lentonenhenri

Uskonpuhdistuksella kohti parempaa yhteiskuntaa

Minusta muslimi-uskonto ei niinkään ole Suomelle uhka tai ongelma.

Enemmänkin pidän huolenaiheena sitä, että Suomi yhä elää pimeällä keskiajalla siten, että meillä on tämä sama vanha valtionkirkko.

Valtionkirkko äskettäin uskonpuhdistuksen vuosipäivänä toivoi Suomessakin julkisesti, että ei enää käytettäisi termiä "uskonpuhdistus" vaan "reformi".

Valtionkirkko haluaa ikäänkuin ajatella, että mitään puhdistettavaa ei ollutkaan, vaan oli kyseessä vain tällainen pieni "uudelleenjärjestyminen".

Minusta termi "uskonpuhdistus" vain on parempi, koska puhdistettavaa vielä paljon mielestäni riittäisi.

Ongelma on yhteiskunnallisesti moniulotteinen. Meillä on ikäänkuin toinen valtio koteloituneena Suomen valtion sisälle: se on suljettu instanssi, mikä kuitenkin pyrkii vaikuttamaan politiikkaankin. Kun isot rahat liittyvät tähän, tästä syntyy edesauttamatta ongelmia ns. hyväveliverkostot.

Kun puhutaan yhdenvertaisuudesta, niin miksi tällä juutalaisen uskonnon ja kristunuskon kummallisella sekoituksella, on tällainen eriarvoinen asema Suomessa?

Mihin se perustuu yhteiskunnallisesti?

Ongelmaa laajentaa yhäti se, että tästä äidistään eronneet ns. tytärkirkot esim. helluntailiike, jakavat niinikään omia "tulkintojaan" raamatusta.

Sana "tulkita" on perusmuodossa "tulkki". Raamattua ei mielestäni tarvitse enää tulkita kun se on jo tulkattu Suomeksi.

Raamatun suomennoksessa on enää vain onneksi vain muutama virhe/väärennös kirjallisesti. Ongelma ei siis ole siinä. Aikaisemminhan raamattu oli tavallisilta ihmisiltä kielletty kokonaan. Nykyään netin kautta voi ketä tahansa lukea alkuperäisiä kirjoituksia, niin sellainen ei vain enää onnistu.

Kun uskovaiset eivät voi enää esim. väärentää koko raamatun kirjoitusta, on siirrytty tähän "tulkintaan". Se on vaarallista, sillä onhan tilastollinen fakta, että uskovaisten piireissä esiintyy poikkeuksellisen paljon pedofiliaa.

Kun ihminen tulkitsee omiaan raamatusta, niin tällöinhän voi keksiä mitä tahansa omasta päästään, mitä siellä ei lue. Vääränlainen usko tietenkin vääntää ihmisen tai tavalla toisella kieroon, valitettavan usein jostain syystä aivan täysin kieroon.

Kristinuskon kirjallinen opetushan perustuu n. 40 sivuiseen evankeliumiin. Mielestäni on Suomessa ongelma, että yhä monin kohdin käytetään kuitenkin juutalaista lakia eli vanhaa testamenttia, osana tätä uutta liittoa. Eihän voi kahdella sopimuksella tällä tavoin elää, vaan ainoastaan yksi sopimus voi olla näistä voimassa kerrallaan.

Termi "avioliitto" on tullut Suomen yhteiskuntaan ja lakiin - vanhasta testamentista.

Yhteiskunnassa kuitenkin parinmuodostuksen vapaus, pitää olla yhteistä. Muutenhan koko "yhteinen" termi olisi valheellinen, jos ei olisi samanlaisia oikeuksia kuin muillakin.

Koska yhteiskunnallisesti ei ole löydetty lopulta mitään järkevää syytä, miksi ihmiset eivät saisi homostella, niin mikäs sitä todella estäisi?

Kun tietynlaiset uskovaisett politiikassakin, uskovat siten: että koko Suomi on heidän ns. seurakuntansa, jonka johdossa he ovat ja voivat ns. lyödä raamatulla päähän, niin tämä on väärin. Seurakunnan asiat ovat sisäisiä, eivätkä ne tällä tavoin kuulu yhteiskuntaan: vain evankeliumi kuuluu ja senhän voi jo lukea Suomessa.

Raamatussa nimittäin ei ole termiä "avioliittoon vihkiminen". Ongelma ei siis ole se, että vihitäänkö heteroita tai homoja, vaan itse tuo rituaali "vihkiminen".

Tällöin, koska a) on raamatun lain vastainen sekoitus uutta ja vanhaa testamenttia b) on vielä keksitty näitä omia rituaaleja, joita ei raamatussa ole, niin ei ole kärjistävää sanoa asia suoraan miten se on: ja että valtionkirkko monine lahkoineen, on pakanauskonto.

Raamatun lain mukaan, avioliitto muodostuu suullisella/kirjallisella sopimuksella, jonka jälkeen yhdytään. Huomioitavaa asiassa on se, että lakiteknisesti avio kuitenkin astuu siis voimaan vasta yhdynnän hetkellä, jolloin Jumala yhdistää miehen jan naisen yhdeksi lihaksi.

Ymmärrämme siis, että liitto on taivaallinen eikä siis liity lopulta esim. Suomen lakiin. Valtionkirkon papeilla ei siis alunperinkään, ole ollut mitään asiaa kenenkään makuuhuoneisiin.

Voimme siis ymmärtää, että raamatun perusteella ei ole syytä riidellä siitä, voiko valtionkirkon pappi "vihkiä" homoja, koska kyse on samanlaisesta pakanatavasta kuin esim. virpominen. Ihan vain senkin takia että meillä on tämä käsky "kunnioittakaa kaikkia".

Koska raamatussa Jumala luo tuon liiton, niin pakanapappi on ottanut itselleen siis vieläpä: Jumalan aseman.

Mutta kukapa sitä kiistäisi, tällainen anekaupan korvike on perin hyvä tulonlähde.

Ihmiset jostain syystä pitävät yhä yleisesti "romanttisena" mennä avioon siellä, koska se on kulttuurimme tapa.

Onko yhteiskunnalla kuitenkaan oikeutta omia tällä tavoin raamattua?

Minulle kristittynä riittää vaimon oma sana, enkä tarvitse siitä mitään erityisiä kirjallisia sopimuksia - itseasiassa Suomen aviosopimus on laiton raamatun lain mukaan, sillä Suomen laissa lukee että ihmiset saisivat erota - se ei ole totta, vaan raamatun mukaan avioliitto kestää, kunnes liha siis kuolee.

Suomen uskovaisten heikosta henkisestä tilasta kertoo ehkä eniten juuri se, että he eroavat ja ottavat uusia miehiä, kuten yhteiskunnassakin. Jos teidän uskossanne olisi jotain voimaa, niin miksi se ei näkyisi tässäkin, sensijaan eroatte siinä missä muutkin.

Jos kristittynä allekirjoittaisin tuollaisen Suomen lain aviosopimuksen, vaikka sitten maistraatissa: antaisin väärän todistuksen joka on myös rike raamatussa.

Haluaisin siis tuoda esille sen, että me kristityt olemme myös Suomessa seksuaalivähemmistö.

Myöskin tällainen pieni näpäytys näille "aito avioliitto" saarnaajille, että kun te yritätte pakoottaa uskontoa yhteiskuntaan, niin olisi suotavaa että edes ottaisitte selvää tarkasti mistä puhutte.

Se kun ensinnäkään ei meille uskoville mitenkään erityisesti kuulu, mitä ihmiset tekevät makuuhuoneessa - tai edes yhteiskunnassa.

Olen uskonut Jumalaan lapsesta asti, mutta onneksi olen vuosien mittaan tajunnut tarkasti pysyä visusti uskovaisista erossa.

Raamatussahan on kolme liittoa: on ensin tämä avioliitto, sitten tämä Mooseksen välittämä lain liitto ja sitten Kristuksen liitto, jossa "armo käy oikeudesta".

Jumalahan ei mitään näistä ole muuttanut: avioliitto on yhä sama, kuin se ennenkin oli.

Kun puhutaan "alkuperäisestä avioliitosta" ja vedotaan raamatun kontekstiin, niin nainenhan tehtiin miehen kylkiluusta. Todellako siis aiotte kloonailla miehiä, koska tätä tarkoittaisi nykyään käytännössä "aito avioliittonne".

Raamatun lain mukaan, miehellä voi olla myös toinen vaimo  - joten mitä te sanotte juutalaiselle tai muslimille, joka tulee uskoon Kristukseen ja jolla on jo monta vaimoa - että otat sitten eron muista vai?

Suomessa pitäisi todella suorittaa uskonpuhdistus joka voisi hyvin alkaa sillä, että tämä epätasa-arvoinen Suomen laki käydään nyt läpi tältä osin ja valtionkirkko pudotetaan sen jalustaltaan ja se saa saman aseman, kuin muutkin uskonnon Suomessa uskonrauhan lakien varjelemana.

Vinkki kaikille uskoville, mitkä käytte mikä missäkin "seurakunnassa": hoitaisitte ekaksi ne omat asiat kuntoon seurakuntienne sisäisesti ennenkuin yritätte jakaa kuviteltua viisauttanne ihmisille, joita ei teidän uskontonne lainkaan kiinnosta.

Meille Kristuksen omille, te olette katkeria ja vihaisia: raamatussahan lukee, että ketä vihaa veljeänsä, on murhaaja. Joten olen ihan käytännössä ymmärtänyt, miksi juuri uskovaiset tappoivat Kristuksen. Tekin väitätte olevanne Jumalan omia, mutta oikein teistä Jeesus sanoi: että olette sisältä kaikkea pahaa.

Suomessa nimittäin on jo se onnellinen asema ollut pitkään, että ketä tahansa voi helposti lukea evankeliumin ilosanoman. Tämä oli ainoa ns. yhteiskunnallinen aktivismi, jota Kristus toivoi että ilosanoma jaetaan kaikille.

Vaikka olen kristitty, vanha testamentti on minulle myös siksi rakas ja läheinen, koska olen geeneiltäni juutalainen - se on siis minun sukuni perintö, sukumme haltuun uskottu kirja.

Siksi vielä lopuksi haluaisin sanoa minun kansani puolesta, että tätä "länsimaiden Israelia" ei tunnusta niin vanha testamentti kuin uusikaan.

Minulle on helpottavaa, että voin elää tässä uudessa liitossa: se olisi aika kauheaa, että olisi pakko kivittää vähän väliä ihmisiä hengiltä.

Jotkut uskovaiset eivät kuitenkaan tunne sisällään näin, vaan päinvastoin nauttivat tällaisesta: vaikka kivitys olisikin vain sanallista ja psykologista.

On ikävää nähdä, että niin juutalaiset kuin nämä uuden liiton "Jumalan omat" rienaavat ja tekevät kaikenlaista rikosta: saattaen Jumalan nimen huonoon valoon. Ettekö ole lukeneet että "tuomio alkaa Jumalan huoneesta" ja "Jumala ei salli nimeään pilkattavan"?

Suomessa yhteiskunnallisesti, yksi tärkein asia on yhteiskuntarauha. Minusta on alkanut tuntua, että uskovaisista on tulossa taas kovalla vauhdilla tällä tavoin ns. sisäinen uhka.

Suomessa tulisi toteuttaa uskonpuhdistusta siis koko yhteiskunnan voimin.

Siitä nimittäin ei ole kauaa, kun tämä valtionkirkko poltti meidät kristity, homot ja kaikki muut "epämääräiset ainekset" samalla roviolla. Aivan samasta syystä, kuin esim. natsismia paheksutaan, niin miksi tämä laitos yhä porskuttaa?

Historia todistaa, että juuri "ristiretket" olivat yksi historian suurin murhatyö - puhumattakaan maan sisäisistä kidutuksista ja murhista.

Miksi haluaisimme Suomessa ketään, että tämä laitos yhäti nauttii tällaista erityisasemaa yhteiskunnassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset