Daavidin huone Jeesus Kristus on Herra

Open source patenttimalli Suomeen

Entä jos ideat olisivat ilmaisia?

Suomessakin on monia keksijöitä, joiden potentialia ei hyödynnetä lainkaan - tuottaahan esim. metsä yhä hyvin Suomessa, niin markkinatalouden mallia on vaikea muuttaa vain eettisten syiden vuoksi.

Laiskuuden lisäksi ongelma on perinteinen raha.

Kuten BTNK.fi leväselvitys yksinkertaisesti toteaakin:

”Tieteellisistä julkaisuista puuttuu levätutkimuksen osalta suuri osa teknisen kehitystyön tutkimuksesta yrityssalaisuuksien vuoksi.”

Keksijänä olen itse valinnut sen, että en patentoi vaan voin vapaasti julkaista kaiken heti alusta asti, eikä vasta ehkä vuosien päästä. edes jotain tuloksia.

On siis jonkinlainen etuoikeus, kun niistä voi ketä tahansa nyt lukea. Muutoin minua sitoisivat vaitiolosopimukset ja huonolla tuurilla, maailma ei koskaan tietäisi näistä edistusaskelista.

Tällöin, kun tieto on vapaata, niin ennenkaikkea julkinen puoli voi kitkatta siirtyä uusiin kiertotalouden ratkaisuihin.

Olen kuitenkin törmännyt ongelmaan nykyisessä systeemissä ja rahoitusta on tuiki mahdoton saada edes prototyyppeihin, koska "kaupallinen intressi puuttuu".

Miksi siitä rangaistaan, jos haluaa että ideat ovat vapaita? Jos minulla olisi yritys tai vastaava, tällöin tukimuotoja olisi tarjolla useita.

Lisäksi koska julkaisuni liittyy kiertotalouteen, niin byrokratiaa tulee korjata jotta tällaiset projektit voivat jatkossa edetä vähintään yhtä hyvin, mitä normaalit esim. Leader tuet ovat yrityksille/yhdistyksille.

Se nimittäin ei ole mikään paha asia, että haluan pysyä sitoutumattomana ja ns. yksityishenkilönä. Päinvastoin, koska minulta puuttuu kaupallinen intressi, ei ole mitään tarkoitushakuisuutta vääristää tutkimuksia vaan tuoda julki totuus.

Tällä hetkellä minun intressi ei ole oma yritys, vaan mielummin autan olemassaolevia yrityksiä kehittymään keksinnöilläni ja että valtiolliset tutkimuslaitokset myös saataisiin mukaan projektiin.

Yhteistyön ehtona minulla on vain se, että kaikki tutkimustieto tuodaan nettiin vapaasti kaikille.

Tuosta spirulinasta ja sen kasvatuksesta olen huomannut, että on mahdoton löytää oikein mitään Suomeksi. Korkeintaan siitä on mainittu muutama lause, jossain yleensäkin mikroleviä esittelevässä dokumentissa.

”Bioteknologia 2020 (TEM) raportin mukaan …

Tavoitetilaksi vuoteen 2020 mennessä on asetettu että, Suomen oloissa tehokkaimpien levien koekäytöstä on päästy ensimmäisiin suuren mittakaavan laitoksiin.”

Käsittääkseni Suomessa ei ole vieläkään olemassa yhtäkään leväfirmaa – siis edes pieniä, saatika suuria – jotka tuottaisivat levää markkinoille.

Itseasiassa, en löydä tasan yhtään tutkimusta missä oltaisiin edes koekäytössä kasvattaneet leviä Suomen olosuhteissa.

Kesän jälkeen olisi tarkoitus tehdä sellainen foorumi, missä olis sit mm. yliopiston tyyppejä ja keksijöitä.

Siellä voisi ketä tahansa kuitenkin edistää ideaa tai keksintöä vapaasti ja joku toinen jatkaa siitä vaikka uudella prototyypillä tai kommentoida tuloksia jne.

Jokaisesta keksinnöstä ja ideasta voisi sitten ikäänkuin tulla wikipedia-tyyppinen artikkeli, jossa on erikseen keskustelu ja historia muokkauksista.

Yritys voisi esim. antaa löytöpalkkion jostain prosessiin liittyvästä ongelmasta.

Tai vastaavasti voisi antaa rahaa ihmisille, jotka vain etsivät googlesta hakusanalla tiettyjä tutkimuksia. Tällainen kävisi myös koululaisille, jotka muutoin netissä paljon ovat niin tulisi ehkä samalla opittua jotain.

Koska se on myös foorumi, voisi myös tehdä työtarjouksia ja ilmoituksia. Miksei myös perinteisiä esim. patentointisopimuksia harjoittaa yksityisviesteillä.

Ketä tahansa voisi siis liittyä ja muokata ja keskustella.

Jatkaakseni vielä ideaa, niin entä jos monin tavoin ongelmallisten tukimuotojen sijaan, valtio ei yrityksen perustamiseen anna ilmaista rahaa vaan lainaa.

Tällöin valtio siis itse perustaa yrityksen ja miksei, kun kerran on jokin hyvä kiertotalouden idea ja se sopii itse keksijälle.

Minulla ei ole halua toimia yritysjohtajana enkä jaksa/halua alaa sen enempää opiskella, joten miten minun oletetaan löytävän näin yksityishenkilönä jostain luotettava ja osaava toimitusjohtaja?

Minulle ja tutkimukselleni parasta olisi, että yrityksen johdon perustaa valtio ja palkkaa nämä ihmiset.

Tällöin valtio saa omansa takaisin, tietenkin kohtuullisissa erissä ja yritys on alusta asti osaavissa käsissä.

Tällainen kuitenkin vaatii lopulta lakimuutoksen voidakseen toteutua valtakunnallisesti ja minulla ei myöskään ole jaksamista/halua ryhtyä säätämään lakeja eduskunnassa joten senkin asian saa hoitaa joku muu.

Tuon portaalin kautta, keksijä voisi siis työllistyä ja tuottaa talouskasvua, kun ns. antaisi ideansa valtiolle.

Tällöin tekniikka ja tutkimukset, eivät ole salassapitosopimusten takana: vaan julkista tietoa, josta hyötyvät myös muut alan yritykset.

Syntyy siis ”vapaa kaupallinen yliopisto”.

Kun jokainen voi vapaasti osallistua keksintöjen ja ideoiden kehittämiseen, voidaan koko yhteiskunnan potentiaali vapauttaa aikamme ongelmien ratkaisuun.

Voit lukea mikrolevä Spirulina mikrolevästä ja keksinnöistäni lisää täältä:

https://spirulinasuomi.wordpress.com/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset