvissä tunnelin päässä. Maatalous on tutkijoiden mukaan kiistatta suurin itämeren kuormittaja.

On ikävää nähdä, että Suomi tässäkin asiassa on päättänyt jatkaa vääryyden tiellä.

Syy ei ole vain valtion, vaan ennenkaikkea ihmisten: jotka eivät siis liiemmin halua ajatella elämäntapamme perustavanlaatuisia faktoja ja niiden luomaa todellisuutta, kaiken tämän kulissin ja hyvinvoinnin teeskentelyn teatterin takana.

Itämeri on siis iso allas ravinneliuosta, jota voitaisiin käyttää hyväksi.

Meressä voitaisiin viljellä myrkytöntä sinilevää, kuten spirulina ja kerätä sitä. Levä kylvetään mereen laitoksista ennenkuin muut levät ehtivät lisääntymään. Kun spirulina vie ekolokeron myrkyllisiltä leviltä, niin ne eivät pääse lisääntymään.

Syntynyt levä voidaan kerätä karjalle tai kaloille ruoaksi, olettaen että meren sisältämät muut mömmöt eivät siihen keräydy vaarallisissa määrin. Tällöin levästä voidaan tehdä esim. biokaasua.

Spirulinaa kasvaa luonnostaan itämeressä jonkin verran, joten kyse olisi vain luonnollisen kannan voimistamisesta. Spirulina on myös muille ötököille vedessä erinomainen ruoka, joten se virkistäisi koko meren ekosysteemiä ja lisäisi myös kalan tuottoa.

Lisäksi spirulinalla on ainutlaatuinen ominaisuus levien joukossa, kelatoida raskasmetalleja vaarattomaan muotoon.

Levä muodostaa myrkyllisen aineen ympärille biologisen kapselin, jolloin myrkky ei enää ihmisenkään aineenvaihduntaan pääse.

Spirulinaa onkin käytetty valtiotasolla säteilysairauden hoidossa ainakin Japanissa ja Venäjällä juuri tästä syystä, että se puhdistaa kehosta raskasmetalleja.

Raskasmetallien kelatoinnin ominaisuuden on todennut mm. YK:

http://www.fao.org/3/a-i0424e.pdf

--

Levän käyttö maataloudessa vähentäisi oleellisesti ravinnevalumia. Ravinnevalumathan syntyvät pääosin happosateen seurauksena. Happosade on tuhonnut maaperän sähkökemiallisen tasapainon ja kasvien juuret eivät enää normaalisti ime ravinteita.

Jos peltoja Suomessa ei esim. kalkiteta, kasvien juuret jopa mätänevät.

Jotta maaperä saadaan muokattua edes jotenkin kasvukuntoon, pitää myös käyttää n. 5 kertaa enemmän ravinnetta, mitä kasvi tarvitsee: jotta edes osa siitä imeytyy.

Luonnollisesti, muu osa ravinteista valuu muualle: järviin ja meriin. Sen lisäksi, koska nykyään kylvetään myrkkyjä eikä siemeniä, niin myös nämä torjunta-aineet jne. valuvat vesiin.

Koska kasvit voivat huonosti maaperässä, niiden vastustuskykykään ei ole normaali ja täten kaikki taudit ja loiset iskevät helpommin - samaa voitaisiin myös sanoa ihmisistä, että miksi Suomessakin taudit ja sairaudet vain lisääntyvät; koska olemme sairaita kaikista näistä ympäristömyrkyistä.

Jokatapauksessa, kun spirulinaa levitetään kasveille on todettu kasvien antavat huomattavasti paremman satomäärän.

Kehittelemäni kompostireaktorin avulla, maatalouden harjoittaja voi tuottaa levää osana omaa tilan ravinteiden kiertoa esim. heinästä tehdyllä ravinneliuoksella.

Lisäksi, koska spirulina voidaan kasvattaa korkeassa pH:arvossa: se korvaa kalkin, jota siis käytetään tästä syystä, neutralisoimaan happosateen vaikutusta.

Pelkästään tästä syntyy iso parannus maatilan hiilijalanjälkeen, kun kalkkia ei tarvitse kuljetella paikasta toiseen.

Yhden hehtaarin eli sata kertaa sata metriä alueen alkukalkitus on jopa 10 tuhatta kiloa. Tällöin myös maaperän mururakenne tuhoutuu, koska kalkkia käytetään betonin tekemiseen myös tästä syystä, että se kovettuu.

Tällöin tarvitaan taas yhä voimakkaampia koneita ja enemmän maanmuokkausta, jotta maaperä saadaan edes jotenkin pehmeäksi ja juuria läpäiseväksi.

En tiedä onko kyse siitä, että Suomessa asuu pääosin vain hölmöläisiä vai miksi esittämäni keksinnöt asiassa eivät kiinnosta. Valtion mukaan monikin virasto näitä ajaa eteenpäin - mutta SITRA:ssakin oli jopa pokkaa sanoa, että tällainen projekti ei heille kuulu.

On vaikea ymmärtää mihin valtio pyrkii tällaisella politiikalla - siis että sanoo pyrkivänsä kiertotalouteen, mutta näemmä se onkin vain osa kulissia ja teatteria.

Kyse lienee, kuten aina: rahasta. Isot yritykset eivät halua luopua markkina-asemastaan. Kun maatalous on riippuvainen näistä kemikaaliyrityksistä, niin se toki tuottaa talouskasvua. Sensijaan jos maatilalliset olisivat itsenäisempiä, niin tällöin voitaisiin tuottaa suomalaista ruokaa: ilman että mm. tuhotaan itämerta.

Elämme todella kummallisia aikoja, kun maanviljelystäkin on tullut elämää uhkaava asia Suomessa.

Tästä itämerestä jossain vaiheessa siis pidempi selostus, ja miten maiden välisellä yhteistyöllä asia voitaisiin kuitenkin saada kuntoon. Tähän tarvitaan ennenkaikkea juuri sitä, että ihmiset alkavat ajattelemaan asioita, joille meidän elämä perustuu.

On helppo vain sysätä vastuu valtiolle, joka enemmän tai vähemmän on korruptoitunut eikä siis näitä asioita tuo esille tai halua ratkaista: koska muuten rahahanat tyrehtyisivät.

Valtiolla on kulissien takana kiire valmistautua uuteen maailmansotaan, ja luonnollisesti sisällissotaan. Osana kulissiin kuuluu ilmeisesti kaiken maailman näprääminen esim. SOTE jolla ei ole mitään konkreettista hyötyä Suomelle.

Kun puhutaan kaiken maailman kansan nousuista ja vallankumouksista ja kansalaispuolueista, sellaista ei voi tapahtua ennenkuin ihmiset kohtaavat elämämme faktat: ja ne ovat rumia, ja niiden kohtaaminen vaatii myös sen, että ymmärrämme elämämme olevan kaukana hyvinvoinnista.

Totuuden myöntäminen tuntuu olevan suurimmalle osaa ihmisistä mahdotonta. Joten jotkut meistä, siis katselevat tätä irvokasta näytelmää sivusta surullisena, kun asiat kuitenkin voisivat mennä toisin: jos vain ihmiset eivät valitsisi toistaa historiaa, vaan oppisivat historian virheistä.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tämä piti vielä mainita aiheesta, mitä äskettäin uutisoitiin. Valtiolla olisi laitteet tehdä yksinkertaiset testit eri järvistä, paljonko ne sisältävät myrkkyjä ja määrätä uimakelvottomat järvet/merialueet uintikieltoon.

Näin ei kuitenkaan toimita, vaan tämäkin asia halutaan haudata maton alle. Valtio ei hoida oikein missään asiassa, velvollisuuksiaan kuten pitäisi. Itselleni on ainakin herännyt kysymys, että kenelle valtio tekee nykyään töitä, kun ei ainakaan Suomen kansalle?

"Sinilevästä sairastuneita potilaita hakeutuu päivystykseen"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sinil...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset