Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Ilmastonmuutos vai ilmastonmuokkaus?

  • Suomen armeija kylvää lentokoneista alumiinipölyä
    Suomen armeija kylvää lentokoneista alumiinipölyä
  • Tuttu näky? Matkustajakoneiden vanoja, joista syntyy heijastava peitto
    Tuttu näky? Matkustajakoneiden vanoja, joista syntyy heijastava peitto

"Viljasadosta povataan vuosituhannen pienintä"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/viljasadosta-povataan-vuosi...

--

Onko ilmasto muuttunut vai onko sitä muutettu?

Tämä on yksi aikamme tabu, josta pitäisi herättää julkista keskustelua.

Wikipedian mukaan, ilmastonmuokkaaminen kemikaaleilla lentokoneista aloitettiin jo 40-luvulla:

Wikipedia - Sadepilvien kylväminen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sadepilvien_kylv%C3%A4minen

--

Suomen valtio on tunnustanut, että se levittää hävittäjillä alumiinipölyä siviilien päälle. Armeija kärähti, koska levittivät niin isot mömmöt, että sadetutkat sekosivat.

Alumiini on huomattavasti halvempaa, kun hopeajodidi jota alussa käytettiin. Vaikka alumiinia on maaperässä suurin osa, se ei ole teollisessa muodossa.

Teollinen alumiini on myrkyllistä maaperälle ja kiihdyttää happosateen vaikutuksia voimistaen kationin-vaihto-ongelmaa juuristoissa.

Uutisoinnin voi lukea täältä "Ilkka - Alumiinisilppu kuin sadepilvi"

https://i.imgur.com/THw40Or.jpg

--

Aiheesta on myös uutisoitu muualla. Ilmeisesti yksikin kemikaalilentokerto riittää lähes kattamaan koko Suomen leveyden.

Kun pöly on tarpeeksi pientä, nanokokoista, se leviää tehokkaasti pienemmällä kilomäärällä.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/ilmapuolustusharjoituksen_hairintasilpp...

--

Kyseessä on kuulemma rutiininomainen "tutkaharjoitus".

Yritin saada armeijalta asiasta tarkemmin tietoa, mutta useiden viikkojen selvityksen jälkeenkään, ei voitu toimittaa tietoa: kuinka monta (tuhatta) kiloa alumiinipölyä Suomessa vuosittain levitetään.

Asiasta ei yllättäen muka, kukaan tiedä mitä armeijassa. Kuka koneita sitten järjestää taivaalle, kun armeija ei itse muka asiasta tiedä mitään kysyttäessä? Viedäänkö kohta minulta tietokone ja joudun vankilaan, jos tämä onkin jokin valtiosalaisuus?

Pienhiukkasten vaaroja vasta tutkitaan.

On suorataan absurdia, että armeija levittää näitä rutiinilla siviliien päälle: varsinkin kun pieni pöly imeytyy suoraan elimiin mm. aivoihin ja alumiinin on todettu aiheuttavan mm. alzheimeriä.

"Silppu" on harhaanjohtava termi. Siitä herää ikäänkuin kuva jostain saksilla leikeltävistä suikaleista foliosta.

Suomen armeijan dokumentti paljastaa, että pienimmät partikkelit ovat mikrometrin kokoisia esim. samaa luokkaa jo kun tupakansavu.

Sivulta 442 osiosta "Silppuheitin":

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/94298/DigTstK%203.%20painos%...

--

Kun kerran tätä tehdään niin laajasti ja rutiininomaisesti, oletko koskaan löytänyt luonnosta edes yhtä alumiinin suikaletta? Ilmeisesti käytetään vain siis erittäin pientä pölyä koska en minäkään tai ketään tuntemani ihminen.

Soitettuani ilmanlaatua tutkivalle SMEAR laitokselle Suomessa, sieltä selvisi: että alumiini löytyy mm. sadevedestä kokoajan, mutta "se kai tulee jostain Kiinan tehtaista".

Alumiinia voidaan lisätä myös suoraan matkustajakoneiden polttoaineeseen. Asia on patentoitu jo jonkin aikaa sitten.

Ilmeisesti armeijan pienemmät hävittäjät tekevät vain ns. täydentäviä täsmäiskuja.

Alumiinioksidin sulamispiste on niin korkea, että se ei sula koneen moottoreissa vaan tulee pakokaasun mukana ulos.

Kun pöly kylvetään tarpeeksi korkealle, se pysyy ilmakehässä vuosia.

Tämän on voinut huomata myös silmin, että taivas ei ole enää niin sininen, vaan haaleampi: valkoinen.

Väitetään siis, että kun lentokoneista kylvetään esim. alumiinia, sen pitäisi vähentää ilmastonmuutosta koska valkoinen kerros heijastaa auringonvaloa takaisin avaruuteen.

.gov pääte sivuissa tarkoittaa government eli valtio, sivusto on siis luotettava sinänsä. Patentin voit lukea täältä:

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL...

--

Hullu maailma. Hullu Suomi. Miksi ja koska Suomesta tuli yhtä sekopää kuin muukin maailma?

Tai onkohan ihan viisasta manipuloida säätä? On meinaan vähän isommat voimat kuin ydinvoimaloissa, joiden piti myös olla 100% turvallisia ja vieläpä 100% saasteettomia.

Toisinhan asiat oli, joten joko meille valehdellaan jatkuvasti sukupolvi toiselle, monenlaisista eri asioista tai sitten nämä ihmiset ovat täysin edesvastuuttomia, itselleen ja muille vaarallisia jotka tulisi saada kontrolliin esim. pakkohoitoon.

Yhdessä normaalissa ukkosrintamassa on helpolla sadan ydinpommin energiat. Kun tällaisia voimia räplätään, niin aivan varmasti jotain tapahtuu.

Lisäksi asiaan liittynee nämä "ionosfäärin kuumentimet".

Wikipedian mukaan Norjassakin on yksi yli miljardi wattinen säteilytystykki, jolla siis kuumennetaan ilmakehää ihan huvin vuoksi, jotta nähdään mitä jännää tapahtuu kun sähkävaraukset ionosfäärissä räjähtelevät.

Suomessa on pienemmät laitokset, jotka analysoivat dataa mikä kimpoaa takaisin maan pinnalle. Laitetta operoi EU.

Kummallista, että ympäri maailmaa on tällaisia ilmakehän kuumentajia päällä, kun ilmastoa pitäisi päinvastoin viilentää. No, "onneksi" on sitten patentoituja muuntogeenisiä kasveja, jotka kasvaa uusissa olosuhteissa.

"EISCAT-Heating operated by the European Incoherent Scatter Scientific Association (EISCAT) at Ramfjordmoen near Tromsø in Norway, capable of transmitting 1.2 MW or over 1 GW [1] [2] effective radiated power (ERP)."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Ionospheric_heater

--

Näillä näkymin, ei siis ole olemassa ilmastonmuutosta vaan ilmastoa on muutettu.

Veikkaanpa, että tässä vaiheessa ilmasto on jo niin sekaisin, että sitä ei voida enää kovinkaan edes kontrolloida ihmisvoimin enää vaikka kuinka yrittäisivät pöllyttää ja säteilyttää.

Suomessa tulee varautua tällaiseen maailmaan, missä sää muuttuu radikaalisti pahempaan suuntaan.

Jos olisi isoja mikroleväaltaita viljelijällä, niistä voitaisiin tarvittaessa antaa vettä pelloille.

Lisäksi jos isoja tankkeja olisi aina varalla enemmänkin, niin voisi valumavesiä ohjata niihin kun tulee liikaa vettä.

Tällöin ravinteet eivät huuhtoudu vesistöihin, vaan ne käsitellään maatilan sisäisesti mikroleväksi.

Keksintööni voit tutustua esim. täältä, se kun tehdään alusta loppuun kotimaisesti, niin ei tarvita ulkomaisia kemikaaleja levän lannoitteeksi.

Mikrolevä on lähes yhtä hyvää lannoitetta sellaisenaan pellolle, kuin perinteinen NPK.

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258372-tuhkasta-betonia-ja...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

20 mikrometrin alumiinisilppu ei suinkaan imeydy aivoihin eikä minnekään muuallekaan. Esimerkiksi alumiinifolion paksuus on tuota luokkaa tai hiukan pienempi. Toki hiukkasen voi keuhkoihin vetää siinä missä kärpäsenkin, mutta koonsa puolesta se ei lukeudu ns pienhiukkasiin (2.5 mikroa) eikä varsinkaan nanopartikkeleihin.

Ne eivät myöskään jää ilmaan leijumaan, vaan laskeutuvat esimerkiksi 0.1-1 m/s. On tietysti mahdollista valmistaa nanokokoisiakin hiukkasia, mutta ne palvelevat ehkä enemmän kaunokirjallisuuden kuin maanpuolustuksen tarpeita. Nyt kun tähdätään mahdollisimman hyvään tutkasäteiden heijastuvuuteen.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Alumiini on pakko ainakin polttoaineen seassa olla nanokokoista. Muutoin se tukkii jo jotain.

Edelleen asiassa ihmetytttää, että kun kerran nuo tutkasilput ovat niin yleisiä, niin miksen koskaan ole kuullut tai oletko sinä, että joku olisi löytänyt tuollaista silppua luonnosta?

Isoja määriä sitä kuitenkin näemmä levitetään kerralla kts. tämän artikkelin kartta Suomesta, jonka saa klikkaamalla isommaksi.

Käsittääkseni tällaisesta olisi pitänyt tehdä ainakin jokin ympäristövaikutusten tutkimus Suomen lain mukaan.

Sellaista ei kuitenkaan ole, vaikka tiedetään juuri alumiinin olevan maaperässä osa happosateen luomaa oravanpyörää ja siten, on järjetöntä lisätä sen määrää pölyttämällä lentokoneista.

Asia on siis perin hämärä, miten tätä nyt katsookaan.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/ilmapuolustusharj...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Alumiini myös sulaa veden vaikutuksesta ilmakehässä sähköisesti. Joten vaikka kylvettäisiin mikrometriluokkaista kamaa, niin se sulautuu nanokokoiseksi ja jopa atomitasolle siis.

Sama ilmiö käy joskus, kun laittaa foliota kääreeksi jääkaappiin. Siihen ilmestyy pian reikiä, koska se alkaa sulamaan sähköisesti.

"Suojasin metalliastiassa olevan ruuan Pirkka alumiinifoliolla ja nostin jääkaappiin. Aamulla huomasin, että folioon oli syöpynyt pieniä reikiä. Mistä tämä johtuu?"

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/pirkka/usein-kys...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei tuon tutkaheijasteen perusteella voi päätellä, miten paljon kiloja on ilmassa. Ohut folio heijastaa siinä missä Battlestar Galactica, mitä ominaisuutta ilkeät teekkaritkin ovat joskus jäynissään hyödyntäneet.

Silppua ei löydy siksi, että sitä on maassa niin vähän. Jenkit ovat harjoituksissaan käyttäneet sitä ehkä joitakin satoja tonneja vuodessa ja jotain jäämiä on löytynyt erittäin aktiivisen harjoittelun alueelta. Sitä en ole kuullut, että niistä olisi aiheutunut haittavaikutuksia luontoon. Ehkä kuitenkin parranpärinää on syntynyt, koska on yritetty kehittää biohajoavia silppuja.

Suomessa mennään lentotoiminnassa tuskin edes tonniluokkaan vuodessa, joten jos maaperästä alumiinia löytyy, se on erittäin todennäköisesti peräisin jostain muualta. Vaikkapa sieltä saunankiukaasta tai kolhoosin nuotiopaikalta, jossa poltetaan alumiinipinnoitettua mehupurkkeja.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #19

Olisi tosiaan kiva tietää, missä mennään.

Asiassa huolestuttavaa on se, ettei armeija suostunut antamaan tietoa aiheesta, vaikka sitä useamman viikon yritin mm. soittelemalla ja sähköpostein.

Asia olisi helppo tarkistaa siten, että verrattaisiin SMEAR alumiinin havaintoja ilmassa ja korrelloivatko ne lentoliikenteen tai armeijan toiminnan kanssa.

Tilastot eivät kuitenkaan käsittääkseni ole julkisia, joten miten asiaa voisi ketään tutkia?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #20

Ilman laatua ja siellä seikkailevia aineita tutkitaan ja seurataan jatkuvasti esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen toimesta.

http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatumittausten-r...

Alumiini ei kuulu jatkuvasti seurattaviin aineisiin, mutta sen mahdollinen määrä saadaan helposti selville. Jos sen haluaa saada selville ilmaiseksi, niin pitää oppilastyönä tutkia näyte ja määritellä siitä alkuaineet. Maksusta se onnistuu monessa paikassa.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #21

Oletetaan että testaamme sadevedestä 10 eri paikkaa Suomessa alumiinin.

Sitä löytyisi. Mitä se todistaisi? Voidaanhan sanoa, että se tuli tehtaista.

Jonkun pitäisi testata ilma siellä, missä lentokoneet lentävät. Joten siihen tarvitaan rahaa että joku lentäisi niin korkealle ja ottaisi sieltä ilmaa.

Toisaalta testin voisi tehdä sääpallon kaltaisella joku laitos, mikä näitä nyt muutenkin lähettelee.

Ennenkaikkea viranomaisilla on ilmoitusvelvollisuus tällaisista toimista. Tuntuu että lakia on jotenkin kierretty asiassa ja pitäisi nyt ensin saada selville, paljonko sitä alumiinia noista armeijan koneista ensinnäkin kylvetään.

Kun ei kerran suostuttu kertomaan, niin miten valtiolta nyt voidaan kiristellä vastaus?

Ehkä joku lehti ottaisi aiheen esille, niin tulisi vastaus.

https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4pallo

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #24

Ilmanäytteitä haetaan tuhansia joka päivä. Jokaisessa matkustajakoneessa on matkustamoilman suodatusjärjestelmä, joka pyydystää jopa virus/bakteeri kokoluokan hiukkasia. Käytetystä filtteristä saa selville mitä siellä ilmassa leijuu ja mitä ei. Osa ilmasta on kierrätettyä joten siellä voi olla muutakin kuin mitä ulkoa tulee, mutta varmasti siellä on kuitenkin kaikki mitä ulkoa tulee.

Jos suodattimissa olisi esimerkiksi alumiinia ja tieto haluttaisiin pimittää, koko alan ja myös roskakuskien pitäisi olla sitoutunut salaliittoon. Silloinkin on mahdollista tukeutua varsinaista ilmakehän tutkimusta tekeviin ihmisiin tai viime kädessä laittaa oma säähavaintopallo hakemaan näytettä.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #28

Hyvä idea, mutta mistä saamme käytetyn lentokoneen filtterin?

Edelleen, jonkun viranomaisen pitäisi hoitaa asia. Sellaista tuskin saa rahalla ostettua.

Onko sinulla lähdettä sille, että lentokoneiden filttereitä tutkitaan? Ei siihen tarvita mitään sen suurempaa liittoa, jos asiaa ei vain yksinkertaisesti kukaan tutki.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #30

P.s. veikkaanpa että kaikkien lentokenttien turvallisuus on niin kovaa luokkaa, että sinne ei pääse roskista dyykkaamaan, kuten kauppojen taakse ruokaa..

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Kun jätetään huomioon ottamatta ydinpommiuhan kaltaiset, sotilaallisiin toimiin liittyvät asiat, niin suurimmat vahingot, mitä ihminen nykyisellään on tekemässä, tulevat Pariisin sopimuksen kaltaisista, vain menetyksiä aiheuttavista, perusteettomista hiilidioksidipäästöjen leikkauksista.

Pariisin sopimukselle ei asianmukaisia perusteita ole olemassa. Olen itse jo täällä moneen kertaan todennut:
a) luonnolliset hiilidioksidipäästöt mukaan luettuina, ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen osuus hiilidioksidin viimeaikaisissa kokonaispäästöissä on korkeintaan vain luokkaa 5 %, mistä luonnonlakien mukaan seuraa, että viimeaikaisessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussakin ihmisperäisen hiilidioksidin prosentuaalinen osuus on korkeintaan vain luokkaa 5 %;
b) ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousutrendit seuraavat havaintojen mukaan ilmaston lämpötilan luonnollisia nousutrendejä eikä päinvastoin, mistä seuraa, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttaman osuuden vaikutusta ilmakehän hiilidioksidioksidipitoisuuden nousussa ei ole edes asianmukaisesti pystytty toteamaan.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Ei kai tuollaisilla ole muuta virkaa, kuin toimia ajan peluun välineenä, ettei tarvitse tehdä mitään aikuisten oikeasti.

Kohta Amerikka varmaan irtautuu siitäkin sopparista. Tai jos ei jo ole tehnyt niin.

Mikrolevä on ainoa järkevä ratkaisu asian hoitamiselle kuntoon. Kuitenkin, se on yhä varsin pieni ala planeetalla, vaikka sitä on voitu tehokkaasti viljellä jo kohta vuosisadan.

Jos ei ihmiskunta hoida yhdessätuumin näitä asioita kuntoon, niin täällä alkaa kohta olla ekosysteemin kuolema globaalisti kun paikalliset olosuhteet muuttuu: ei selviä enää kuin tulokaslajit.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Ajatuksia herättävä blogi.

Tämä vaan tuntuu epäilyttävältä:

"Yhdessä normaalissa ukkosrintamassa on helpolla sadan ydinpommin energiat."

Mutta se on sivuseikka tässä yhteydessä

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tämän mukaan pelkässä yhdessä ukkospilvessä, saatika rintamassa, on 10 Hiroshimaa.

https://www.metoffice.gov.uk/learning/clouds/low-l...

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Trooppisessa myrskyssä taas on NASA mukaan jopa kymmenentuhatta ydinpommia energiaa. Eli isojan asioiden kanssa pelataan. Miten vaikutuksia voidaan arvioida? Mikään supertietokone ei vieläkään osaa simuloida säätä ja sen ilmiöitä.

https://www.scientificamerican.com/article/hurrica...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset